Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
cez vikend sme boli na navsteve, takze som nevarila ja, ale mali sme zeleninovu polievku a bryndzove halusky, v nedelu vyvar z bravcovych kosti s pismenkami a kopou zeleniny, bravcove kare na sampinonoch so zemiakmi, k tomu zeleninovy salat, jablkovy kolacik.. no a dnes uz som varila ja.. hrstkova polievka a jablkova zemlovka, zajtra dojeme polievku a na druhe jedlo morcacie kusky na leci a k tomu noky 🙂
@hasleerka ja nasekam kapustu,nastruham mrkvu, nasekam jednu na drobno nasekanu cibulu. pridam sol, cukor, rascu a necham odstat. Este trochu oleja. Ja mam rada takto, ale ked chces nalev tak vodu prevriet, nechat vychladit, pridat sol a ocot, zaliat kapustu s mrkvou a cibolou a potom dochutit cukrom 😉
@hasleerka
@natal12 2 salky hladkej muky, 1 balicek suseneho dorzdia, 1 lyzica zarovnana cukru, 1 lyzicka soli, 1 lyzica olivoveho oleja, 1,5dcl teplej vody. Vymiesime cesto, ked je moc tuhe prilejeme trochu vody a ked riedke tak trochu muky. Dame nakysnut cesto na 35 - 40 minut. cesto pomucime a vyvalkame, potrieme olivovym olejom, oblozime podla chuti a dame piect na 380 - 300 stupnov. dlzku neviem, treba sledovat cesto 😉
Zajtra a polievka i pozajtra zeleninkova s mungom a psenovymi vlockami, morcaci perkelt, pardon, kedze je so smotanou, tak to je vraj paprikas (ja skor len stavu) a halusticky ( cast klasickej bielej, cast spaldovej a cast amarantovej muky).
Muz uz testoval, chutilo. 🙂
tak dnes výnimočne varené na zajtra: tekvicová polievka a zapekané palacinky
Vcera som spravila na veceru kuraciu polievocku takze je aj na dnes a rizotko take lahsie a dnes by som chcela na zajtra daco zemiakove...ale co ☹
dnes brokolicova polievka a rezance s tvarohom na slano
@hasleerka no ja ho robievam často, nakrájaš kapustu a posolíš ju, do toho nastrúhaš mrkvu , ja pridávam niekedy aj nasekaný pór, alebo cibuľu, nálev nerobím - dám tam priamo trošku cukru, trošku vínneho octu, alebo jablčného , alebo vytlačený citrón , trošku mletého čierneho korenia, ale nemusí byť a riadne vymiešam a nechám odstáť, pridávam aj trošičku oleja / slnečnicový, alebo olivový/ . Ak však chceš urobiť taký starosvetský, tak tam ide len soľ, cukor, klasický ocot a trošku vody a riadne vymiešaš a necháš odstáť , niekedy tam robievajú aj tú klasickú zálievku z octu , ale mne taký utopený nechutí 🙂
Kocky pytala som sa mirky ale kedze tu asi dlhsie nebude tak chcem ist dnes zbierat sipky. Podla coho sa mam orientovat? Ake zbierat? makke? tvrde? oranzove? cervene? Idem to zbierat prvykrat. A hlavne ked to chcem na caj tak ako to predpripravit? Dakujem
pre maleho spagety a sebe neviem..mam hovadzie masko tak na nejaky sposob s nejakpu zeleninkovou prilohou..a idem dnes opat piect slane muffiny - boli fantasticke a este celozrnne spaldove susienky. Vecer budeme mat babinec s kamoskami tak nech maju co mlsat 😵
Dobre ranko.budem robit lasagne.ale taaak sa mi nechce ☹
@ladybaby www.mimibazar.sk/recept.php?id=26183
Dala som aj strucik cesnaku a na drobno dva platky sunky a dnes robim s udenym syrom a nivou a slaninkou a skusim zo spaldovej muky 😉
My sme včera na večeru mali frankfurskú polievku s chlebíkom a komu bolo málo, tak chlebík so syrom. dnes asi buchty pre mládež a pre mňa a drahého šalátik s krevetkami, mňam. a možno urobím tie slané mafinky od zuziq 🙂
@cukrik580 no ja sa stravujem diétne , lebo mám problém s trávením dlhodobo a tak mu upeč to kurča len podliate vodou a trošku kmínu soľ a červenej papriky, to môže a k tomu len zemiakovú kašu, alebo uvarené zemiaky, nič pečené na oleji ani vyprážané by nemal , toto máš rýchlo a bez moc veľkej roboty a diétne pre manžela
ahojte, včera sme dojedali z nedele, ňa raňajky bola grilovaná cukina, nedeľná polievka zostala ešte aj na dnes, idem urobiť francúzske zemiaky, k tomu ľadový šalát, na večeru bude hubová praženica, pridávam fotky z minulého týždńa, sušené bedle zomleté na drobno - používam ako hubové korenie, do polievky, na mäso a pod., domáca medicína hrozienka v citrónovej šťave, vraj veľmi dobré proti prechladnutiu, na imunitu, tak zobkáme, mńam je to veĺmi dobré, obrátený jablčník s čokoládovým a vanilkovým krémom, ovsená kaša s jablkami a medom, zelené rajčinky ukladám do krabice vystlanej novinami alebo do sklených pohárov, pridám pár jabĺk a takto mi postupne dozrievajú, minulý rok sme mali ešte v januári naše čerstvé rajčinky, dnes musím takto nachystať aj ostatné, lebo už sú tu nočné mrazíky, včera sme takýchto zelených obrali za plnú detskú vaničku, 😉 a cviklový šalát 😉
baby,poraďte mi,čo urobiť s bravčovou pečienkou..mám pocit,že ju pripravujem stále rovnako 🙂
kuriatko upecene, patizonovy privarok, zemiacik. Patizonove placky
dnes paprikas, este neviem ci kolienka alebo halusky, zalezi ci ma maly necha v kuchyni bez toho aby ma tahal odtial prec.. este je kysla zemiakova polievka s vajcom. a kolacik- apple pie - kedze jablckova sezona v plnom prude 😎
U nas dnes paradajkova polievka a zeleninovo-kuracie rizoto 🙂
kuracie sote na hubach a smotane, pecene zemiaky, ryza. ak sa mi bude chciet, tak zemiakovo luskovu polievku na kyslo este a zajtra sa chystam na ten ospevovany obrateny hruskovy kolac 😉

@irsina83 vyzerá to dobre, prezrad aj recept