Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
už mááám 😝
ja dnes šošovicovú🙂varím vždy len jedno jedlo-málo sa u nás spapá 😠
My dojedáme, na zajtra mm mäsové pirohy a hov. vývar..
@ozi ani ja nevim co varit uz som tak znicena z to co im dat jest ho ci ma plnu ladnicku aj špajzu.
dievcata prosim vas, na kolkych stupnoch a ako dlho peciete tie ceske buchty?
ja peciem buchty tak 175 maxim 200 a su hotove ked idu ,,od seba,, cca 25-30 min zalezi od velkosti
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=36736
dnes nevarim dojedame
@titkovamiriam dakujem velmi, velmi pekne.... 😵
prvykrat idem robit nieco z kysnuteho cesta, to zase bude....... 😀
habibi neboj kysnute je paradicka,vieš ho spraviť na slano,sladko,osuchy,plnene strudle,buchty,knedle,knedličky......
@habibi78 ja ked ich ukladam na plech dam papier na pecenie buchty ukladam vedla seba necham ešte podkysnut desat minut a každu jednu pretriem olejom a pečiem cca 175 stupnov 30-35 min kym nie su hnedaste a hned za horuca pomastim kazdu buchtu zvysnym olejom do ktreho pridam trocha vody a dva lyžice kystaloveho cukru aby boli makke
🙂
@kibuk dakujem 😵 nad tym papierom som rozmyslala, ale v navode bolo ze na plech tak som to tak urobila...zaciatocnicka.... 😀 zatial vyzeraju fajn, uz su v trube, uvidim, co z nich vznikne..... 😕
to co si pisala na zaver, dufam ze nezabudnem a zvladnem..... 😀
dakujem za pomoc, napisem ako som dopadla..... ale dlane sa mi potia..... 😀 aj ked moj mm zje vsetko.....az sa mu niekedy cudujem..... 😝 😝 😀 😀
Booooze, vdaka receptom co si tu pisete som aj piect zacala..... 😀
@kibuk az teraz som si vsimla, ze to vlastne robim tie ceske buchty co si tu ty pridala 😉
@titkovamiriam mame podobne priezviska, len moje sa zacina na pismeno F 😀
ked sa mi toto podari, tak moja mama povedala, ze odpadne..... 😀 😀 😀 😀
my sme dnes dojedali a zajtra bud http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=36851 alebo http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=19023 ,este pokukam recepty 😉
a prave sa mi pecie jablkovy kolačik hmmm mnam 🙂
dnes som robila zapekane zemiaciky s vajickom smotanou hraskom a parkom (moje deti nechcu klobasku) a zajtra budem asi robit segedin.
Este budem robit zemlovku tento tyzden.
A ryzovy nakyp.
@kibuk @titkovamiriam buchty su upecene, nadychane, vonave, ale na povrchu su tvrde..... co som urobila zle? Piekla som ich pri 175, potom pred koncom na 180 cca 30 minut..... 😖
ja som robila v nedeľu morčací guláš,ja že vydrží aj na dnes a figu.Tak dnes boli strapačky s klobáskou a také dobré som ich urobila,že hold zajtra musím narobiť za hrniec hustej fazuľovej polievky na ,kyslo,s údeninou
dnes sme dojedali zo vcera... 🙂 a zajtra syrovy nakyp asi 🙂
@habibi78 mala si rozohriatu ruru, ked si davala buchty dnu?..ja vsetky kysnute kolace peciem ..plech potriem olejom, dam kolac, potriem ho olejom, dam do vyhriatej rúry , peciem na 180, po upeceni zas potriem len olej...este som nemala tvrde...a do kazdeho kysnuteho cestra okrem oleja pridavam aj tuk /kupujem len ten lacny v tescu, alebo palmarin, ...skratka co mam, kolac je potom taky mnamkovejsi..
dnes sme mali to co vcera , len som dovyprazala mäsko a rybu a dorobila zapekane zemiacky...na zajtra mam vybrate mlete mäsko...rano uvidim co s nim a piect budem obrateny jablcnik 🙂
@estterka tak a ideme na to 🙂 na plech som dala papier na pečenie pofrkala olejom a posypala struhankou,na to bud priamo nasuchat jablčka alebo ako ja som mala uz nasuchane a zasterilizovane tak som ich len vyžmykala a naukladala vedla seba na cely plech,posypala praskovym pudingom-smotanovym alebo zlaty klas a na to dala klasika piškotove cesto zo 6 vajec,9 lyžic kryštal.cukru,9 lyžic hrubej alebo polohrubej muky (ja som pouzila hrubu muku) a pol balička pdp pecieme vo vyhriatej rure kym cesto neje upečene.Nechame prechladnut,preklopime na druhy plech a papier pekne dame dole 🙂 na vrch sa moze poliat rozpustena čokolada lenze my nemozme tak staci aj takto 🙂 rychle a mnamkovee 🙂 😉

áááno, prosím aj ja chcem recept 😀