Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@lululka555 Dakujém si zlatááá 🙂
ahojte, mozem dat obalene rezne do mrazaku? ak ano tak na ako dlho? 🙂 dakujem
U nás dnes mäsová polievka s rezancami, opačné rezne, zemiáaková kaša a komp=otik. Dezert bol nepečený krémeš a tvarohový koláčik.
Baby mate nejaky dobry recept na nejaky taky slany kolac s tekvice, cukety? Velmi by som sa potesila keby tu bola nejaka dobra dusicka co by mi pomohla 😀
takze dnes sme boli cely den u svokrovcov tak som kuchtila so svokrickou a mali sme kuraci vyvar, pecene bravcove masko a zemiakove krokety a jablkovy kopmpot, robili sme este fasirku alebo slany kolac z cukyni a sladke bolo jablkove pite a struhany tavrohovy kolac, nabalila nam za velku tasku tak mame aj na zajtra a sobotu som robila francuzku polievku /sackovu/ so struhanym syrom a opecenym chlebom a pizza 😉
pekný večer žienky, my sme včera varili : segedín s knedlľou, rajčinová omáčka so sekankou a knedľa - na dva dni 🙂 , svokra priniesla ešte žemlovku a dnes dcera robila palacinky s tvarohom, jahodami a šlahačkou - zbohom štíhla línia 😝
@juranka -z cukety ---nastrúhala som cukety podľa veľkosti 2-3,ja som mala veľké,kedˇsú malé tak aj 4
osoliť vyžmýkať dala som do misky +
3-4 celých vajíčok
petrž.vňať,cesnak strúhaný podľa chuti
vegeta,čier./biele korenie mleté,-vegetu menej cuketa už bola solená
1pohár /dva ovsenej múčky,v Lidl aj v Kaufl.som dostala tie jemnejšie,nie tie veľké
kedˇsa zdá riedke môže sa pridať krupica/ovs.vločky/strúhanka
pomastiť plech,posypať so strúhankou a upiecť v trúbe asi 180°C,skôr do hneda,je to dietné a veľmi chutné,deťom možno nebude chutiť, plech používam podľa množstva zmesi.
moje kočky si zmysleli na večeru puding citrónový s piškótami
ahojte babulky mi sme boli aj dnes do vecera na chalupe pracovat a piekla som zajacika oblozeneho kopcom slaniny a cibule a k tomu varene zemiaky mnamka tak sme si pochutnali lebo zajaca mame tak raz maximalne dva krat do roka a to domaceho od babicky ,ale uz bohuzial nevladzu starat sa o ne... ☹ ☹ ,no a mame aj na zajtra len daku polievku dovarim....
K dnešní večeři - Rohlíky částečně celozrnné
Rohlíky částečně celozrnné
Ingredience
260 ml vody, 2 lžičky soli, 1 lžička cukru, 4 lžíce olivového oleje, 100 g celozrnné pšeničné mouky, 100 g polohrubé mouky, 300 g hladké mouky, 2 lžičky sušeného droždí
Postup
Suroviny vložíme v uvedeném pořadí do pekárny a necháme vypracovat těsto. Nebo zpracujeme ručně.
Po vykynutí těsto rozdělíme na 10-12 stejných kousků. Každý rozválíme malým válečkem do tvaru trojúhelníku a od širší strany srolujeme a ohneme. Skládáme je na plech vyložený papírem na pečení.
Na plechu necháme rohlíky 15-20 minut dokynout. Potřeme olejem nebo bílkem, posypeme semínky a vložíme do trouby vyhřáté na 190°C. Upečeme dorůžova.
zajtra na raňajky ...
my dnes roštenka z ryžou a kompot,upiekla som rafaelo 🙂
ahojte, ja som varila v sobotu marčaco-hovädzí vývar s kopou zeleniny a rezancami. V sobotu som si ja dala rezance s klíčkami a cukrom , ostatní mali zapečené zemiaky s fazuľovými strukmi a bielym jogurtom a kyslou smotanou / pridala som aj rozhabarkované valíčka / a kôprom . Urobila som im domáci pochúťkový pohár, domáceho pribináčika som prekladala čokoládou a banánom . Vývar a zemiaky ostali aj na nedeľu , dorobila som len labučnícku morčaciu pečeň- orestovala som cibuľu do toho som dala pečeň- pridala som čk. mletú rascu, trošku klinčekov, mletý muškátový orech, majorán a soľ orestovala a pridala som nakrájané jablká, podliala bielym vínom a nechala dusiť potom skoro pred koncom som pridala za misku sterilizovanej cvikle a nechala prejsť chute, bolo to netradičné , no podľa mňa veľmi chutné , zjedli aj takí, čo nemajú radi pečienku . Pre veľký úspech som robila znova tvarohové poháre , upiekla som aj perník , do ktorého som miesto mlieka dala marhuľový kompót na vrch som naukladala väčšie kusy jabĺk, do cesta som použila ovsennú múku hladkú + polohrubú obyč., trstinový cukor , lyžičku melasy, 2 vajíčka / tie som vyšľahala s cukrom / , prášok do perníka , 2 vanilkové cukry, veľký marhuľovú kompót aj s nálevom zabudla som tam ale dať tuk na čo som prišla až po upečení, ale aj tak je chutný, no a ešte som dostala od svokry neplánovane famózne šomloj halušky , takže bolo u nás nedeľné sladké obžerstvo 🙂 🙂
@luciok veru je nás tu viacej narodeninových, aj @titkovamiriam má teraz niekedy narodky aj @abriela a aj ty, tak prajem kočky všetko najlepšie k narodkám , nech sa nám v kuchyni darí a veľa vďačných stravníkov 😉 a ďakujem Ti za blahoželanie 😉
@miruska73 ďakujem pekne 🙂
@danielaj Všetko naj Danka, veľa zdravíčka, šťastíčka a rodinnej pohodičky 🙂 ....a nech nás aj naďalej zásobuješ úžasnými receptami a fotkami tvojich výtvorov 😉
@zklimekova jééj, Zuzi, ďakujem Ti veľmi pekne
U nás sa dnes nevarí...dojeme z nedele , možno poobede len nejaké muffinky spravím, pre tých mojich hladošov 😉
my dojedačky ešte so soboty (z oslavy), ešte aj na zajtra zostalo, streda zeleninový šalát s kuracím mäskom, štvrtok a piatok vyprážaný syr, v sobotu som celý den v práci tak asi len niečo rýchle zbúcham kedže aj muž bude po nočnej... 😉
možno som to sme už pridávala , no neviem . pre inšpiráciu http://www.mnamkyrecepty.sk/recipe/banany-v-sla...
možno urobím také 🙂
@natal12 ahoj pridávam ti sľubene recepty. Ten prvý koláčik som robila dávnejšie a tá tortička,tam je zo salka krém. 😉
http://www.dulce-de-leche-blog.com/2012/02/kola...
http://varecha.pravda.sk/recepty/torta-s-plnkou...

@natal12 ja som raz robila so salkom taky koláč vo forme na bisk.chlebík a aj nejaku tortu mam ulozenu...neskôr ti pošlem linky.