Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
Ahojte 😉 dnes údené v cestičku a zemiaková kaša a akurát sa chystám piecť zĺtkové rezy.
vcera som robila zeleninovu polievku s mrvenickou, lievance/dolky, dnes sme polievku dojedali, upiekla som tvarohovy kremovnik, vyborny je, mnam. Mam v mrazaku kare, neviem co z neho zajtra vycarim, polievka bude z drobkov, klasicka nedelna a hlavne vhodna pre marodov, ja aj synator sme na atb.
my sme mali spenatove halusky s syrovo-nivovou omackou 😉
@ema13 potrebujes tortovu formu v priemere 26cm
200gr cucoriedok - ja som dala zavarane a od oka
3 stredne velke jablka
120gr praskoveho cukru
2 lyzicky vanilkoveho cukru
2 vajcia
125ml mlieka
250gr hladkej muky
2 lyzicky kypriaceho prasku
125gr zmaknuteho masla
maslo na vytretie formy
a muku na vysypanie formy
2 PL hnedeho cukru
2 CL skoricoveho cukru
Cucoriedky umyjeme a osusime, jablka ocistime a narezeme si na tensie platky. Zmaknute maslo si vyslahame s praskovym cukrom a vanilkovym do peny, postupne zaslahame vajcia, mlieko, preosiatu muku zmiesanu s kypriacim praskom. Ruru vyhrejeme na 185 stupnov. Polovicu cesta rozotrieme do vymastenej formy, poukladame vrstvu cucoriedok a prikryjeme ich dalsou vrstvou cesta. Na vrch poukladame jablka a posypeme ich 2 PL hnedeho sukru a 2 CL skoricoveho cukru. Pecieme 20-25min.
My sme dnes mali karfiol hranolky tatarka, a piekla som moravske kolace 🙂 mnamka 🙂
Ja som dnes robila hovadziu polievku a paradajkovu omacku s knedlou 😉
@luciok Musim si ist dat okamzite nieco sladke, lebo zomriem 😀, mnaaaaaaam 🙂
Bravcove kotlety na kyslej kapuste pecene v remoske a k tomu spatzle 😉
sosovica zo vcera, kuracie stehna s ryzou a konpotom a zajtra kuraci vyvar, knedle, kapusta a pecene kacice a poobede ideme k svokrovcom tak nam isto nabalia nieco 😉
Inspirace ke kafíčku :
SUŠIENKY BB DOBRÉ RÁNO
SUROVINY :
( Šálka 3 dc)
6 vajec
3 šálky práškového cukru
3 pol. lyžice medu
2 šálky oleja
5 šálok polohrubej múky
3 šálky ovsených vločiek
1 bal. prášok na pečenie
1 pol. lyžica kakaa
trošku soli
2 dc Rumu
semínka slunečnicové, sezamové, lněné
sušené hrozienka
sekané mandle
posekané orechy
kandizované ovocie
sladké sušené brusnice
Keď nám niečo s toho chýba , nič sa nedeje .
Po 2 polievkové lyžice všetky semienka , orechy , mandle a brusnice !
Postup :
Vajcia ( žĺtok aj bielok ) a cukor vyšľahaj .
Postupne pridaj kakao ,med , olej , polohrubú múku , prášek do pečiva, ovsené vločky a sézam.
Pridaj ľanové semienka .
Slnečnicové semienka , brusnice a všetko ostatné .
Dobre premiešaj. Vznikne nám husté cesto, ktoré potom kôpkujeme na papier na pečenie . Robíme malé kôpky ďalej od seba . Sušienky sa roztečú a naberú na objeme .
Pečieme na 180 C asi tak 15 až 20 min. Uskladníme v dóze kde nám dlho vydržia . Z dávky je veľké množstvo sušienok .
Jsou úplně mňááááááám .....
sladka husta fazulova polievka s rezancami, co ostali rezance tak so slikovym lekvarom a makom, a vonku na akcii kotlikovy gulas.....
ahojte. potrebujem radu, chcela by som vyskušat robit domácu šunku. No neviem aký šunkovar mam kupiť. nesympatický hliníkovy či drahý nerezovy??? hmm? 😖 a kde take niečo zoženiem? neviete konkretny eshop kde to maju dobre a za dobrú cenu?
http://www.zeleziarstvoplus.sk/sunkovar-al?id=2... ,ja som kupila tu,ale robila som sunku zatial iba raz.
@zaira13
@fomarik dakujem budem musiet pozriet 🙂
@danielaj ahoj,dnes som skúšala tú sušičku,ako dlho tam sušíš ovocie?Ja som dala jablká,hrušky,ananás,banán,slivky,ale teda mala som to na tenučké plátky nakrájané a sušila som to skoro 8hodín na 75stupňov,ale teda od usušeného to malo ďaleko,veď to nestihnem ani za deň usušiť.Poraď,ako ty na to ideš?
@zklimekova Ahoj prosim Vas to sote je z kuracinky,ze?Mozem poprosit recept,estesom take nevarila.Dakujem
@mibi41 hej sú to kuracie prsia...nakrájam si ich dám do misky, pridám drvenú rascu, mleté čierne korenie, soľ, papriku, 1-2PLhladkej múky, premiešam...na oleji si opražím cibuľku, pridám masko, keď sa zatiahne tak pridám trošku kečupu...a zalejem trochou vody nechám nech to .....nechávam tých cca 20 min a hotovo ( k masku pridávam niekedy aj zelenú fazuľku, baby mrkvu, alebo inú zeleninku a je to super )
@zklimekova dakujem

Ja som dnes urobila klasicke kuracie rizoto a peciem babickyn jablcnik 🙂