icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

stellamaris
8. sep 2013

@pumpkin77 urob si hruskovu vyzivku,nemam sice presny recept,ale jedla som u znamych,boli v nej mixovane hrusky,cukor,skorica-chutovo vyborne 🙂

zklimekova
8. sep 2013

@nelinka0401 tortička super, blahoželám oslávencovi 😉

zklimekova
8. sep 2013

my sme dnes boli na obed pri mojich rodičoch, babka dopredu oslávila meniny, lebo ich má cez týždeň 😉 mali sme hovädzia polievka s rezančekami, vyprážané rezne kuracie aj bravčové a kapor, zemiaková kaša alebo zemiakový šalát, babka nám kopec nabalila, tak máme aj na zajtra 🙂

veverka24
8. sep 2013

Dojedli sme kralici perkelt, ostalo este na zajtra do prace a uz mi aj nakyslo cesto na koooopu parenych buchiet.. Na veceru a do mrazaka.. Plnene broskynami🙂 a este sme skusili tu frankfurtsku polievku..

nelinka0401
8. sep 2013

@zklimekova dakujeem 🙂 a oslávenec do rána ochorel 😒

nadulka88
8. sep 2013

Kocky, prosim prosiiiim.. mate overeny receptik na taky ten krehky jablcnik? viete, co sa do nho picha vidlickou 😅

veverka24
8. sep 2013

@nadulka88
http://varecha.pravda.sk/recepty/babkin-jablkov...
Robila som tento a bol vyborny.. Len na mensi plech

lienka321
8. sep 2013

cuketova polievka, losos, zemiaciky a pre mna salatik

dana_l
8. sep 2013

gulas, prirodne rezne na hriboch so zemiakmi. detom upeciem k narodeninam bananovu tortu, budu mat aj kupovanu cokoladovu tortu

nadulka88
8. sep 2013

@veverka24 jeej, dakujem.. a to mnozstvo co je tam uvedene je teda na mensi plech?

veverka24
8. sep 2013

Aj v recepte pise, ze na plech cca 35 x 25, mala som taky podobny a bol akurat

hasleerka
8. sep 2013

@drobik1 a ked obalíš v múke, potom už nezatriepaš či áno???

hasleerka
8. sep 2013

@slavka1307 ja mám na ňu odporučenie od jednej maminy tu z MK .. tak rozmýšľam že aj ja si ju kúpim

anos18
8. sep 2013

@pumpkin77 Ahoj, ja som robila hruskovy dzem, recept nemam, pozri niekde na nete.

modrofuzik11
8. sep 2013

granadir. a ... nevydaril sa... bohuzial, nechutil ani nasmu psovi... 😒

megika1
8. sep 2013

nepiekla som,tak poobede som urobila palcinkové cesto,nastrúhala doň jedno jablko,upiekla s lekvárikom,kyslou smotanou a čerstvými černicami neskutočná dobrota,nestihla som ani sfotiť a bolo po nich x-D....mrazila som,robila džem aj kompót....

alami
8. sep 2013

@slavka1307 mám skúsenosti (denné) s pečením v pekárni už cca 5 rokov, v podstate každá pekáreň je rovnaká, poslúži dobre aj lacná aj keď trochu tam rozdiel v kvalite je. Ale ak nechceš veľa investovať, v pohode si kúp túto z Lídla, dobre poslúži isto. Môžeš v nej piecť chlieb + robiť kysnuté cesto na všetko možné + ten džem. Klasika čas na chlieb je cca 3 hodiny, ja zapínam vždy na noc a ráno nás čaká teplý chlebík. Je aj kratší program, ale je to na úkor kvality - teda ak sa ponáhľaš, máš aj taký, len tak nenakysne. Bežný program na kysnuté cesto trvá 1,5 hodiny - to si potom vyberieš, vytvaruješ čo chceš - rožky, parené buchty, knedľu, rôzne pečivo, závin, pizzu....a dokončíš bežne v rúre či v parnom hrnci - závin aj priamo v pekárni.

