Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
ahojte kucháročky, tak mi sme dnes mali údenú polievku so zeleninkou, cesnakovú omáčku s knedličkou a údeným mäskom. Keďže máme veľa jabĺčom a štrúdle a jablkové koláče už som robila neúrekom, tak dnes máme po obede nepečenú jabĺčkovú tortu.
ahojte, my sme dneska obedovali slepaciu polievku s rezancami, kuracie stehna v cibulovej posteli s ryzou alebo zemiakovym pyre a zelinovy salat 😉
@danielaj a ako dlho teda susíš jablká na tej teplote?Kdesi som čítala,že treba pošas sušenia spraviť pauzu,aby sa zbytočná voda odparila a potom ešte dosušiť a ozaj sa mi zdá,že to bolo lepšie,jeden deň som pustila na chvíľu,potom nechcala na noc bez sušenia a ráno pustila ešte sušičku a za chvíľku to bolo suché.
@danielaj ten mrkvový koláč vyzerá super, dáš recept?...ja robím tiež jeden, buď ako tortu, alebo na plechu ako koláč...recept mám zo Švajčiarska od manželovej sesternice a ona od svojej domácej 😀 tak by som si porovnala ..a vyskúšala aj iný receptík 😉 ja mám strašne mrkvový mňááám...včera som robila muffiny tiež mrkvové a mizli rýchlosťou blesku 😉
@zklimekova popozeraj u mňa v albume, mala by som tam mať recept, robím ho často, je naj naj so všetkých mrkvových, aké som doteraz robila, správne mokrý, šťavnatý 😉
u nás dnes slepačia nedeĺná polievka, dusené závitky z bravčového karé plnené rožkovo-mäsovou plnkou , ryža, slivkovo-broskyňový kompót 😉
u nás rajčinová polievka a kuracie rezne v cesnakovom cestíčku....
dnes kuraci vyvar s rezancami ryza basmati s kuracim hawai a kolac pudingovy s kyslou smotanou 🙂
dnes som uvarila cesnakovú polievku , ryžu + bravčové mäsko dusené . Tiež som naparila knedle + kuracie rezne , buchty na pare ( čučoriedkové ) .
No a jedalniček na tyzden:
pondelok: brokolicova polievka ,rizoto
utorok:hubová/ked sa nazbieraju/,kelový prívarok s gulašom
streda: fazulova a langose
štvrtok:rascová a ciganska,volske oko a zemiaky
piatok:gulášová a parene buchty
Ahojte dievčatá, varenie minulý týždeň, čo si spomeniem xiixixi, diétna polievka - mrkva zeler, petržlen a zemiaky, zapravená detskou krupičkou, druhé bolo pečené kuriatko a ryža a varený jablkový kompótik, ešte bola aj varená brokolica
pečené rybie pláty na masle a oregáne , zemiaková kaša, čalamáda a zdravším obyčajná cesnečka, len s troškou mrkve , petržlenu a póriku s kopou cesnaku
v sobotu sme mali vyprážaný karfiol , zemiaková kaša, kvasené uhorky a polievka bol slepačí vývar s domácimi rezancami, znova si tam vytláčali cesnak , strúhaný uhorkový šalát
v nedeľu slepačí vývar , hovädzie stehno na hríboch s knedľou
dnes dojedačky a poobede budem variť brokolicovú polievku a druhé asi pečené bravčové chvosty, dusená čerstvá biela kapusta na karameli a k tomu knedle, alebo pečené zemiaky
a robila som koláčik - ako hrnčekový spodok zo štyroch valec a hl. múka napoly s ovsennou hl. múkou s troškou hrubej múky - taký mix , na to malinový puding uvarený vo vode s kopou malín a troškou limetkovej šťavy a na to šľahačku v prášku
@lululka555 Zlaticko, ty vies narobit chutky 🙂. Esteze mam kacku v mraznicke 😅
@irsina83 Stacilo mi vidiet prvu fotku a hned som vedela ku komu ich pripradit 🙂. Uuuuzasne to vsetko vyzera 🙂
@levandullka velmi pekne dakujem 😉
Polievka z hlivy ustricovej, zo včera vyprážané kuracie rezne,pečené kurča,ryža,zemiakový šalát, skalický trdelník 🙂
U nás v sobotu bola karfilová polievočka s krupicovými haluškami
v nedeľu bravčové na gemerský spôsob + zemiačky s vňaťkou a piekla som linecký jablkový koláč, a sušila paradajky a
robila hruškový kopót.
dnes dojedáme
V sobotu segedínsky guláš, knedľa
V nedeľu kurací vývar s rezancami, pečené kuracie stehná, pečené zemiaky, grilovaná cuketa a paradajky.
Dnes dojedáme 🙂
kočky, máte nejaký recept kde použiť starší chlieb? ostal nám z víkendu a chcem niečo iné na večeru ako klasický chlieb vo vajci.
inam my dnes zo včera slepačia polievka, rezance, kura na spôsob kačky, červená kapusta, zemiaky/knedla.
@zuzub urob chlebovú polievku, alebo tipy: http://varecha.pravda.sk/recepty/chlebovy-jezko..., http://varecha.pravda.sk/recepty/placky-zo-such..., http://www.prozeny.cz/recepty/recepty-a-vareni/... 🙂
@daniz hrudku syra obalím plienkou,dám do vetrateľnej špajze,na noc nechám voľne trošku preschnúť ,mierne nasolím hrudku a takto kontrolujem asi 5 dní,kyslasto musí v šajzke voňať,potom prerežem a musia byť dierky v syre.Pomeliem na robote 2 x ( mám nôž sekací ) osolím,dám niečo do chladničky,ale gro ide do mrazáku.....geletku si musím kúpiť a zaliať masťou,tak to robievali niekedy
@danielaj Našla som , ďakujem vyskúšam 🙂

Ahojte žienky, my dnes zeleninovu polievku s knedlíčkami- varila som ja, a mamina robila vyprážane kuracie rezne + kapor a zemiakový šalát k tomu 🙂 dezert je zo včera pudingový koláčik 😉