Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@miruska73 ahoj na muffiny som potrebovala 1 stredne velku brokolicu ktoru som na 5 min. obarila vo vode a pretlacila pucitkom na zemiaky. Pridala som 200 g nastruhaneho eidamu + 2 vajicka + pol vrecka PDP a ochutila som to (2 strucky cesnaku majoranka cierne korenie). Ked sa mi to zda riedke tak davam aj trosku struhanky. Plech na muffiny som vymastila a vysypala struhankou. No a dala upiect. Vychladnute som plnila pomocou cukrarenskej pistole plnkou (vyslahana slahacka zmiesana s natruhanou nivou a cesnakom). Mne sa osvedcili plnit muffiny (aj sladke) az po upeceni ale myslim ze nic sa nestane ked supnes kusok nivy aj do suroveho a potom das upiect. Inak sol som nedavala kedze syry su dost slane. Su fantasticke so zeleninovym salatom 😉
U nas dnes bude telacie so sampionmi na smotane a s cestovinou. Babika bude mat zemiacik s mrkvickou a baklazanom a na olovrant bude mat hrusku s malinami. Nam dospelym planujem ako dezert jablkovoskoricove muffiny. Ale co na veceru? Davajte nejake napady 😉 diik
dnes bravčové na rezance na šampiónoch s tarhoňou 😉 polievku mám ešte zo včera tak musíme dojesť 😉
dnes mame tretie vyrocie svadbicky, ale nic specialne sa nekona 😀 spravime si bryndzove halusky, s opecenou slaninkou, pre mm aj klobaskou, spravila som dva zaviny, jeden kakaovy a druhyy tvarohovy, ideme na kolaudaciu domceka, kde nas bude cakat zabijacka, tak uz sa hrozne tesime 😀 darcek k vyrociu si dame presne o tyzden, ked pojdeme na 3D sono a opat spolu uvidime nasho drobceka 🙂 dufame, ze nam rozkroci nozicky a uvidime co skryva 😀
Ahojte ženy 🙂 nestíham Vás ani čítať,nie ešte prispievať,no dnes ,polievka z bravčových kostí s kopou zeleniny a domácimi slížikmi. Zapekané rezne so syrom,hráškovou ryžou a zeleninovým šalátom.a ako dezert,roláda so smotanovou plnkou 😉 😉
U dnes špenátová polievka, fašírky, zemiaková kaša a hruškový kompót. 🙂
No. U nás varí svokra a zas rezne so šalátom, lebo ona si myslí, že žiadna oslava sa bez nich nemôže konať. Nevadí že je to moja oslava a že som si ju chcela urobiť podľa seba....
u nas kuracia polievka,madarský guláš knedla a pre deti kolienka 🙂
Kurací vývar, ryža, pečené kurča pod perinou, zákusok : Tri strany Bratislavy. 🙂
ja dnes skúšam údený oštiepok plnený šunkou, v haruľovom cestíčku a ako príloha americké zemiaky 🙂
včera sme mali francúzske zemiaky s domácou klobáskou 🙂 a dnes vývar, mäsko v zemiakovej placke 🙂
Brokolicova polievka,bravcove masko na kyslych uhorkach a ryza,cvikla.Poobede ideme na stretko a tam beriem pecenych pstruhov a pecenu zeleninu-hokaido a mrkvu na cesnaku s provensalskym korenim🙂
Dnes paradajkova polievocka s pismenkami 🙂 a kuracie maso so znojemskou omackou a ako priloha ryza. Vcera nas na navsteve pohostili so slepacim vyvarom s rezancekmi, pecenym kuratom a hraskovou ryzou.
Dnes hovadzia polievočka, sviečková na smotane a domaca knedla.... Dobru chuť 😉
Dnes sampinonova polievka s mrvenickou kuracie rezne so zemiakmi a uhorkovy salat
tak u nas dnes mame kuraciu polievocku so zeleninku,,,plnene kuracie stehna a zemiacky,,,a dokonca som upiekla pernik 😀 aj to len preto ze pride svagrina a oni v nedelu nevaria 😒 jedia az vecer a to len daku rychlovku:::ze naco si kazit nedelu s robotou 😀 😀 sak mna by mm ziedol aj s topankami ten je hladny stale
Ahojte žienky, nepoznáte receptík na nejaký koláč kde ide salko ale neuvarené ?? 🙂
dnes kuracia polievka a čína 🙂
ahojte, včera som varila zeleninovú polievku s krupicovými haluškami, vyprážaný karfiol, varené zemiaky, domáca tatarka bez vajíčka, strúhali sme kapustu do suda, zajtra mám narodky, tak som piekla na oslavičku, cookies, Kilimandžáro, kakaová roláda s čokoládovým krémom, a čajové rezy + foto z piatka cesnakový posúch, dnes sme mali slepačiu polievku, pečená bravčová krkovička, kapusta, domáca knedľa 😉
u nás dnes bol klasika hovadzí vývar s rezančekami, na druhé tarhoňa a kurací perkelt.....pekný zvyšok nedele prajem kočky 😉
@danielaj mňááám Danka, ty si toho zase popiekla, až mi tečú slinky 😀
@zklimekova no včera som sa trochu nudila 😀
@zklimekova moja ty si dávala jednu smotanu na ten rafaelo koláč ? 🙂 .. mne sa zdá jedna málo tak dám asi dve .
@natal12 hej dávala som jednu 250ml
Ahojky. Dnes nedelná polievka so zeleninkou a mrveničkou, bravčová panenka plnená sušenými slivkami ,basmati ryža a pečiem teraz štrúdlu tvarohovú s čerešňami a makovú tiež s čerešňami. 🙂
ahojte, ja som dnes robila len tak na chutovku tuto vianocku, a je fakt vynikajúca http://varecha.pravda.sk/recepty/jednoducha-hrn... .... ja vrelo odporucam 🙂

sviečková na smotane s domácou knedľou, slepačia polievka s mrveničkou a asi upečiem poobede bábovku 🙂