icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

zuzananinka
11. sep 2013

@fomarik aha už som si lepsie vsimla, že ano - iba žltko je to alebo cele vajičko? a teraz ho maju tento týžden v lidli -- zajtra by som skočila kupit, lebo mne to stále vytečie a popraská tak skusim toto lidlovské

lydia22
11. sep 2013

Dnes len rezance s tvarohom

miska030
11. sep 2013

@hasleerka Ja som ho nasla v casopise Dobre jedlo,ale neviem ktore cislo to bolo,ale recept je jednoduchy,na lyzici masla podusit sunku narezanu na kocky,pridat hrasok,nakoniec smotanu na slahanie,trosku prevarit,aby smotana zhustla. 🙂

fomarik
11. sep 2013

@zuzananinka zvyknem potierať celým vajkom, ale teraz mm nechal dva žltky tak som to potrela len žltkom, preto je taký akokeby pripečený na povrchu, ale v skutočnosti s apekne leskne. Teraz som ho v lidli nevidela, bola som tam dnes. Zvyknu ho mávať ( aspon u nás) pri jogurtoch a tvarohových krémoch v chladiacom boxe.

zuzananinka
11. sep 2013

@fomarik dakujem pekne zajtra pojdem kuknut či nemaju nahodou
a prosim ta mohla by si mi este poradit cas a stupen pečenia - a pečieš v akej rure? či je to tam napisane na navode

fomarik
11. sep 2013

@zuzananinka ja pečiem na 180 stupnoch cca 40 minut v elektrickej rure. to mám už takto odskušané.

a2303
11. sep 2013

@fomarik že uau!!!!! to je aké cesto? ako sa vola? nabehnem do lidl 🙂 dakujem!

fomarik
11. sep 2013

@a2303 moja, zajtra sem dám foto cesta. Teraz nechcem otvárať mraziak bo zobudím malú. Inak je fakt pecka to cesto, aj buchty z neho možeš urobiť. ale takto je to menej pracné. a hlavne lacné!!!!!!!!!!!!!!!! ked dáš teraz sezonne jabká zo záhrady so škoricou, máš fajnový jablčník. alebo aj ako kakaovník, no proste mnam! Dnes som ho piekla, teda dva tie záviny a už niet po nich ani stopy.

a2303
11. sep 2013

@fomarik Super 😵 😵 😵 Ďakujem! potom zabehnem na nákupy 😵

irsina83
11. sep 2013

Baby ja len tak na rychlo, pecene buchty plnene tvarohom a mixom slivkoveho lekvaru s nuttelou, potom rybie file pecene s mojim vlastnorucne robenym lecom a zeleninovym salatom a dnes zemiakove placky s pohankou a cukinou pecene v trube so salatikom a robila som aj kuracie rolky plnene syrom, susenymi paradajkami a olivami, hubove rizoto. Toto som varila od soboty po dnesok.

lindauciatko
11. sep 2013

@irsina83 jej, vsetko vyzera super, mozes dat pls recept na tie pohankove placky? Ak mi daju buduci tyzden dole sadru, vrhnem sa aj na nieco taketo, nie len varene cestoviny 🙂

lindauciatko
11. sep 2013

@danielaj vdaka za radu 🙂

eva7780
12. sep 2013

dnes madarsky gulas s knedlikom 🙂

zuzananinka
12. sep 2013

@fomarik prosim ta este mi povedz ked robiš kakaovnik ako pripraviš tu plnku , lebo tuto som ešte nerobila
a teda už si pripadam smiešne, že sa tolko pýtam - ale v elektrickej rure davas pecenie zhora zdola alebo ventilátor? - dakujem za trpezlivosť pri mojich otázkach

inak teraz som si prečítala aj komentár pri fotkách poriadne a vidim, že tam máš aj napisané tie stupne a minuty - tak sorry, som si poriadne neprečítala vcera

1977
12. sep 2013

@irsina83 Ahoj.Das recept na buchty vyzeraju super.Diky.

anos18
12. sep 2013

u nas zapekana krkovicka s baklazanom + ryza

zuziq
12. sep 2013

@irsina83 ako si prosim robila tie placky? Dakujem

juranka
12. sep 2013

@irsina83 tie buchty vyzeraju uuuuzasne 😀

Ja dnes varim len polievku zo zlteho hrachu a opeceny parok k tomu, chlebik. Zavaram dnes hruskovo jablckovy kompot 🙂

sunflower87
12. sep 2013

...my dnes langoše 🙂 akurát sa mi miesi cesto 🙂

fomarik
12. sep 2013

@zuzanaaninka
@a2303
@rencica
@fordikford tak kočky, tu su tie foto toho cesta

fomarik
12. sep 2013

@zuzananinka pečiem to tak, že zapnem na pečenie zhora, na ventiláro to dávam až kusok pred dopečením. takto sami nikdy nepripáli ani spodok, ani vrch a je to tak akurát. Plnku robím takto : cca 5 lyžíc kakaa alebo granka ( možeš dať aj trošku várovej čokolády, alebo aj čokl. puding- ale ja dávam štipku zlatého klasu), pridám asi 2dcl mlieko, cukor a tiež to sparím...len chvilku. Ale moja mamina robí tak, že na cesto dá roztopené maslo, posype kakaom, cukrom a zroluje. Ale ten moj je lepší 😉 . Ked dám len kakao a kusok z tej čokolády + cukor + mlieko+ štipku zlatého klasu = spariť a vyliať, tak je najfajnovejší.

daniz
12. sep 2013

Tak dnes karfiolové placky, alebo vypr. karfiol + zemiačky + cesnakový dresing,kečup A včera som ešte robila zmes na špagety, a domáce uncle benz, a paprikovú pom. saba - je úúúúúžasná.

fomarik
12. sep 2013

Dnes osm zvrtla len takuto polievko narýchlo s pečienkovými a cesnakovými haluškami. zo včera nám ostali tie fliačky s kapustou. Zajtra sa chystám urobiť granadír, ale to sa ešte može zmeniť, uvidíme ešte.

zuzidr
12. sep 2013

Pečené kurča na čínskej zelenine, čerstvých rajčinách a bazalke 😝 zemiakovo - hokaidové pyré, rajčinový šlát 😀

a2303
12. sep 2013

@fomarik Ďakujem 🙂

a2303
12. sep 2013

Dnes hokaido polievočka 🙂 nutelové a lekvárové buchty 😵

Zajtra netuším....

luciaq
12. sep 2013

u nas struhana zeleninova polievka s liatym cestom a harula a od babky sme dostali ryzovy nakyp s jahodami 🙂

a2303
12. sep 2013

@irsina83 Môžem poprosiť recept na placky? ďakujem 😵

zuzananinka
12. sep 2013

@fomarik dakujem za odpovede 😵

veronicka1901
12. sep 2013

špenátová polievka a lasagne