icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

natal12
15. sep 2013

Ahojte žienky, my dnes zeleninovu polievku s knedlíčkami- varila som ja, a mamina robila vyprážane kuracie rezne + kapor a zemiakový šalát k tomu 🙂 dezert je zo včera pudingový koláčik 😉

aadulik2110
15. sep 2013

ahojte kucháročky, tak mi sme dnes mali údenú polievku so zeleninkou, cesnakovú omáčku s knedličkou a údeným mäskom. Keďže máme veľa jabĺčom a štrúdle a jablkové koláče už som robila neúrekom, tak dnes máme po obede nepečenú jabĺčkovú tortu.

trudka4
15. sep 2013

@libka1 mně vyšlo 120 kusů a v uzavřené dóze určitě vydrží týden, ale u nás se "sežerou" dřív 😀

zuzzuli
15. sep 2013

ahojte, my sme dneska obedovali slepaciu polievku s rezancami, kuracie stehna v cibulovej posteli s ryzou alebo zemiakovym pyre a zelinovy salat 😉

kucminka
15. sep 2013

@danielaj a ako dlho teda susíš jablká na tej teplote?Kdesi som čítala,že treba pošas sušenia spraviť pauzu,aby sa zbytočná voda odparila a potom ešte dosušiť a ozaj sa mi zdá,že to bolo lepšie,jeden deň som pustila na chvíľu,potom nechcala na noc bez sušenia a ráno pustila ešte sušičku a za chvíľku to bolo suché.

zklimekova
15. sep 2013

@danielaj ten mrkvový koláč vyzerá super, dáš recept?...ja robím tiež jeden, buď ako tortu, alebo na plechu ako koláč...recept mám zo Švajčiarska od manželovej sesternice a ona od svojej domácej 😀 tak by som si porovnala ..a vyskúšala aj iný receptík 😉 ja mám strašne mrkvový mňááám...včera som robila muffiny tiež mrkvové a mizli rýchlosťou blesku 😉

danielaj
15. sep 2013

@zklimekova popozeraj u mňa v albume, mala by som tam mať recept, robím ho často, je naj naj so všetkých mrkvových, aké som doteraz robila, správne mokrý, šťavnatý 😉

lululka555
15. sep 2013

ahojte , dnešná pečená kačka s plnkou, lokše a kapusta ... žľtkové rezy 😉
peknú nedeľu želám 🙂

danielaj
15. sep 2013

u nás dnes slepačia nedeĺná polievka, dusené závitky z bravčového karé plnené rožkovo-mäsovou plnkou , ryža, slivkovo-broskyňový kompót 😉

hasleerka
15. sep 2013

u nás rajčinová polievka a kuracie rezne v cesnakovom cestíčku....

natalii6
15. sep 2013

@zuul ahoj ja taky robievam ci si chcela vediet?

tinuskaha
15. sep 2013

dnes kuraci vyvar s rezancami ryza basmati s kuracim hawai a kolac pudingovy s kyslou smotanou 🙂

zuul
15. sep 2013

@natalii6 dakujem ti. uz sa mi to podarilo najst, mali sme na obed 🙂

bubo1104
15. sep 2013

dnes som uvarila cesnakovú polievku , ryžu + bravčové mäsko dusené . Tiež som naparila knedle + kuracie rezne , buchty na pare ( čučoriedkové ) .

titkovamiriam
15. sep 2013

ahojte dlhšie som tu nebola tak neviem ktore foto som sem už dala tak asi už opakovacka z tyždna 🙂 granatír,syr a palacinky
cez vikend sme boli v sobotu na kapustnici tak som varila až dnes-kuraciu polievku,paradajkovu omacku s knedlou a masovo syrovým nárezom a ako dezertík maslove hviezdičky 😀

danielaj
15. sep 2013

@kucminka ja to tiež tak robím, že dávam pauzu, v noci vypínam sušičku, nemám to odsledované koľko asi suším, musia by´t akoby také "gumené" 😅

