icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

m_ij_ka
6. okt 2013

naše raňajky lievance s medom, ovocný čaj

gazovicka
6. okt 2013

babiny ... kto mi pomoze s radou? rada peciem, ale bojim sa piect kolace z kysnuteho cesta ... teda neviem piect kysnute a taaaak by som chcela .... bojim sa toho ako "cert kriza" ... napise mi niektora "polopasticky" - krocik po krociku, ako sa dopracujem k takemuto cestu? 😀 😀 😀 .... dakujeeeeem

jachin
6. okt 2013

@luciok 😀 nie, je odpust a je to pre celú rodinu

ozi
autor
6. okt 2013

@gazovicka , aj ja som mala z toho strach, ale odkedy mám domácu pekárničku, nemám s kysnutým žiadne problémy 😉

lululka555
6. okt 2013

@ibajeho ahoj neviem či už nepíšem aj neskoro, ja si ju len nasolím večer pred pečením ( niekto ju na druhý den umýva a znova nasolí ) . Väčšinou si urobím aj rožkovú plnku a naplním ju. Pečiem tak 3-4 hodky zakrytú,potom ešte dopečiem odkrytú do zlata. 😉

lululka555
6. okt 2013

ahojky, dnes slepačia polievka so zeleninou a slížami, živanská v alobale , hrnčekový makový koláč s citrónovou polevou. 🙂

vivusika
6. okt 2013

polievka od včera kyslá zemiaková a dnes pečené kuracie stehná vypchávané cibuľou, zemiaková kaša a už je upečený tvarohový krémeš 🙂

stellamaris
6. okt 2013

Ahojte,pridavam fotecky nasej vcerajsej vecere,zacala som po materskej pracovat,tak sme prvy pracovny tyzden oslavili Sushi vecerou( plnila som uhorkou,avokadom,vajecnou omeletou a udenym lososom) a k tomu dobre biele vinko 😉 Sushi s udenym lososom boli najlepsie 🙂 Dnes nevarim,ideme na pecenu kacku s cervenou kapustou a knedlikmi,uz sa tesim......

m_ij_ka
6. okt 2013

mäsová polievka so zeleninou a slížami, pečené mäso, knedľa, kapusta 🙂

cukrik580
6. okt 2013

no ja dnes asi len mozno kuracie prsko na prirodno a kopu salatu, lebo od piatku mam hore 2kg ☹ zajtra na poradni ma doky asi zabije, ze za mesiac 4kg ☹

michaelamilan
6. okt 2013

@gazovicka
Ahojček, nachystaj si receptík, ktorý chceš robiť. či ešte nemáš vybraný a chceš nejaký napísať????
1. nachystaj si všetky suroviny čo potrebuješ,odváž si ich. Všetky okrem mlieka a droždia nasyp/nalej do misky
2.mlieko, 1PL cukor a droždie si daj do hrnca a prihrej(keď dáš do mlieka prst, nesmie ťa páliť, inak by si "zabila kvasinky ktoré potrebuješ.") odstavíš z tepelného zdroja, poprášiš troška hladkou múkou a počkáš kým ti ten kvások tak nenabopná.
3.nabopnaný kvások vylej k ostatným surovinám v miske a vypracuj hladké cesto. : môžeš ručne alebo hnetacím strojom.
4. vypracované cesto necháš cca 1 hodinku kysnúť (zdvojnásobí svoju veľkosť)
5. cesto preložíš na pracovnú dosku a už s ním pracuješ. Váľkaš, vykrajuješ apd. Ak robíš buchty, tak tie je po spracovaní treba eštenechať na polári alebo plechu podkysnúť a šup s nimi do rúry......
MMMMM pomohla som či ešte niečo objasním?

gelinka75
6. okt 2013

dnes kuraci vyvar so zeleninou, segedin, knedla a parene buchty, od vcera mame kolac z kysleho mlieka 🙂

reni1512
6. okt 2013

Nedela klasika 🙂 hovadzi vyvar, domace cestovinky, plninka, zeleninka...🙂 ryza, rezne v cesticku vyprazane, zaliate slahackovou smotanou, postruhanym syrom a pecene v rure, fajny kompot a jablcnik z hneteneho cesta. 🙂

mami.sk
6. okt 2013

dnes zeleninová polievka s krupicovými haluškami a grilované kuracie stehná so zemiakovým šalátom 😉

nelly3
6. okt 2013

pekny den, sice pod mrakom, ale pekny nakolko idem na shopping 😉 obed po ceste u hoffera pri nitre, takze dneska nevarim, vcera som robila peceny caj, dneska ho skusam, aj vy ho mate v poharoch taky ako zelatina? je celkom fajn, nakolko som ho robila prvy krat , ale nejaka zlozka mi tam trosku vadi, zeby klinceky?

