Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
babiny ... kto mi pomoze s radou? rada peciem, ale bojim sa piect kolace z kysnuteho cesta ... teda neviem piect kysnute a taaaak by som chcela .... bojim sa toho ako "cert kriza" ... napise mi niektora "polopasticky" - krocik po krociku, ako sa dopracujem k takemuto cestu? 😀 😀 😀 .... dakujeeeeem
@ibajeho ahoj neviem či už nepíšem aj neskoro, ja si ju len nasolím večer pred pečením ( niekto ju na druhý den umýva a znova nasolí ) . Väčšinou si urobím aj rožkovú plnku a naplním ju. Pečiem tak 3-4 hodky zakrytú,potom ešte dopečiem odkrytú do zlata. 😉
ahojky, dnes slepačia polievka so zeleninou a slížami, živanská v alobale , hrnčekový makový koláč s citrónovou polevou. 🙂
polievka od včera kyslá zemiaková a dnes pečené kuracie stehná vypchávané cibuľou, zemiaková kaša a už je upečený tvarohový krémeš 🙂
Ahojte,pridavam fotecky nasej vcerajsej vecere,zacala som po materskej pracovat,tak sme prvy pracovny tyzden oslavili Sushi vecerou( plnila som uhorkou,avokadom,vajecnou omeletou a udenym lososom) a k tomu dobre biele vinko 😉 Sushi s udenym lososom boli najlepsie 🙂 Dnes nevarim,ideme na pecenu kacku s cervenou kapustou a knedlikmi,uz sa tesim......
mäsová polievka so zeleninou a slížami, pečené mäso, knedľa, kapusta 🙂
no ja dnes asi len mozno kuracie prsko na prirodno a kopu salatu, lebo od piatku mam hore 2kg ☹ zajtra na poradni ma doky asi zabije, ze za mesiac 4kg ☹
@gazovicka
Ahojček, nachystaj si receptík, ktorý chceš robiť. či ešte nemáš vybraný a chceš nejaký napísať????
1. nachystaj si všetky suroviny čo potrebuješ,odváž si ich. Všetky okrem mlieka a droždia nasyp/nalej do misky
2.mlieko, 1PL cukor a droždie si daj do hrnca a prihrej(keď dáš do mlieka prst, nesmie ťa páliť, inak by si "zabila kvasinky ktoré potrebuješ.") odstavíš z tepelného zdroja, poprášiš troška hladkou múkou a počkáš kým ti ten kvások tak nenabopná.
3.nabopnaný kvások vylej k ostatným surovinám v miske a vypracuj hladké cesto. : môžeš ručne alebo hnetacím strojom.
4. vypracované cesto necháš cca 1 hodinku kysnúť (zdvojnásobí svoju veľkosť)
5. cesto preložíš na pracovnú dosku a už s ním pracuješ. Váľkaš, vykrajuješ apd. Ak robíš buchty, tak tie je po spracovaní treba eštenechať na polári alebo plechu podkysnúť a šup s nimi do rúry......
MMMMM pomohla som či ešte niečo objasním?
dnes kuraci vyvar so zeleninou, segedin, knedla a parene buchty, od vcera mame kolac z kysleho mlieka 🙂
Nedela klasika 🙂 hovadzi vyvar, domace cestovinky, plninka, zeleninka...🙂 ryza, rezne v cesticku vyprazane, zaliate slahackovou smotanou, postruhanym syrom a pecene v rure, fajny kompot a jablcnik z hneteneho cesta. 🙂
dnes zeleninová polievka s krupicovými haluškami a grilované kuracie stehná so zemiakovým šalátom 😉
pekny den, sice pod mrakom, ale pekny nakolko idem na shopping 😉 obed po ceste u hoffera pri nitre, takze dneska nevarim, vcera som robila peceny caj, dneska ho skusam, aj vy ho mate v poharoch taky ako zelatina? je celkom fajn, nakolko som ho robila prvy krat , ale nejaka zlozka mi tam trosku vadi, zeby klinceky?
@kvietocek7 pýtaš sa ma, ako dlho to varím? ale čo? 😅
@zuziq ja semianka pridávam pri miesení, hneď ako mi zapípa signál na pekárničke, ktorý ti oznamuje, že máš prisypa´t semienka 😉
ahojte, včera som tu nebola a ani som nevarila, dojedali sme z piatka domácu gulášovú polievku a rizoto zo slovenskej ryže s kuracím mäsom a zeleninou, boli sme na roli, pozberať už všetku úrodu, poobede som robila nepečený jablkový zákusok s piškótami a šľahačkou, dnes varím klasika nedeľnú polievku - slepačiu, pečené kura na jablkách, bravčové karé zapekané so šunkou syrom a broskyňou - robila staršia dcérka, k tomu ryža s mrveničkou a uhorkovo-paprikovo-rajčinový šalát, a robím mrkvový džús, kedˇže máme krásnu mrkvu a veľa a máme ho veĺmi radi 😉 pridávam foto z tohto týždňa - labužnícke papriky, domáca lučina tentoraz s kôprom a paprikou - robím ju každý týždeň a vždy inú prúchuť, dvojfarebné muffinky s čokoládou, spodok je bledé cesto a vrch kakaové, alebo naopak 😉
vyvar z morcacieho krku a slepacieho chrbtu a hlivovy perkelt s cestovinou.
@michaelamilan jeeej, dakujem pekne, a to drozdie cele? a mam ho aj nejak rozpucit? 😉 mozno blbe otazky, ale fakt som v tomto zaciatocnik ... chcela by som robit take tie klasicke buchty s lekvarom alebo makom ... recept si uz najdem, len sa bojim toho cesta ... a hlavne kvasku ... a nestac, ked si zohrejem vopred len samotne mlieko?
ahojte prisla som si kvam po radu na zahrade nam ostalo vela paradajok ale su este zelene co sa da znich spravit? a este mam otazku kolko mam pouzit suseneho drozdia aby nahradilo celu kocku? dakujem
u nas pecene kuracie stehna zo zemiakmi a cibulou
vcera len pecene zemiaky ,jablkovo-kavove mufinky,dnes polievka zo zajaca,brav.fasirky ,zem.kasa a calamada
@natalii6 davala tu typ @danielaj
https://www.modrykonik.sk/forum/recepty/co-dnes-varite-dajte-inspiraciu/ ,skusila som to aj ja urobit,mame 5 velkych flias,
Vývar z prepeličky a bravčových kostí... Rezne a zemiakový majonézový šalát... A pre moje deťúrence losos na pare so zemiakmi, cibuľou a baby mrkvičkou... 🙂 A od včera je ešte perníkový koláč... 🙂
Vcera sme mali pecenu hus s kapustou, priniesla nam mamina lebo mali firemnu husacinu a ich nabalili. Tak som dorobila len knedlu a z polovice cesta aj parene buchty s cucoriedkami. Dneska kohutia polievka s rezancami a masko na stave s ryzou, kapustovy salatik. Peknu nedelu 🙂
Ahojte takže u nas su dnes hody tak mame pečenu kačku s knedlou a kapustou,rezne a zemiakovy šalat a slepačiu polievku.Fúúú zase mi bude dobre zle 😀
Dusené bravčové plátky na šampiňónoch 😉
http://veu.sk/index.php/chutne-recepty/21-dusen...
po dlhom čase kung-pao s ryžou 🙂

naše raňajky lievance s medom, ovocný čaj