icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

jachin
18. sep 2013

@kikaneu ja robím výživu z hrušiek stále..iba ich ošúpem, pokrájam, trošku uvarím, pomixujem, dávam do pohárov, sterilizujem....Nedávam ani cukor ani nič iné...Takto je to rýchlo urobené, a dobré.

jachin
18. sep 2013

No a dnešný obed: šošovicová polievka, buchty na pare, kakaový závin.

beata149
18. sep 2013

ahojte, poradte nejaky dobry zakusok. Manzel mal narodeniny a pridu v piatok gratulanti. Budem robit coko tortu, syrovu roladu, chlebicky, a chcela by som este nieco male a sikovne 🙂 dakujem

charaka
18. sep 2013

@beata149 Ahoj 🙂 ja by som volila krehky jablcnik - prijemne osviezi alebo jablkovu strudlu, kokosove jeze, nedavno som robila vyborny kokosovy kolac - klasicka tmava piskota, potriet marhulovym/ribezlovym dzemom (cim vacsia vrstva tym lepsie) a na to ide kokosovy krem: 200 g kokosu, 1 hrncek prask. cukru, 1 van. cukor - spolu zaliat horucim mlieckom asi tak 1 dcl (podla skusenosti), uvarit hustu kasu: 1,5 dcl mliecka + 3 PL polohr. muky. Ked to vychladne vsetko vymixovat s 250 g masla. Natriet na kolacik, daj do chladnicky a za 1 - 2 hodinky sa moze papat. Je vyborny 🙂

katkas1
18. sep 2013

@vintage_lady deti by nmali hriby az do dakych 8 rokov, minule som to akurat citala, ze este aj v takom veku sa mozu priotravit, ale pozna aj takych co daju aj malym detom, no ale ja by som neriskovala

katkas1
18. sep 2013

@fomarik my robime tak ako ty len pod to volske oko dame ste prirodny kuraci rezen a posypene syrom, mnaaaaam davno sme nemali

kikaneu
18. sep 2013

@blanocka však tiež sa mi to zdalo divné 🙂 tak sa do toho pustím asi zajtra 🙂 vďaka aj za recept 😉

kikaneu
18. sep 2013

@jachin a nebude to absolútne bez cukru kyslé? ale však ochutnám keď budem variť a podľa toho sa asi zariadim či dám cukor alebo nie 🙂

jachin
18. sep 2013

@kikaneu nie, nebude, teda ja robím z takých dozretých hrušiek, tie sú chuťovo sladké..ale aj záleží na odrode, my máme sladké, tak cukru netreba. ale ako píšeš, ked sa Ti bude zdať sladké, pridáš cukor.

kikaneu
18. sep 2013

@jachin ja ani neviem aké sú tie naše.....musím dnes ochutnať 😀 iba jablká kradnem zo stromu a ku hruške dozadu na záhradu sa mi nejak nechce 🙂 musím sa polepšiť 🙂 ale dobre, ošúpem, odjadierkujem a pri varení ešte ochutnám či to chce cukor alebo nie 🙂 vďaka 😉

jachin
18. sep 2013

@kikaneu v pohode, ja robím bez cukru aj jablkovú výživu a aj mix jablko hruška...u nás ide výživa na dračku...a zásadne bez cukru..potom ked malý je a dá si do výživy piškóty, tak je to sladké dosť 😅

nelly3
18. sep 2013

dneska palacinky 321 s domacim marhulovym dzemikom alebo nutelou 😉

gianni
18. sep 2013

práve sa dopiekla krkovička-bude na zajtra, pre mna s podusenou cukinou,pre manžela so zemiakmi a z roboty im donesiem pečené buchty s lekvárom 😉

fomarik
18. sep 2013

@katkas1 fíha, tak to je riadna hrianka s reznom. Tak to musí byť peckaaa! Mňam 😀

irsina83
18. sep 2013

Nasa vecera zo vcera : sosovicova polievka so slanym paradajkovo-cibulovym balesom a aj sladky bales z bobuloveho ovocia 🙂

juranka
18. sep 2013

ja som dnes varila zeleninkovu polievku (kalerab,zemiak, hrasok, fazulka a krupicove halusky) a palacinky s lekvarom.
zajtra planujem plnenu papriku robit 🙂 mate nejaky dobry receptik na to?