danielaj
6. okt 2013

@kvietocek7 pýtaš sa ma, ako dlho to varím? ale čo? 😅
@zuziq ja semianka pridávam pri miesení, hneď ako mi zapípa signál na pekárničke, ktorý ti oznamuje, že máš prisypa´t semienka 😉

danielaj
6. okt 2013

@trudka4 jáj, chinois milujeme, robievam ho často 😉

trudka4
6. okt 2013

@bambina78 díky

danielaj
6. okt 2013

ahojte, včera som tu nebola a ani som nevarila, dojedali sme z piatka domácu gulášovú polievku a rizoto zo slovenskej ryže s kuracím mäsom a zeleninou, boli sme na roli, pozberať už všetku úrodu, poobede som robila nepečený jablkový zákusok s piškótami a šľahačkou, dnes varím klasika nedeľnú polievku - slepačiu, pečené kura na jablkách, bravčové karé zapekané so šunkou syrom a broskyňou - robila staršia dcérka, k tomu ryža s mrveničkou a uhorkovo-paprikovo-rajčinový šalát, a robím mrkvový džús, kedˇže máme krásnu mrkvu a veľa a máme ho veĺmi radi 😉 pridávam foto z tohto týždňa - labužnícke papriky, domáca lučina tentoraz s kôprom a paprikou - robím ju každý týždeň a vždy inú prúchuť, dvojfarebné muffinky s čokoládou, spodok je bledé cesto a vrch kakaové, alebo naopak 😉

egyptanka
6. okt 2013

vyvar z morcacieho krku a slepacieho chrbtu a hlivovy perkelt s cestovinou.

gazovicka
6. okt 2013

@michaelamilan jeeej, dakujem pekne, a to drozdie cele? a mam ho aj nejak rozpucit? 😉 mozno blbe otazky, ale fakt som v tomto zaciatocnik ... chcela by som robit take tie klasicke buchty s lekvarom alebo makom ... recept si uz najdem, len sa bojim toho cesta ... a hlavne kvasku ... a nestac, ked si zohrejem vopred len samotne mlieko?

natalii6
6. okt 2013

ahojte prisla som si kvam po radu na zahrade nam ostalo vela paradajok ale su este zelene co sa da znich spravit? a este mam otazku kolko mam pouzit suseneho drozdia aby nahradilo celu kocku? dakujem
u nas pecene kuracie stehna zo zemiakmi a cibulou

eva7780
6. okt 2013

vcera len pecene zemiaky ,jablkovo-kavove mufinky,dnes polievka zo zajaca,brav.fasirky ,zem.kasa a calamada

eva7780
6. okt 2013

@natalii6 davala tu typ @danielaj
https://www.modrykonik.sk/forum/recepty/co-dnes-varite-dajte-inspiraciu/ ,skusila som to aj ja urobit,mame 5 velkych flias,

dida84
6. okt 2013

Vývar z prepeličky a bravčových kostí... Rezne a zemiakový majonézový šalát... A pre moje deťúrence losos na pare so zemiakmi, cibuľou a baby mrkvičkou... 🙂 A od včera je ešte perníkový koláč... 🙂

zuzzuli
6. okt 2013

Vcera sme mali pecenu hus s kapustou, priniesla nam mamina lebo mali firemnu husacinu a ich nabalili. Tak som dorobila len knedlu a z polovice cesta aj parene buchty s cucoriedkami. Dneska kohutia polievka s rezancami a masko na stave s ryzou, kapustovy salatik. Peknu nedelu 🙂

martinasturmova
6. okt 2013

Ahojte takže u nas su dnes hody tak mame pečenu kačku s knedlou a kapustou,rezne a zemiakovy šalat a slepačiu polievku.Fúúú zase mi bude dobre zle 😀

slimstar
6. okt 2013

Dusené bravčové plátky na šampiňónoch 😉
http://veu.sk/index.php/chutne-recepty/21-dusen...

anny1984
6. okt 2013

po dlhom čase kung-pao s ryžou 🙂

natalii6
6. okt 2013

@eva7780 dakujem uz len zohnat take velke flase 😀