icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

irsina83
6. okt 2013

@megika1 kde ste boli na hubach?? presne taketo rovnake som dnecs priniesla z Chtelnice, za plny kos 😀 14 poharov mam zavarenych 🙂

atiatko
6. okt 2013

@danielaj Ahoj Danka, skúšala som sem napísať prosbu na recept na mrkvový koláčik - lebo šikovná som si ho neuložila, keď tu niektorá maminka piekla, no a u Teba som našla šťavnatý mrkvový koláčik na str.2565 - môžem veeeeeľmi poprosiť o recept ? Skúšala som si Ťa kuk aj na FB, či ho nemáš v receptoch, no nebola som úspešná ☹ tak som Ti odvážne priamo napísala 😉 ďa-ku-jem 🙂 🙂 🙂

irsina83
6. okt 2013

Moje varenie zo vcera.Ranajky - ovsene placky s kustovnicou cinskou, cucoriedkami, cottage syrom a javorovym sirupom. Obed - Quinoa karbonatky s kyslou kapustou a spaldovo-bananove mini palacinky s cucoriedkami a bananom preliate s javorovym sirupom. a dnes varil tatino, bravcovo-kacaci vyvar s rezancami, bravcova panenka s pyre a sacherovu tortu 🙂 Ja som bola na hriboch a ja som zavarala, mam 14 poharikov, tak sa tesim 🙂

irsina83
6. okt 2013

@atiatko ahoj moja, mam recept na mrkvovy kolacik v mojom albume 😉

atiatko
6. okt 2013

@irsina83 Kikuš mojka ďakujem 🙂 už som si ho u Teba našla 🙂 máme mňam mrkvu zo záhradky od babky a tak sa nám zažiadalo niečo mrkvové - teda okrem šalátu xixi ... zajtra teda pečiem ... 🙂

michaelamilan
6. okt 2013

@luciok 😀 😀 😀 heh to je akože Lopár 😀 😝 chi chi

irsina83
6. okt 2013

@atiatko niet za co 😉 bol vazne uzasnyyy a tak dufam, ze aj tebe sa bude pacit 😉

atiatko
6. okt 2013

@irsina83 zajtra ideme s ocinkom (manželík) ešte niečo dokončiť na záhradku tak si aj tekvičky zoberiem z pivnice, lebo vidím, že aj tá tam ide 🙂 no mojka, od Teba urobené a nafotené jedlo musí byť jednoducho úžasnéééé ... tak dúfam, že aj mrkváčik od Teba sa mi vydarí 🙂

irsina83
6. okt 2013

@atiatko moja tu tekvicu som si tam ja pridala len tak, na miesto nej daj mrkvu,nemusi byt tekvica 😉

atiatko
6. okt 2013

@irsina83 naozaj ? Tak dobre, dám tam len markóvku 🙂 ďakujem 😉

danielaj
7. okt 2013

@natalii6 tie rajčiny môžeš da´t aj do krabice vystlanej novinami, ja ich tak dávam už pár rokov a ešte v januári-februári máme svoje rajčinky, toto v tých veľkých pohároch skúšam tento rok 1x, dávali to v telke v nejakej relácii, ale zo skúseností v tej krabici je to lepšie, ľahšie sa vyberajú dozreté rajčinky 😉

danielaj
7. okt 2013

@atiatko úpzri ku mne do albumu, mám tam výborný šťavnatý mrkvový koláčik, iný už ani nerobím 😉
@luciok jaj to neviem, čo z nej vyrastie, v kuchyni ju to až tak nebaví, ale už ju pomaličky priťahujem, nech sa učí, a ja v jej veku som bola medzi hrncami strčená stále, ale neverí mi 😀
@kvietocek7 aha, to je naša obľúbená polievka. robíme ju odjakživa na štedrý deň, normálne si uvarím huby, pridám neskôr zemiaky, samozrejme soľ, keď je všetko múkké, urobím zátrepku zo smotany a hladkej múky,dochutím vegetou, cukrom a octom, pridávam aj sušené slivky, tie tam milujem najviac, robievala to ešte naša babička, úplne jednoduché, ako aj hocijaká iná mliečna polievka 😉