katkas1
18. sep 2013

@fomarik a este davno ked osm bola dieta sme robili tak ze na oleji tu hrianku ale teraz uz len v hriankovaci, pocesnakovali a nadrobno nakrajanu cibulku a zavaranu uhorku sme vymiesali a to sme este na to davali, je to tak super ale je to nenormalne syte 😀

aadulik2110
18. sep 2013

@kikaneu určite ošúpať, ja dávam na 1kg ovocia (už očisteného) 1dcl vody, podusím do mäkka, rozmixujem - čisto hruškovú netreba ani sladiť - ak treba, tak sladím hroznovým cukrom. Rozmixujem, dám do pohárov a sterilizujem. Ja som tento rok robila jablkovú, jablkovo-hruškovú, jablkovo-marhuľovú, jablkovo-broskyňovú, jablkovo-banánovú a broskyňovo černicovú. Mám také väčšie poháriky ako klasické od výživy a z 2,5kg očisteného ovocia ich spravím 10ks.

kikaneu
18. sep 2013

@aadulik2110 paráda 🙂 ja to teda zajtra skúsim s tými hruškami 🙂

mart1na26
18. sep 2013

dneska peceny bocik a varene zemiaky z cibulkou a petrz.vnatou, vcera spagety a ako omacku lacny salam opeckany na cibulke a cesnaku zaliaty kecupom (vsetko podusene a sup na spagety) a tuto som sa nainspirovala plnenou paprikou ;) dakujem a zajtra fazulova polievka a uz davno si chutim na lievance 🙂

aadulik2110
18. sep 2013

@kikaneu a ešte malá pripomienka..... Minulý rok som každú dávku robila z 5kg ovocia.... čiže 20 ks z jednej várky a to som robila ešte jablkovo-mrkvovú a broskyňovo- mrkvovú. Dokopy sme mali 120 výživ, malý začal papkať ovocie od 7 mesiacov a za ďalších 7 mesiacov tie výživky všetky zošrotoval.... ale ako pozerám, tak čakáš v januári bábätko a to cca začne papkať ovocíčko v lete.... takže pomaly bude aj sezóna jabĺčok, hrušiek, marhúľ a broskýň.... takže nejaké extra veľké zásoby by som nerobila... ale treba tie hrušky zužitkovať 🙂

kikaneu
18. sep 2013

@aadulik2110 jééj, si milá 😉 veď preto som si to vymyslela, že síce už bude sezóna, kým začneme s príkrmami, ale hrušiek je veľa tento rok a ktovie či budú aj budúci 🙂 zužitkujeme 🙂 už som našla aj fajnové koláčiky, tak nejaký zajtra vyskúšam isto 🙂

aadulik2110
18. sep 2013

@kikaneu a na tvojom mieste by som spravila aj sirup 🙂 nakoľko drobec už má veľký jedálničkový "repertoár" tak preto som robila len z polovičnej dávky... aj tak ich máme skoro 70ks...

kikaneu
18. sep 2013

@aadulik2110 a máš recept?

aadulik2110
18. sep 2013

@kikaneu ja som včera robila jablkový sirup... a myslím si, že to bude podobné aj pri hruškách..... očistila som si jablká, dala na 1kg ovocia 1dcl vody (tak ako pri výžive) poriadne domäkka podusila, rozmixovala a prepasírovala cez sitko, odvážila som si tú "šťavu" aj keď je to také hustejšie a na 1kg "šťavy" má ísť 150-200g cukru a 1KL kyseliny citrónovej. Dala som späť variť, povarila 3-5 min. a naliala do fliaš, otočila hore dnom a nechala do druhého dňa vychladnúť. Tento rok som robila bazový, jahodový, ríbezľový, marhuľový, broškyňový a jablkový sirup.... a míňajú sa veľmi rýchlo 🙂

kikaneu
18. sep 2013

@aadulik2110 no paráda 🙂 ja som za takéto domáce prírodné produkty 🙂 veľká vďaka 😉 určite vyskúšam 🙂

aadulik2110
18. sep 2013

@kikaneu nie je za čo 🙂 rada sa podelím, keď niečo viem...

siska53
18. sep 2013

My dnes sme dojedli paradajkovu polievku, robila som zapekane zemiaky s cibulou a jablkami prekladane a zaliate smotanou a posypane syrom. Zajtra to dojeme, deti k tomu maju morcacie masko dusene a polievka bude kuracia so slizikmi.

natalii6
19. sep 2013

ahojte potrebujem od vas pomoc tie co peciete torty idem synovi dneska robit tortu a potrebujem poradit chcem spravit jeden pribinackovy krem a druhy ovocny ,tak potrebujem poradit ako sa robi ten ovocny krem a ci sa moze z mrazeneho ovocia a dalsia vec ta potahova hmota na tortu sa dava tak ze torta musi byt natreta po obvode kremom? a ked sa ta potahova hmota dava dava sa na vychladnuty krem alebo ju mozem hned pouzit ako tortu natriem kremom..a nemate nejaky link ako sa robi macko pu,,,vopred dakujem