icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

danielaj
11. okt 2013

@maculik to som si len tak dnes vymyslela ako obmenu francúzskych zemiakov, zemiaky som nakrájala na kolieska, ja robím aj francúzske zo surových, viac nám to ako z varených, osolila som ich, premiešala s korením na americké zemiaky a drvenou rascou, dala som jednu vrstvu do vymastenej jenskej misy, na to som dala kuracie prsia nakrájané na malé kúsky, najskúr som ich trošku opražila na oleji , samozrejme osolené, + grilovacie korenie, cesnak, aké koreniny máte radi, potom som ich dala na vrstvu zemiakov, dobre popolievala štavou, ktorú pustilo mäsko, na to druhú vrstvu zemiakov, nechala som to piecť a nakoniec som to zaliala smotanou+kyslou smotanou a vajíčkami so soľou a vegetou, ako klasika francúzske a dopiekla som to dozlatista, navrch som nastrúhala tvrdý syr, veľká mňamka to bolo, viac mi to chutilo ako tie francúzske, dobre som si to vymyslela, určite to budem robiť častejšie 😉

lalus
11. okt 2013

@womankc ja som si len pre zaujímavosť dala do googlu "výroba domáceho masla" a "výroba domáceho masla zo smotany" a vyhodilo mi kopu výsledkov. skús prečítať.
ja asi skúsim najprv z kupovanej smotany, keďže mliekomat nemám nikde blízko. ak by to stálo za to, tak si mliekomat niekde nájdem.

gianni
11. okt 2013

@womankc hej,hej,mlieko nechám zkysnúť na linke,smotanu pozbieram a vytrepem,máme aj originál velký pohár na mútenie masla,ale ten som ešte nepoužila, lebo to je pre väčšie množstvo a pre nás stačí menej, čítala som že to trepú aj v plastovej flaši a po zhustnutí ju odrežú aby z nej dostali to maslo von,pogogluj a niečo najdeš,aby si si mohla z čoho vybrať 🙂

danielaj
11. okt 2013

@michaelamilan to som si dnes len tak vymyslela a boli úžasné 🙂
@lululka555 ďakujem pekne, len ja to neviem tak úžasne "nastajlovať" ako ty, ty máš úžasné jedlá aj fotky 🙂

zuziq
11. okt 2013

My sme na tri tyzdne v kosiciach u nasich tak sa s mamkou striedame vo vareni 🙂 Dnes bola rajcinova polievka a bravcove masko na sposob stroganov so zelenou fazulkou,pre chlapov so zemiakovou kasou a pre mna celozrnne spaldove halusky. A peciem chinois prvy krat ale so spaldovej muky 😵

lydia22
11. okt 2013

Dnes len zemiakove placky

mami.sk
11. okt 2013

u nás dnes trošku nezdravo 😀 polievku máme ešte rajčinovú a vyprážaný syr s hranolkami 😉

lienka2
11. okt 2013

baby kupila som si orechy, ako ich uskladnit aby vydrzali co najdlhsie?

zuzana172
11. okt 2013

@lienka2 naluskat a sup do mrazaku, robim to tak uz dlho, tak sa nevytvoria ziadne chrobaciky 🙂

danielaj
11. okt 2013

@lienka2 ja orechy zaváram na sucho do pohárov, sú ako čerstvé 😉

gianni
11. okt 2013

@lienka2 ja dávam do mrazáka

katkas1
11. okt 2013

dnes karfiol a hranolky, zajtra vyprazane fybie file so zemiakovou kasou

pami2
11. okt 2013

@zuzinkabluzinka kde vsade budete dovazat? davam ti like na FB

andula30
11. okt 2013

@zuzinkabluzinka to bude oblast trnava? nevies aj o nejakom debnickovom nr a okolie?

levandullka
11. okt 2013

Zienky date mi niektora prosim recept na tie nutelove ci cokoladove briosky? Moc by som potrebovala... Dakujem 🙂

sona_v
11. okt 2013

My dnes vajíčkova polievka s rascou a rybacie fašírky so zemiakovou kašou, kapustovo mrkvový šlalát 🙂 Bude aj na zajtra. V nedeľu ideme k svokrovcom, takže očakávam zase rezne 🙄 😀

levandullka
11. okt 2013

@natal12 Dakujem mojko 🙂

titkovamiriam
11. okt 2013

Dnes zeleninová polievka s krupicovými knedličkami ,paradajková kapusta,zemiaky a faširky bez smaženia 😀

miruska73
11. okt 2013

ahojte babulky tak ja som vcera varila odusu a mam aspon na tri dni pokoj robila som kacaciu polievku a piekla kacku s cervenou kapustou a knedlou ,,mnamky hotove obzerstvo u nas...takze nedelny obed vo stvrtok 🙂 a teraz idem robit bananovo cokoladove rolady dve zvysil mi krem od minuleho tyzdna (bol v mrazaku)tak nech sa minie a hlavne dcera chce zobrat na chatovacku...tak nech si dietky pochutnaju...no a chcela som zehlit a nemozem zabudla som si vybrat zehlicku z izby kde spi mala 😠 😠 no hroza teraz musim sediet tu na konovi 😀 😀 😀 😀 😀 😀

luciok
11. okt 2013

Pred chvíľou som dokončila koláč Orgazmus, no nezdá sa mi až taký super...

ifkael
11. okt 2013

@luciok ani u nas nemal uspech...

miskazv
11. okt 2013

my sa dnes zalizujeme nad fusilami s kuracími"ceckami" a pastou kari 😀

eva7780
11. okt 2013

sulance s makom a struhankou 🙂 a cistila som 2 bednicky padanych jablk,porajbala a supla som do mrazaka,robota skoro na pol dna 😝 zajtra bude tekvicovy privarok zo zemiakmi a fasirkou,kysnuty jablkovo orechovy a orechovo tvarohovy zavin v nedelu kuraci perklet s kolienkami,polievku netusim 😉

irsina83
11. okt 2013

Vcera sme mali na obed pre manzela (na jeho zelanie) vysmazana rybie file a zemiaky s vnatkou a pazitkou, pre malu pecene ryba s bylinkami,na veceru coleslaw podla Gordona Ramsayho s fritattou a dnes na obed pre manzela bravcovy rezen so zemiakmi, pre deti granadiersky pochod a pre mna smazena jasminova ryza so zeleninou (spotrebovala som ryzu sprad dvoch dni levbo bola dobra a zeleninu som dala podla chuti. A nasusila som posledne cherry paradajky a nalozila som ich do olivoveho oleja s bylinkami a cesnakom.

luciaq
11. okt 2013

pecene kacacie stehna, cervena kapusta a lokse a vinecko ako aperitiv

megika1
11. okt 2013

@womankc šľahačom na šľahačku,lepšie,než hrkať v plastovej fľaši 🙂

gianni
12. okt 2013

dnes ešte neviem vôbec čo a ešte nám treba ísť oberať hrozno...

jankaba1
12. okt 2013

plnenu kapustu

mami.sk
12. okt 2013

dnes sa chystám na domáce fliačky so sladkou kapustou 😉 už sa na ne teším celý týždeň 😉