siska53
8. sep 2013

My budeme mat zeleninovu polievku od svokricky, ja i hejka, co mam zabaleneho z oslavy babkinejn80-tky a robila som zapekany fenikel s paradajkami a cesnakom. A zvysok torty 🙂

danielaj
9. sep 2013

@lindauciatko vieš, čo, najlepšie je skladovať v plátennom alebo papierovom vrecku, ja mám ušité také vrecúška na sušené ovocie , lebo keď som dala do skleného pohára a uzavrela, tak mi niektoré splesneli, takže ja takto, ako kedysi naša nebohá babička skladovala 😉

danielaj
9. sep 2013

@michaelamilan jasné, veĺmi jednochý recept, nastrúhať tvrdý syr, do toho vajce, ja dávam aj pažítku alebo petrž.vňa´tku, múžem pridať aj šunku na drobno, z toho robíš guľky a obalíš v strúhanke, vypražiť a hotovo 🙂
@pumpkin77 hrušková výživa, hruškový džem, usušiť 🙂 mňa to tiež čaká, tiež padajú ako divé 🙂

danielaj
9. sep 2013

@slavka1307 ahoj, ja mám pekárničku už asi 8 rokov a obrovská spokojnos´t, kedysi mi ju muž doniesol zo služobky a ja že načo mi to bude, ale veru dobre spravil, u nás ide veľmi často, chlebík, kysnuté cestá, robím tam džem, ten program trvá 1,20 hod., tiež mliečnu ryžu, super, super pomocník, ja doporučujem kúpiť 🙂

danielaj
9. sep 2013

my sme včera doma nevarili, moja babka nás pozvala na rodinn obed, mali sme slepačiu polievku, bravčové karé s hubovou omáčkou, kuracie rezne, pečené kura, ryža, zemiakový šalát, miešaný kompót, zeleninový šalát, mama piekla syrovo-cesnakové trojuholníky, ja som piekla metrový koláč inak a karamelovo-punčové rezy, bebe dobré ráno a slivkový hrnčekový koláč sme mali v sobotu doma 😉 pridávam ešte foto domácej lučiny so sušenými nakladanými rajčinami a cesnakom a zaváraných baraních rohov s hrozienkami, pečený slivkový lekvár, to som robila cez týždeň 😉

drobik1
9. sep 2013

@hasleerka nie uz nedam nic..je to dostatocne huste z horcice... 🙂

drobik1
9. sep 2013

@nelinka0401 sikovnicka si..krasna torta naozaj... 🙂

eva7780
9. sep 2013

dnes dojedame zo vcera-vajickova polievka,bravcove zo zeleninou v horcicovej omacke a ostalo este z kolaca lenivej zeny 😀 😀

svetlankat
9. sep 2013

@danielaj ahoj, mozem sa ta opytat ako robis mliecnu ryzu v pekarnicke?

katkas1
9. sep 2013

@danielaj das recept na ten metrovy?vyzera dobre 😉

nelinka0401
9. sep 2013

@drobik1 dakujeem 🙂 a to všetko vdaka tejto skupine 🙂 až tu ma to nakoplo 😀 😀

womankc
9. sep 2013

@pumpkin77 hruškový džem, hrušková presnidávka , sušené hrušky, to je to naj, ovocná koža http://varecha.pravda.sk/recepty/ovocna-zelatin..., hrušková nutela

womankc
9. sep 2013

ahojte my sme v sobotu mali dojedačky a to špenátovú polievku a plnené papriky so zemiakmi v nedeľu som varila zeleninovokrupicovú polievku, pečené kuracie prsiana na póriku a mrkve, hríbovú omáčku a knedlík , upiekla som aj tvarohový koláč , ale spodné cesto , neviem prečo sa mi úplne mrvilo, ale zjedli ho aj tak , dnes cuketovo syrové placky budú na večeru a upečiem mrkvové muffinky a idem dorobiť bazový likér
Tento víkend bol pracovný, pasírovali sme paradajky, aj bazu na likér, spracovala som si papriky a boli sme na huby a tak máme konečne trošku sušených, ale začínajú pekne rásť, tak sa teším na hubačku