Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
Ahojte, neviete mi niekto poradit, kde by som mohla zohnat korenie garam masala?
na obed sme jedli kuraciu polievku so zeleninou (mrkva, petržlen, zeler, hrášok, cesnak, cibuľa, kel) a slíže, ryža a pečené kura s kompótom (višne) 🙂
@zklimekova mnaam 🙂 mozem poprosit recept na zakusok? vdaka!
u nás dnes vývar z kosti z bravčového karé so zeleninou a slížikmi, pečené kura s plnkou, pečené plnené bravčové mäso (šál sa tomu u nás hovorí), plnila som šunkou, vajíčkom, kápiou a syrom, po upečení som krájala na kolieska, k tomu slovenská ryža a pečené zemiaky, rajčinovo-cibuľový šalát alebo broskyňovo-čerešňový kompót, pridávam foto včerajšieho okatého višńového slimáka a robila som zázvorový zázrak (zázvor, med a citrón) na kašeľ a prechladnutie, + foto včerajších plnených zapekaných šampiónov 😉
@nefertitka ja som korenie garam masala kúpila minulý rok v Tescu, ešte zatiaĺ mám, nie je ho dostať? alebo som našla, že sa dá vyrobiť http://varecha.pravda.sk/recepty/korenie-garam-... 😉
Ahojte žienky šikovné, síce veľa neprispievam, ale pravidelne čítam /hlavne pred spaním a potom slintám ako pes 😀 /
Dneska, som si navarila super kukuričkovú polievku - opražila cibuľu na masle, hodila kukuricu, 1 nastrúhaný zemiak, a červenú šošovicu, zaliala vodou a hodila kocku bujóna. Povarila a rozmixovala - na ochutenie už iba trošku soli, čierneho korenia a trošku pesta. Do taniera som si potom ešte prihodila kúsky syra feta. Bola naozaj výborna. Ďakujem za inšpirácie 🙂
@aadulik2110 ahoj, práve sme skončili 🙂 2 kg hrušiek 🙂 ale aká je mňam 🙂 žiaden cukor som nakoniec nedala a je tak akurát sladká, aj manžel vychvaľoval 🙂 určite ešte urobíme aj mix jablko-hruška.....aký pomer odporúčaš? 1:1?
vyšlo nám 5 fľaštičiek, ale tých väčších, od leča a od tatárskej a tak 🙂
@kikaneu určite 1:1, ja som robila takto: 1:1 jablká+hrušky, 1:1 jablká+broskyne, 2:1 jablká+banány, 2:1 jablká + mrkva a 2:1 broskyne + mrkva, 2:1 jablká+marhule a 2:1 broskyne + černice. Ak by si mala nejaké otázky, kľudne napíš 🙂
@aadulik2110 dobre, vďaka 🙂
@danielaj mohla by som poprosiť receptík na ten koláčik? A dal by sa aj s marhuľami spraviť?
@aadulik2110 jasné, páči sa http://varecha.pravda.sk/recepty/okaty-visnovy-..., veľmi chutný, ale nabudúce by som vyskúšala aj mak+višne, alebo tvaroh+ hrozienka aleb orechy + niečo, prípadne slivkový lekvár a jablká 😉
@danielaj ďakujem, lebo to vyzerá mňamky 🙂
caute baby ja tiez moc neprispievam,,ale citam vas kazdy deñ .dnes panenka v listkovom ceste ,zemiacky a dusena zeleninka,,,cez tyzdeñ bol gulas,plnena cuketa-mm skoro umrel hladom, ze to nie je pre chlapa take jedenie 😀 ,,pizza,,broskyñova bublaninka a este isto nieco bolo navarene ,len si nepamätam 😝 ,,ved si v noci nepamätam ci mi jedli obe baby a ci len jedna 😀 😀 😀
a toho visnoveho slimaka vyskusam vyzera super
pecene meso a zemiakovy salat a este rychlo perkelt 🙂
Baby, kto mi poradi recept na kolac alebo zakusok z cerstvych fig? Prosim, prosim. Mam ich kilo.
@levandullka to je uplne zversky dobra zranica 😀 😀 😀 nic take u nas dnes nehrozi, ale hned by som si dala
@briketa 😀 U nas takato kaloricka a nezdrava bomba zase nehrozi najblizsieho pol roka 😀. Ja za taketo jedla teda nie som, ale ked to tak voniii a chutiiiii 😀
@danielaj ty si zase navyvárala, napiekla..slimák vyzerá super, zen zázvor si robíme aj, my..a zmizne rýchlo...aj bez prechladnutia 😉
dnes sme mali klasika polievku hovadzí vývar so zeleninou a rezančekami, zemiakovú kašu, kuracie rezne v troobale, ale aj kuracie smotanové rezne...(kuracie prsia naklepané, osolené ,okorenené, potreté rozpučeným cesnakom, obalené v múke,kyslej smotane zmiešanej s postrúhaným syrom a strúhanke) , poobede sme dojedali koláčik zo včera 🙂

Keďže my sme mali nedelný obed včera, dnes len taká rýchlovka - " Hamiš guľáš 😉 "