Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
hovadzia polievka a hovadzie na smotane s kolienkami. dnes sa netrapim som nejaka vymleta
dnes pecene kuracie stvrte na cibule, cesnaku, mrkve a rajcine, ryza
a este cinske zeleninove rezance
Dnes: polievka s červenou fazuľou, vyprážané kuracie prsia, zemiaková kaša, a jablkový koláč z lístkového cesta.
vcera zemiakovo-hlivova polievka, palacinky s dzemom a slahackou, dnes bravcovy vyvar s rezancami, knedlik masko a kapusta 🙂 zajtra to iste 🙂
vcera som vecer robila makovy a kakaovo lekvarovy zavin a dnes hovadzi vyvar a telacie medailonky s tagliatele a spenatom. experiment, ale zevraj mnam 😊. a vecer sa chystam uvarit este gastanky😊
u nás dnes mexický guláš a konečne som dcére upiekla dlhosľubované žĺtkové rezy
Bryndzove halusky s domacimi zemiackami a ovcou bryndzou kuponou v Stary otec.. A kapustove halusky zo stupavskej kapusty .. A teraz dopekam jablkovu strudlu🙂 mnamky
My dnes bravcovy vyvar/ masko od dedka zo zabijacky/ a bravcova panenka so sampionovou omackou/z nasej zahrady/ a americke zemiaky 🙂 len sa tak zaprasilo 🙂
cesnacka so syrom a krutonmi a sarissky gulas a zemiaky
Šampionová polievka, guláš z diviny zo včera,broskyňový koláč 🙂
takze od piatku sme boi prec a bolo piatok kyra s ryzou a kompotom, sobotu oberacka hrozna a slepacia polievkam pecena kacica, dnes rezne so zamiakovou kasou, a bude aj na zajtra 😉
Ahojte, u nas fazulkova polievka, kuracia pecienka s ryzou a domacou calamadou a piekla som cuketovy kolac s makom a citronovou polevou. A Lučina sa uz pripravuje🙂
Ahoj babenky ... veľká prosba .... videla som tu receptík na MRKVOVÝ KOLÁČIK, ale neuložila som si ho medzi obľúbené receptíky .... prosím dáte mi naň link alebo priamo receptík ? Ďakujem !!!
@michaelamilan Mne by si napríklad mohla objasniť, čo je POLÁR 😀
@danielaj Danka, z tvojej dcéry vyrastie isto skvelá kuchárka, keď sa bude učiť od teba ...
Dnes maly papal u babky a ja som mala svoj oblubeny fazulovy salat 😀 a na zajtrajsiu cestu na vychod som napiekla celozrnne spaldove rozteky plnene domacim slivkovym lekvarom a pre maleho aj par s nutelou
Dnes sme boli na obede u starkej, keďže mala narodeniny a v dedine bol odpust, tak sme to boli všetko osláviť. Na obed bol vývar s domácimi rezancami, rezne a zemiakový šalát. Ku káve sa podával metrový koláč. Mňam 😝
@danielaj stale som mala na mysli tu hubovu omacku co si tu pridala recept, tak to...

@gazovicka stačí aj tak keď vopred zohreješ mliečko (ja postupujem podľa toho ako ma v škole naučili 😀 ) a droždie tak medzi prstami rozdrolíš a keď bude mazľavé tak len lyžičkou v mlieku o hrniec "potrieš" a ono sa rozpustí keď zamiešaš
A ak by ti náááááááááááhodou kvások nenabopnal, tak si nelám hlavu, šupni ho do zvyšných surovím a premies a pokračuj akokeby bol kvások OK 😉
A len sa pýtaj, aj moja mamka nerobí kysnuté, nič natom nieje........keď si spomeniem na moje prvé kúsky tak že 😅 😅 mno si vieš asi domyslieť 😀
Nech sa podarí a potom šup sem s fotkou!!!!!