Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
ahoj ,prajem pekný nedeľný večer!Ak ste tu niake Mišky a Michaely všetko najlepšie a aj vaším Michalom!!!
foto:
placky zo včera,aj plnené som robila
dnešné ,,pečené,,rezne,, , šalat a ryža
polievočka-tá foto s utierkou je naschval !!!so segrou mame rovnake -meninove ja som miriam a ona michaela 🙂oslavujeme v jeden mesiac a domáci nedeľný chlebík
@lencyca krásna torta🙂
U nás dnes rezne, zemiakové pyré a zeleninový šalát. Dúfam, že do vianoc už žiadne rezne riešiť nebudem, lebo ma porazí. Urobila som ich 18 a ledva ostalo na zajtra. Ja som zjedla jeden...
@charllotte nech sa páči :
Šišky
3 žĺtky, 50 gcukru, 50g masla(roztopené), soľ, vanilkový cukor, 1-2pl rumu, 25g droždia (ja dávam tak trištvrte kocky), asi 3 dcl mlieka, 500g miešanej múky(dávam 250 hladkú špec. a 250 polohrubú)
Malému som dnes na obed urobila tvarohové knedličky - postrúhané jabĺčko + postrúhané piškóty + vajce + tvaroh + troška múky. Z cesta som urobila guličky a varila10 minút. Posypala som ich strúhanými piškótami + roztopené maslo. No mňamka veliká, skoro som mu ich zjedla 😀
v SL sme mali od piatka jarmok, tak sme popapali kadečo tam..tak v sobotu som ani nevarila 🙂, piekla som cuketový koláč s makom, ten si vyprosila moja dcérka 🙂...dnes som robila zeleninovú polievku, opekané zemiaky,opekané marinované kuracie prsia, tatárska , zeleninová obloha 🙂
@titkovamiriam ja mám Mišku - prváčku, tak dakujem .... a ty máš tuším tiež syna, tak aj jemu prajeme všetko naj naj...
@titkovamiriam a tie rezne si piekla v rúre, dávala si aj olej????
dnes sme mali kuraci vyvar, pecenu plnenu sekanu a zemiacky.. 😀
@irsina83 prosim ako sa robi ta bavorska knedla?? mam troch knedlozrutov.🙂
@hasleerka @titkovamiriam to by ma tiez zaujimalo 🙂
@charllotte receptík na koláč?vyzerá veľmi dobre 🙂
Och boze babule moje, strasne milujem tuto temu je uplne ze top!!! Dokonca v lete som vas zanedbavala a mala som 100stranovy sklz, ale vyhlasujem ze k dnesnemu dnu som to konecne dobehla a docitala co vsetko ste tu zas vymyslali a kuchtili. No parada!!! A mam na vas taku otazocku, kedy sa zbieraju sipky??? A co sa z nich vsetko da robit??? A hlavne dajte nejake aj receptiky overene k tym napadom. 😉
@ibajeho ja som bola šipkach dnes a samozrejme na čaj 🙂
@titkovamiriam dufala som ze mi poradisc 🙂 No ale ten caj teda z cerstvych natrhanych sipok alebo ich susis? A neda sa z nich robit aj volaky sirup alebo tak?
Takze jedla z uplynulych dni: granatir, zeleninova polievka s pismenkami, ryza, kuracie na stave, pecena kacica, dusena kapusta, knedle, vyprazane bedle.
@ibajeho samozrejme že aj z takých aj z takých 🙂 ,suším ich a potom skladujem v platenných vreckach,ine nerobím ale pači sa niečo z netu:
http://varecha.pravda.sk/recepty/sipkovy-koncen...
http://varecha.pravda.sk/recepty/sipkovy-dzem-s...
http://delikatesy.etrend.sk/kava-napoje/napadlo...
Dnešní snídaně Sladké rohlíky /Lupačky/
Ahojte gazdinky, verim, ze ste mali krasny vikend 🙂
Nase vikendove menu:
So: hovadzi vyvar so zeleninou a slizami, hovadzia rostenka s ryzou a cvikla
Ne: polievka z predosleho dna, pecena kacica s cervenou kapustickou a knedlou- mala som na to chut uz cely tyzden ;)
Len som nestihla napiect, snad zajtra sa pustim do tvaroh. kolaca.
Pekny vecer!
@trudka4 uou hned by som si dala 🙂 ,ale neuveríš idem si natrieť chleba s džemom 😀
ahojte kocky, mate niekto prosim overeny osvedceny sposob susenia paradajok? mame ich akosi strasne vela, tak uvazujem ze ich ususim.. dakujem za kazdy tip 🙂
@ivetah
http://varecha.pravda.sk/recepty/susene-paradaj...
a určite poradí
@danielaj
Kočky prosim vas o radu.
ked robievate cuketove fasirky, tie ovsene vlokcy tam idu suche, ale ich treba namocit vopred ? A stavu z cukety je nutne vytlacit? Dakujemmmmm 😉
my zajtra dojedacky od svokrovcov - hokaido + hovadzia polievka s pecen. haluskami, vklepavane hovadzie rezne, vysmazane rezne bravcove, ryza, zemiak. kasa, bananova babovka. tak konecne po dlhej dobe nemusim varit 😉
@titkovamiriam dakujem, ty mas ten recept vyskusany?

kockynepozeral niektora dnes tajomnstvo mojej kuchyne nenapisala som si recept na hruskove tiramisu......napiste mi ho ak mozete ☹