titkovamiriam
15. sep 2013

No a jedalniček na tyzden:
pondelok: brokolicova polievka ,rizoto
utorok:hubová/ked sa nazbieraju/,kelový prívarok s gulašom
streda: fazulova a langose
štvrtok:rascová a ciganska,volske oko a zemiaky
piatok:gulášová a parene buchty

womankc
16. sep 2013

Ahojte dievčatá, varenie minulý týždeň, čo si spomeniem xiixixi, diétna polievka - mrkva zeler, petržlen a zemiaky, zapravená detskou krupičkou, druhé bolo pečené kuriatko a ryža a varený jablkový kompótik, ešte bola aj varená brokolica
pečené rybie pláty na masle a oregáne , zemiaková kaša, čalamáda a zdravším obyčajná cesnečka, len s troškou mrkve , petržlenu a póriku s kopou cesnaku
v sobotu sme mali vyprážaný karfiol , zemiaková kaša, kvasené uhorky a polievka bol slepačí vývar s domácimi rezancami, znova si tam vytláčali cesnak , strúhaný uhorkový šalát
v nedeľu slepačí vývar , hovädzie stehno na hríboch s knedľou
dnes dojedačky a poobede budem variť brokolicovú polievku a druhé asi pečené bravčové chvosty, dusená čerstvá biela kapusta na karameli a k tomu knedle, alebo pečené zemiaky
a robila som koláčik - ako hrnčekový spodok zo štyroch valec a hl. múka napoly s ovsennou hl. múkou s troškou hrubej múky - taký mix , na to malinový puding uvarený vo vode s kopou malín a troškou limetkovej šťavy a na to šľahačku v prášku

levandullka
16. sep 2013

@lululka555 Zlaticko, ty vies narobit chutky 🙂. Esteze mam kacku v mraznicke 😅

levandullka
16. sep 2013

@irsina83 Stacilo mi vidiet prvu fotku a hned som vedela ku komu ich pripradit 🙂. Uuuuzasne to vsetko vyzera 🙂

irsina83
16. sep 2013

@levandullka velmi pekne dakujem 😉

marlenka75
16. sep 2013

Polievka z hlivy ustricovej, zo včera vyprážané kuracie rezne,pečené kurča,ryža,zemiakový šalát, skalický trdelník 🙂

daniz
16. sep 2013

U nás v sobotu bola karfilová polievočka s krupicovými haluškami
v nedeľu bravčové na gemerský spôsob + zemiačky s vňaťkou a piekla som linecký jablkový koláč, a sušila paradajky a
robila hruškový kopót.
dnes dojedáme

chloe001
16. sep 2013

V sobotu segedínsky guláš, knedľa
V nedeľu kurací vývar s rezancami, pečené kuracie stehná, pečené zemiaky, grilovaná cuketa a paradajky.
Dnes dojedáme 🙂

daniz
16. sep 2013

@megika1 ako robíš bryndzu, prosim Ťa?

zuzub
16. sep 2013

kočky, máte nejaký recept kde použiť starší chlieb? ostal nám z víkendu a chcem niečo iné na večeru ako klasický chlieb vo vajci.
inam my dnes zo včera slepačia polievka, rezance, kura na spôsob kačky, červená kapusta, zemiaky/knedla.

zklimekova
16. sep 2013

dnes nevaríme, dojedáme zo soboty a nedele, v nedeľu sme boli na obed pri babke a nabalila nás aj na dnes...mali sme slepačí vývar s rezančekami, kapustu, knedlík a bravčové pečené ...mňam 😉

megika1
16. sep 2013

@daniz hrudku syra obalím plienkou,dám do vetrateľnej špajze,na noc nechám voľne trošku preschnúť ,mierne nasolím hrudku a takto kontrolujem asi 5 dní,kyslasto musí v šajzke voňať,potom prerežem a musia byť dierky v syre.Pomeliem na robote 2 x ( mám nôž sekací ) osolím,dám niečo do chladničky,ale gro ide do mrazáku.....geletku si musím kúpiť a zaliať masťou,tak to robievali niekedy

zklimekova
16. sep 2013

@danielaj Našla som , ďakujem vyskúšam 🙂