icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

juranka
14. sep 2013

Ja som dnes urobila klasicke kuracie rizoto a peciem babickyn jablcnik 🙂

zklimekova
14. sep 2013

včera som nevarila, dojedli sme špenátovú polievka a objednali sme si pizzu 🙂...dnes kelová polievka, sote a ryža, a mrkvové muffiny 😉

juranka
14. sep 2013

@anos18 tie cabatty vyzeraju ako z pekarne, mnam 🙂

lululka555
14. sep 2013

Ahojte 😉 dnes údené v cestičku a zemiaková kaša a akurát sa chystám piecť zĺtkové rezy.

tretulka
14. sep 2013

vcera som robila zeleninovu polievku s mrvenickou, lievance/dolky, dnes sme polievku dojedali, upiekla som tvarohovy kremovnik, vyborny je, mnam. Mam v mrazaku kare, neviem co z neho zajtra vycarim, polievka bude z drobkov, klasicka nedelna a hlavne vhodna pre marodov, ja aj synator sme na atb.

irsina83
14. sep 2013

Kedze nas tata ma dietku, tak slepaci vyvar zo vcera (stvrtku sliepky som uvarila bez koze), peceny zajac na zelenine a bylinkach + zemiakova kasa iba zo zemiakov, zemiakovej vody, petrzlenovej vnatky s trochou slnecnivoveho bio oleja + kapustovy salat bez nalevu

lenkas01
14. sep 2013

my sme mali spenatove halusky s syrovo-nivovou omackou 😉

irsina83
14. sep 2013

@luciok a ake menu si vymyslela??

irsina83
14. sep 2013

@ema13 potrebujes tortovu formu v priemere 26cm

200gr cucoriedok - ja som dala zavarane a od oka
3 stredne velke jablka
120gr praskoveho cukru
2 lyzicky vanilkoveho cukru
2 vajcia
125ml mlieka
250gr hladkej muky
2 lyzicky kypriaceho prasku
125gr zmaknuteho masla
maslo na vytretie formy
a muku na vysypanie formy
2 PL hnedeho cukru
2 CL skoricoveho cukru

Cucoriedky umyjeme a osusime, jablka ocistime a narezeme si na tensie platky. Zmaknute maslo si vyslahame s praskovym cukrom a vanilkovym do peny, postupne zaslahame vajcia, mlieko, preosiatu muku zmiesanu s kypriacim praskom. Ruru vyhrejeme na 185 stupnov. Polovicu cesta rozotrieme do vymastenej formy, poukladame vrstvu cucoriedok a prikryjeme ich dalsou vrstvou cesta. Na vrch poukladame jablka a posypeme ich 2 PL hnedeho sukru a 2 CL skoricoveho cukru. Pecieme 20-25min.

denaalubos
14. sep 2013

My sme dnes mali karfiol hranolky tatarka, a piekla som moravske kolace 🙂 mnamka 🙂

luciok
14. sep 2013

@irsina83 rozmýšľala som nad Trio rezmi, krtkovou tortou, Florida rezy budú určite a ešte Margot rezy. Plánujem urobiť syrovú misu, nejaké chlebíky so zeleninou a jednohubky. No a ešte je v pláne bulharský a kukuricový šalát. 😀 Samé zdravé veci 😀

papuka
14. sep 2013

@danielaj tak už som ho dovarila, je velmi chutnučký, mnam mnam, varila som ho 3 hodky, vyšli mi 4 poháriky od horčice a jeden malinký od tatarky, budem si to musiet zopakovat 🙂 dakujem za receptík

veronicka1901
14. sep 2013

Ja som dnes robila hovadziu polievku a paradajkovu omacku s knedlou 😉

veronicka1901
14. sep 2013

@luciok Musim si ist dat okamzite nieco sladke, lebo zomriem 😀, mnaaaaaaam 🙂

zuziq
14. sep 2013

Bravcove kotlety na kyslej kapuste pecene v remoske a k tomu spatzle 😉

joannas
14. sep 2013

@irsina83 KDE SI KUPILA ZAJACA? 😉

ema13
14. sep 2013

@irsina83 Super, dakujem, to vyzera jednoducho. Tak buduci tyzden uz budeme mat kolacik vyrieseny 🙂 Tento vikend si moja dcerka zaziadala muffiny, tak ich pekne-krasne papame. Este raz vdaka za recept.

