icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

danielaj
16. sep 2013

u nás dnes dojedačky z nedele a suším ďalšie rajčinky 😉

megika1
16. sep 2013

@megika1 nerezová miska plná bryndze...keďže hrudu máme zďaleka,zo špeci pasienkov,musela ísť do mrazáku,syr sme aj naložili do oleja🙂

aadulik2110
16. sep 2013

ahojte, mám doma maslovú dyňu, čo z nej môžem ukuchtiť? Ďakujem za rady a recepty

linee
16. sep 2013

@lululka555 Jak si prosim udelala ten perkelt?

hasleerka
16. sep 2013

ja som rýchlo urobila párkovú polievku a dorobila kašu ku včerajším cesnakový reznom

charllotte
16. sep 2013

Hrstkova polievka a kolozvarska kapusta so zemiakovou kasou, mnam 😀

ivetka1981
16. sep 2013

"mačacie oči" 😉 😉 😉

natalii6
16. sep 2013

@ivetka1981 ahoj prosim ta ten kolac ranna rosa si mala taky nadychany? lebo ja ho mam taky tazky uz ked som to cesto davala na plech sa mi zdalo take huste 😖 a tak som sa na neho tesila 😠

ivetka1981
16. sep 2013

@natalii6 áno cesto som mala husté aj ja...koláč bol,ale krásne nadýchaný

irsina83
16. sep 2013

@charllotte mnaammm to mam rada 😉

irsina83
16. sep 2013

@danielaj ako ich susis??? dakujem

irsina83
16. sep 2013

Dnes paradajkova polievka z mojho domaceho pretlaku s pohankou a tarhonou a provensalske domace kurca s ryzou. Na veceru vyspekulujem daco zeleninove... este neviem co...

zklimekova
16. sep 2013

minule tu niekto dával koláčik veterníky na plechualebo veľhory ,chcem ho spraviť pre syna na meniny, ale nemožem ho nájsť, zle som si opísala recept :(...lebo v postupe mám niečo čo mi v ingredienciách chýba :(...máte niektorá ten recept???

katkas1
16. sep 2013

@charllotte ako robis tu hrstkovu polievku?

natalii6
16. sep 2013

@ivetka1981 tak potom neviem kde som spravila chybu ☹

charllotte
16. sep 2013

@katkas1 no normal 🙂 kazdeho dam za hrst 😀 alebo v obchode dostat kupit uz balicek na hrstkovu polievku, je tam sosovica, hrach, fazula, krupky a to namocim vecer a druhy den varim, bobkovy list, cierne korenie trosku, cesnak, sol, zemiaky, trosku vegety a nakoniec zaprazku, tak ako sa robi napr sosovicova al fazulova polievka 🙂

fomarik
16. sep 2013

včerajšia večera: Slúbené bačovské hrianky a dnes sme mali granadír

dana_l
16. sep 2013

gulas so zemiakmi a kto chce este viac tak aj cestoviny si moze pridat. zemiakovy salat, brokolicovy salat. a torta z oslavy narodenim deti. dnes vecer budem robit chili
a mam tam uz dlhsie kapustu v chladnicke, pozriem ci je este dobra a urobila by som kapustne fliacky

irsina83
16. sep 2013

a ta nasa zeleninova vecera, baby vznikla za pochodu, ked som vosla do kuchyne vobec som netusila co navarim... len som chcela zakomponovat krupky a to sa mi podarilo a bolo to vynikajuce 🙂

lululka555
16. sep 2013

@juranka ahoj neskoro ,ale posielam recept na koláčik ,čo si chcela https://www.modrykonik.sk/fotoblog/lululka555/a... 🙂

lululka555
16. sep 2013

@zklimekova ahoj ja som ho robila nedávno, tu je link https://www.modrykonik.sk/fotoblog/lululka555/a... 😉

zklimekova
16. sep 2013

@lululka555 ďakujem veľmi pekne....tak to som podľa obrázka slintala nad tvojím koláčikom :D

lalus
16. sep 2013

@irsina83 výborne to vyzerá... bola by som vďačná za recept 😉

lululka555
16. sep 2013

@levandullka dakujem ti 😉

irsina83
16. sep 2013

@lalus Suroviny: 1 baklažán
1 cukina
1 veľká mäsitá paradajka
4 väčšie plátky chudej šunky
2 hrste cherry paradajok
2 hrste jačmenných krúpov
strúhaný parmezán
pažítka
soľ
kari korenie
čierne mleté korenie
olivový olej

Postup: Baklažán a cukinu si nakrájame na cca 5cm hrubé kusy. Baklažán si nasolíme a necháme ho ,,vypotiť,, na 15 minút. 1 kus cukine a tenší plátok baklažánu si dáme bokom. Krúpy si dáme variť do vody. Kusy baklažánu opláchneme pod vodou. Z kolies baklažánu a cukine vyrežeme striedky. Trúbu si vyhrejeme na 180 stupňov. Baklažán a cukinu potrieme olivovým olejom a dáme piecť spolu s 1 hrsťou cherry paradajok na 20 minút. Medzitým si na drobno nakrájame striedku z baklažánu a kúsok odloženej cukine a dáme do panvice s trochou olivového oleja spolu s 1 hrsťou cherry paradajok. Dochutíme s trochou soli a kari korením a poopekáme do zlatista a dáme bokom. Keď sú krúpky mäkké tak ich zlejeme s primiešame ich do panvice s opečenými kúskami baklažánu, cukine a cherry paradajok. Túto zmes opäť trochu poopekáme, odstavíme a primiešame na drobno nasekanú pažítku. Do druhej panvice si nakrájame mäsitú paradajku, 2 plátky šunky a kúsok baklažánu a podusíme na troche olivového oleja do mäkka. Dochutíme soľou, mletým čiernym korením a kari korením. Vytiahneme z trúby trochu opečené kusy baklažánu a cukine, do každého kolečka vložíme kúsok šunky tak aby sme vyplnili dno, naplníme plnkou a dáme piecť na ďalších 20 minút na 220 stupňov. Na záver posypeme z vrchu parmezánom.

klapinka
16. sep 2013

@ivetka1981 hned by som si dala, no urcite vyskusam an macacie oci aj rannu rosu....... uz tym sa mi paci ze maju kolaciky speci meno.

my sme dnes mali brokolicovu polievku s nivou a krutony. hned som aj vyskusala brokolicovu natierku. Je super.
brokolica, syr, maslo a pazitku. Fajnotka! 😝

katkas1
17. sep 2013

kuracie rezne v cesticku a opekane zemiaky, zajtra fazulovy privarok s opecenou spekackou a bude aj na stvrtok a piatok len zemlovku lebo poobede odchadzame a vratime sa v nedelu ale varenie ma aj tak ani tam neminie, no co uz, asi som sa nemala naucit tak dobre varit 😀 a este musim nieco upiect co zoberieme so sebou, nemae nejaky tip na lacny kolac?

hyta
17. sep 2013

Keďže som chytila na týchto stránkach inšpiráciu, robím granadír, no mám okolo seba mäsožravcov, tak tam pridám i opečenú klobásku a k tomu zeleninovú polievku, zahustenú pohánkovými vločkami.

hyta
17. sep 2013

@katkas1 Lacný koláč? Čo takto perník s čokoládovou či citrónovou polevou? Alebo obrátený jablkový koláč? Alebo varený čokoládový koláč? Možností je veľa