Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
Ahojte.U nás dnes-slepačia polievka,pečená kačica+dusená kapusta + knedla.🙂
šošovicová polievka + hranolky a rybky...
@danielaj nemôžem nájsť ten receptík na syrové guĺky čo si tu raz písala, napíšeš mi ho prosím???? ďakujem.
@nelinka0401 môžem poprosiť krém do torty-receptík??dakujeeem
mliečna karfiolová polievka a pečené kura a hráškovou ryžou a paradajkovo-cibuľový šalátik(deti čerešňový kompót) 😵 😵 😵
U nas dnes polievka od svokrusy, zevraj biela fazulkova a urobime si rezniky so zemiakovou kasou a salatom 😉
dnes som varila kuraci vyvar so zeleninou a slizikmi, pecenu krkovicku, koprovu omacku, domace knedle a mame jablkove pite zo vcera 🙂
Na dnes bude rizoto mnam ..uz dlho sme to nemali ;)
@ivetka1981 jasné v 1l mlieka som uvarila 135g smotanovo vanilkového pudingu(bolo to asi 5 malých sáčkov)mala som veľkú formu na tortu pridala som 300g cukru ale môžeš podla chuti.klasicky uvariť puding z toho.po vychladnutí som ho vmiešala do masla 500g.poliala som trochu korpus ananásovou šťavou ,natrela lekvárom dala plnku a na kúsky nakrájaný ananás.ak budeš robiť do menšej formy,stačí aj z polovičnej dávky,ešte mi trochu plnky ostalo,tak som dala do mrazničky 🙂
@nelinka0401 moooc dík
@nelinka0401 hned budúci víkend ju urobím..vyzerá skvelo...
@ivetka1981 dakujem a nech chutí 🙂
My máme dnes pečené kura s ryžou a zeleninovým šalátom - asi ako ďalšia polovica národa 😀
teraz som dorobila http://varecha.pravda.sk/recepty/jablkove-muffi... a jednoznačne po obede ešte jednu davku urobim 😵 užasne su...
u nás dnes kurací vývar s rezancami a pečená kačka s červenou kapustou, špenátom a domácou knedľou 😉 a ako dezert muffiny 😉
Zdravim vsetky mamicky - vymyselnicky 🙂 poradte, prosim, co s hruskami;) mame doma dva stromy, porobila som par zavaranin, uskladnit na zimu sa nedaju:( nieco odstavime, ale stale toho ostane dost. su tazke, troska zafuka vietor a naozaj padaju zo stromu "ako hnile hrusky" ;))) dakujem vsetkym za inspiraciu 🙂
ja dnes nic, mame dohodu polovicka vari kazdu druhu nedelu. takze jeho menu: kuracia polievka s cestovinou, sulance so struhankou a plnene tortily s kuracim maskom a cinskou kapustou. 🙂
@luciaq nechceš ho každú druhú nedeľu poslať ku nám? Neboj, nič nebude, len nech navarí 😀
@adkoalauri 😀 skus motivovat aj ty svojho. ja som toho mojho namotivovala tym,ze nas sused zene vari cele vikendy tak on by mohol aspon kazdu druhu nedelu a zafungovalo
Dnes kuracia polievka, fašírka so zemiakmi a uhorkový šalát
@pumpkin77 detská vyživa,džem,usušiť,mrazenú dreň 🙂
rajc poliévka so syrom...morcacie prsia so sunkou a syrom obalenevo vajic.česte so zemisk.kasou,zavarana domaca jablckova paprika
Milé mamičky. Chcem sa opýtať, či je dobrá tá pekáreň na chlieb, čo bude od zajtra v LIDLi. Chcela by som si ju kúpiť kvôli robeniu lekváru a včera som našla info, že sa tam dajú robiť aj škvarky. Ďakujem za Vaše skúsenosti. Teda, či sa jej kúpou dá ušetriť. Koľko asi trvá normálny program ? A čo všetko tam robíte ? Ďakujem.
Kuracia polievka, kuracie rezne , brokolica, fasirka pecena v rure,zemiakove pyre, tekvicovy privarok,uhorkovy salat a vcera som piekla slivkovo tvarohovy kolac 🙂

Slepačí vývar, vyprážané bravčové rezne, zemiakový šalát, čokoládový puding s jahodami a ešte upečiem hruškovú buchtu 🙂