katkas1
14. sep 2013

sosovica zo vcera, kuracie stehna s ryzou a konpotom a zajtra kuraci vyvar, knedle, kapusta a pecene kacice a poobede ideme k svokrovcom tak nam isto nabalia nieco 😉

irsina83
14. sep 2013

@joannas kupujem tu u nas od jednej y domaceho chovu.

irsina83
14. sep 2013

@luciok waw super, to bude obyerstvo 😀

trudka4
14. sep 2013

Inspirace ke kafíčku :

SUŠIENKY BB DOBRÉ RÁNO

SUROVINY :
( Šálka 3 dc)
6 vajec
3 šálky práškového cukru
3 pol. lyžice medu
2 šálky oleja
5 šálok polohrubej múky
3 šálky ovsených vločiek
1 bal. prášok na pečenie
1 pol. lyžica kakaa
trošku soli
2 dc Rumu
semínka slunečnicové, sezamové, lněné
sušené hrozienka
sekané mandle
posekané orechy
kandizované ovocie
sladké sušené brusnice
Keď nám niečo s toho chýba , nič sa nedeje .
Po 2 polievkové lyžice všetky semienka , orechy , mandle a brusnice !
Postup :

Vajcia ( žĺtok aj bielok ) a cukor vyšľahaj .
Postupne pridaj kakao ,med , olej , polohrubú múku , prášek do pečiva, ovsené vločky a sézam.
Pridaj ľanové semienka .
Slnečnicové semienka , brusnice a všetko ostatné .
Dobre premiešaj. Vznikne nám husté cesto, ktoré potom kôpkujeme na papier na pečenie . Robíme malé kôpky ďalej od seba . Sušienky sa roztečú a naberú na objeme .
Pečieme na 180 C asi tak 15 až 20 min. Uskladníme v dóze kde nám dlho vydržia . Z dávky je veľké množstvo sušienok .

Jsou úplně mňááááááám .....

kikatko
14. sep 2013

@hyta
@anaku
@fomarik ja som mimo sr, takže idem hladat kapustu a nabuduce urobim ale už som spravila ryžový šalat a párky v trojobale a ako chutovku im spravím mixované ovocie

tanitta
14. sep 2013

sladka husta fazulova polievka s rezancami, co ostali rezance tak so slikovym lekvarom a makom, a vonku na akcii kotlikovy gulas.....

zaira13
14. sep 2013

ahojte. potrebujem radu, chcela by som vyskušat robit domácu šunku. No neviem aký šunkovar mam kupiť. nesympatický hliníkovy či drahý nerezovy??? hmm? 😖 a kde take niečo zoženiem? neviete konkretny eshop kde to maju dobre a za dobrú cenu?

bluvatko
14. sep 2013

http://www.zeleziarstvoplus.sk/sunkovar-al?id=2... ,ja som kupila tu,ale robila som sunku zatial iba raz.
@zaira13

fordikford
14. sep 2013

@fomarik dakujem budem musiet pozriet 🙂

kucminka
14. sep 2013

@danielaj ahoj,dnes som skúšala tú sušičku,ako dlho tam sušíš ovocie?Ja som dala jablká,hrušky,ananás,banán,slivky,ale teda mala som to na tenučké plátky nakrájané a sušila som to skoro 8hodín na 75stupňov,ale teda od usušeného to malo ďaleko,veď to nestihnem ani za deň usušiť.Poraď,ako ty na to ideš?

mibi41
14. sep 2013

@zklimekova Ahoj prosim Vas to sote je z kuracinky,ze?Mozem poprosit recept,estesom take nevarila.Dakujem

zklimekova
14. sep 2013

@mibi41 hej sú to kuracie prsia...nakrájam si ich dám do misky, pridám drvenú rascu, mleté čierne korenie, soľ, papriku, 1-2PLhladkej múky, premiešam...na oleji si opražím cibuľku, pridám masko, keď sa zatiahne tak pridám trošku kečupu...a zalejem trochou vody nechám nech to .....nechávam tých cca 20 min a hotovo ( k masku pridávam niekedy aj zelenú fazuľku, baby mrkvu, alebo inú zeleninku a je to super )

mibi41
14. sep 2013

@zklimekova dakujem