danielaj
7. okt 2013

@atiatko ahoj, ja som ti už vyššie aj odpísala, mám ho tam, ale mám ho 2x, recept je tam, ako som ho robila ešte minulý rok https://www.modrykonik.sk/fotoblog/danielaj/alb..., páči sa 😉

womankc
7. okt 2013

Ahojte kočky , ja som mala pracovný víkend , asi ako všetci, nakoniec som sa zamotala len doma, tak som si to aspoň akot ak dala do poriadku.
varila som slivkový džem, rozvarila som si domáci kečup - dnes dokončujem , ďalej som zavarila cvikľu 6 veľkých pohárov a urobila som pečený čaj aj so zázvorom, je to také nezvyklé - dala som hrušky, jablko, citróny, pomaranče, červené hrozno, maliny , drienky- je taký kyslekavejší , no uvidíme aký bude v zime. Urobila som aj domácu medicínu, čo tu dala Danielaj- med, citrón , zázvor, je to super aj do čaju 😀
Varila som na sobotu som uvarila v piatok hovädzo- bravčový guláš - omylom som tam nasypala ľanové semienka xixixixixiixixiixi, ale chutil všetkým , dokonca som dostala aj pochvalu, ani sme ho nezahusťovali, piekla som aj ovsenné palacinky , deťom na sobotu na preteky, ale pojedli ich všetky , kým sme prišli z divadla, takže som musela o desiatej večer piecť druhú várku xixixixixi
v sobotu sme teda mali aj gulášik a ešte som urobila zapekané rezance s tvarohom a smotanovým pudingom a jablkami, ale nepodarilo sa mi to moc , trošku som na ne pozabudla a boli už dosť zmeknuté, ale zjedlo sa
v nedeľu som urobila karfiolovú polievku vo vývare z odrezkov / hovädie -bravčové/ s roztrepaným vajíčkom , krupicou a zelerovou vňaťou a ako druhé som urobila opekané zemiaky / pôvodne varené v šupke/ na cibuli a uvarenej mrkve a paštrnáku pokvapkané balzamikom, no to bolo úplne suproé a k tomu sójové pláty natreté syrom na to kúsok liptovskej salámy a obalené v cestíčku s paprikou a ešte s horčicovým dresingom - horčica , troška kečupu nastrúhané dve kyslé uhorky a na jemno nasekaná červená cibuľka

dnes dojeme karfiolovú a budem robiť zapekané zemiaky so zeleninovou zmesou
cez víkend som od svokričky dostala dve veľké vaničky načistenej zeleninky , polovica také balíčky , celej zeleninky na vývar a druhá polovica krájanej zmesi - mrkva, petržlen, pór,paštrnák, kaleráb, brokolica, karfiol, hrášok a neviem či aj nejaká tekvička nie - to milujem a robí nám to každý rok a dostala som aj domáci sirup jablkový s medovkou a domáci džemík slivkový

womankc
7. okt 2013

A ešte som zabudla , že som robila skvelý chlebík - na pol ovsenná múka, hladká múka, ľan, slnečnica, jačmenné klíčky, otruby a skúšala som sušený ražný kvások a tak sa mi to cesto podarilo a ja trúbka som sa zamotala v inej robote a som naň zabudla a spálila som ho - ale aj tak je vnútry nádherne nadýchaný a mäkký a vyjedajú ho 😠 😒 😀

natalii6
7. okt 2013

@danielaj ahoj pozerala som tvoj album(obcas tam hladam inspiracie) a vsimla som si ze ich mas v skle drevena debnicka sa mi asi lahsie zozenie dakujem za tip 😉

irsina83
7. okt 2013

a moje hribiky 🙂 Mala som plny kosik a celkovo mi trvalo 5 hodin kym som ich ocistila, umyla, prevarila, nachystala pohare, uvarila nalev a sterilizovala a este som aj dala 3 poschodia do susicky. A tak sa z nich tesim. Bude to hotova delikatesa 🙂 Recept na nalev mam od mojej tety, je bez nakladacu. Vyslo mi 14 poharikov.

