Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@audiova Suroviny: 6 vajec
1 hrsť mrazených fazuliek
1/2 bieleho tofu
1/2 červenej papriky
3 ružičky karfiolu
1 malá cibuľa
petržlenová vňať
pažítka
2 strúčiky cesnaku
kúsok cukine
kúsok patizónu
cherry paradajky
parmezán
himalájka soľ
olivový olej
kurkuma
horalka (vegeta)
Postup: Cibuľu si nakrájame na drobno a dáme do panvice. Patizón a cukinu si nastrúhame na tenké plátky. Papriku si nakrájame na drobno, fazuľku na polky , karfiol si rozoberieme na ružičky, tofu na malé kocky - všetky tieto suroviny pridáme k cibuli, ochutíme kurkumou a soľou a opečieme na troche olivového oleja asi 2 minúty. Podlejeme trochou vody a podusíme do polomäkka. Medzitým si rozšľaháme vajcia, pridáme horalku, pretlačený cesnak, nasekanú petržlenovú vňať a pažítku a zmes dobre premiešame. Vnútro tortovej formy (priemer 23cm) potrieme olivovým olejom. Dno obložíme nastrúhanými plátkami patizónu a cukine, pridáme podusenú zeleninu a zelejeme vaječnou zmesou. Na vrch poukladáme plátky paradajok a dáme piecť do vyhriatej trúby na 180 stupňov. Po prvých 5-tich minútach pečenia pridáme nastrúhaný parmezán a pečieme ďalších 10-15 minút.
@kvietocek7 myslíš recept na hubovú omáčku? tak to si dám variť hubt, osolím, neskôr pridám zemiaky a keď je všetko múkká, pridám zátrepku zo smotany s hladkou múkou, dochutím vegetou, cukrom a octom, toto je naša štedrovečerná polievka, pridávam aj sušené slivky 😉
@luciok som rada, že chutili, ja som ich už robila niekoľkokrát, výborné sú naozaj 😉
@slniecko77 pozri ku mne do albumu, mám tam viacero výborných receptov na muffinky 😉
u nás sa dnes dojedala hríbová omáčka zo včera, aj zapekané rezance s perníkom, jablkom a tvarohom zo včera, doobeda sme boli po vyšetreniach, tak nestíhačky, poobede sme mali škôlkársku šarkaniádu a potom som narýchlo urobila hubovú praženicu, tak dnes len tak "lajtkovo", zajtra si to vynahradím 🙂
@danielaj dakujem velmi pekne 🙂 uz som nazrela do albumu, zajtra pokombinujeme a upecieme 😉
@slniecko77 Muffinky: 2 vajicka, 1 H cukru, vanilkovy cukor, 2 H polohrubej muky alebo 1 H hladkej a 1 H hrubej, 1/2 H oleja, 3/4 H mliecka alebo vody, 1 prasok do peciva... vymiesat vajicka, cukor, mliecko, olej, nakoniec pridat muku a prasok do peciva. Ovocie podla chute + moze byt este posypka (klasicka, orieskova, kokosova) 🙂
my sme mali segedinsky gulas 🙂
@charaka dakujem velmi pekne, kopirujem a zajtra vyberieme ake mafinky spravime 🙂
@elfka.elfka mola svokra robí takú kapustu dusenú s nastrúhanou mrkvou a cibuľou a je to veľmi chutné a ešte robí dusenú zapravenú smotanou a kôprom a tiež je vynikajúca , alebo urob boršč
🙂
polievka zo včera brokolicova a budu pstruhy na masle zemiaky s maslom a vnatkou ,palacinky
dnes nevarim vcera sme sa s malym vratili z nemocnice a cuduj sa svete navarila mi svokra 🙂 kuraci vyvar s rezancami a paradajkovo smotanovu omacku s cestovinou a pribalila aj zopar loksi 🙂
@womankc super, vdaka a inac ten borsc ma vobec nenapadol 🙂
pekné jesenné ráno 😉 aj ked upršané u nás ... 😉
dnes máme polievku zo včera zeleninovú s liatým hráškom a urobím makaróny s omáčkou carbonara 🙂
kyslá fazuľová polievka, hranolky , čína, príloha kukurica 🙂
Krásne piatkové zmrznuté ránko prajem 🙂. U nás to dnes bude zeleninová polievka s rezancami a pečené hovädzie na hríboch s tarhoňou a s uhorkovým šalátom 🙂.Poobede možno niečo upečiem...
Kurací vývar, rizoto a kyslá uhorka 🙂
u nas dnes cestoviny s brokolicovo-hubovou omackou
Brokolicova polievka, losos so zemiakmi a zeleninovy salat - paradajky, papriky a redkovka
zeleninová polievka, restovaná kuracia pečeň,ryža a uhorkový šalát.
dnes na večeru paradajková polievka + slaný cuketový koláč, zajtra ideme na víkend na chalupu, tak znova obrátený hruškovník, urobím deťom vianočku, cenakový posúch ku gulášu, ktorý tam budeme variť takže relax víkend 😎
ahojte, ja som dnes varila domácu gulášovú polievku so zemiakmi, párkou a mrveničkou, rizoto zo slovenskej ryže s kuracím mäskom, zeleninou a hríbami, ľadový šalát a idem piecť muffinky, príde kamoška s deťmi, tak aby sme mali čo zobať, pekný dník 🙂

@martina1305 Suroviny: 6 vajec
1 hrsť mrazených fazuliek
1/2 bieleho tofu
1/2 červenej papriky
3 ružičky karfiolu
1 malá cibuľa
petržlenová vňať
pažítka
2 strúčiky cesnaku
kúsok cukine
kúsok patizónu
cherry paradajky
parmezán
himalájka soľ
olivový olej
kurkuma
horalka (vegeta)
Postup: Cibuľu si nakrájame na drobno a dáme do panvice. Patizón a cukinu si nastrúhame na tenké plátky. Papriku si nakrájame na drobno, fazuľku na polky , karfiol si rozoberieme na ružičky, tofu na malé kocky - všetky tieto suroviny pridáme k cibuli, ochutíme kurkumou a soľou a opečieme na troche olivového oleja asi 2 minúty. Podlejeme trochou vody a podusíme do polomäkka. Medzitým si rozšľaháme vajcia, pridáme horalku, pretlačený cesnak, nasekanú petržlenovú vňať a pažítku a zmes dobre premiešame. Vnútro tortovej formy (priemer 23cm) potrieme olivovým olejom. Dno obložíme nastrúhanými plátkami patizónu a cukine, pridáme podusenú zeleninu a zelejeme vaječnou zmesou. Na vrch poukladáme plátky paradajok a dáme piecť do vyhriatej trúby na 180 stupňov. Po prvých 5-tich minútach pečenia pridáme nastrúhaný parmezán a pečieme ďalších 10-15 minút.