gazovicka
7. okt 2013

@michaelamilan dakujeeeeem, si zlata ..... no sak toho sa aj ja bojim, ze to pose....m 😀 ... a mne ked sa nieco nepodari, tak nemam chut sa do toho pustat zas ... 😀 😀 😀 ... ale no tak skusim ... a ked teda sa mi podari, tak ti hodim "špéci" foto .... 😀 ... diky

anos18
7. okt 2013

@danielaj Ahoj, prosim Ta, tie rajciny potom drzis v tme, alebo na svetle?

rosannar
7. okt 2013

dneska dojedačky, dostali sme kuracie rezne zo stehien
utorok-streda budú špagety
štvrtok-piatok budú švédske rezne
sobota budú brynzdové halušky a
nedeľa prekvapenie od maminky 😀

womankc
7. okt 2013

@irsina83 môžem ťa poprosiť o ten nálev do húb????? ďakujem

veronicka12
7. okt 2013

vcera sme mali oslavu rezne a majonezovy salat + palacinky plnene tvarohom a hrozienkami slahacka a cok.toping dnes dojedame rezne salat a upeciem narychlo kysnuty kolacik slivkovy

firstbaby
7. okt 2013

U nas dnes kuraci vyvar s rezancami, vcera som nestihla uvarit 🙂 a roast beef a tarhonou a kura na smotane s cestovinou - svokrusa poslala 😉

mami.sk
7. okt 2013

@natal12 ďakujem.

recept mám od mamy, zatiaľ sa vždy vydarili a to som už skúšala robiť aj z bezlepkovej múky. neboli až také nadýchané ale neboli ani spľasnuté 😉

ODPAĽOVANÉ VENČEKY:

CESTO:

3 dcl vody
1 smetol
30 dkg polohrubej múky
8 celých vajec

Do vody sa dá smetol, to sa rozpustí na sporáku a keď začne vrieť sa pridá múka. Miešame kým sa cesto neodpaľuje / neodlepuje/ od spodku hrnca. Odstavíme a keď trochu vychladne zamiešame celé vajcia.
Cesto nastriekame na plech a pečieme presne 20 min. na 200 stupňov. RÚRU NESMIEME POČAS PEČENIA OTVÁRAŤ - VENČEKY BY SPĽASLI

PLNKA:

1 l mlieka , 3 žltky, 2 vanilkové cukry, 20 dkg kryštálového cukru / ja dávam vždy menej - tak 15-17 dkg/, 3,5 zlatého klasu - uvaríme hustý puding a keď trochu vychladne tak pridáme jeden smetol a plníme venčeky rozkrojené na polovicu.

z jednej dávky sa urobí okolo 50 ksm, ja sa snažím vždy nastriekať na plech také menšie kolieska ale vždy narastú a sú väčšie. Mám na to taký starší cukrárenský nástroj od mamy ale aj v Ikei majú také originál cukrárenské vrecko s vlnkovou násadou aby mali krajší tvar 😉

Dobrú chuť 😉

lululka555
7. okt 2013

ahojte, dnes dojedačky z nedele a včera som piekla hrnčekový makový koláč, alebo koláč lenivej ženy s citrónovou polevou 🙂

dennkaa
7. okt 2013

Takze dnes si pochutime na mrkvovej polievke a zemiakovom paprikasi.
Vcera sme mali bryndzove halusky so slaninkou a polievka bola zeleninova s domacimi tastickami - od malicka ju poznam pod nazvom taska leves (ani neviem ci som to spravne napisala) 🙂

seraa
7. okt 2013

@trudka4

uzas
moze sa pouzit zive drozdie miesto suseneho?
dakujem

irsina83
7. okt 2013

ZIENKY POPROSIM VAS O RECEPT NA CHLIEB zo spaldovej, raznej , celozrnnej muky, taky co mi sa mi urcite vydari. Pekarnicku nemam tak poprosim taky do truby. Dakujem 🙂

luciaq
7. okt 2013

ja dnes vyprazany karfiol s varenymi zemiakmi a petrzlenovou vnatou, zeleninovy salat. vcera som sa prekonala a spravila polovicke kôprovu omacku k masku

diabambulka
7. okt 2013

@rosannar ahoj aké sú švédske rezne ? a prekvapenie od maminky ? dakujem 🙂