icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

lululka555
24. okt 2013

@nelly3 áno, ja si dám variť očistené zemiaky spolu so zelerom ... a mixnúť. 😉

lucikatn
24. okt 2013

@levandullka nie si sama - uz asi tazden rozmyslam co a kedy piect plus prezeram recepty na nieco nove 🙂

titkovamiriam
24. okt 2013

u nas ciganska zo zemiakmi a bohatou oblohou a miesto polievky vanilkovo malinova ryža 🙂

michaelamilan
24. okt 2013

@lululka555 nooooo to veru.....ten receptík mám odtiaľto 😀 dala mi ho tu nejaká dobrá duša....vraj rodinný receptík už niekoľko generačný a veru tak super mäkké medovníky sa mi ešte nikedy nepodarili......Píšem akokeby som už 20rokov vypekala na vianoce 😀, len 6ty rok idem piecť, ale tieto sú fakt mňammmmmm

abriela
24. okt 2013

@saxana36 kusocek, posli na vychod

lululka555
24. okt 2013

@michaelamilan áno, ja mám tiež ten recept...mne ho dala švagrinká moja ... 😉 a dnes som aj v obchode vyberala,aké vykrajovátka si musím dokúpiť... 😉

michaelamilan
24. okt 2013

@lululka555 no ja už som tíško závidela kamoškinu vykrajovačku : smajlíka a nemôžem ju v HC zohnať :-/ 😠 že @uzuzana 🙂 ???!!!!!

natinecka
24. okt 2013

@zklimekova práve dopečené ...cesto úplne jemnučké...sú super...ešte raz ďakujem 🙂

juranka
24. okt 2013

ahojte 🙂 my sme mali dnes brokolicovu polievku, dusenu paradajkovu kapustu s parockom a chlebikom a kolacik cokoladovy cuketovy mnam 😀

eva7780
24. okt 2013

@titkovamiriam ako robis tu ryzu? 🙂 my dnes spagety s masom

eva7780
24. okt 2013

@levandullka ja uz som dokonca nakupila muku,cukor, palmariny atd.vsetko na pecenie 😀 😀 najradsej by som uz zajtra piekla,zoznam sice este nemam,ale mam par druhov,ktore robim kazdy rok 🙂 hlavne,ze nemam ani jeden orech olupany

siska53
24. okt 2013

Tak tu je ten kolacik z ovsennych vlociek plneny tvarohom. A kedzz prichadzajucemu drahemu zavonala poleva, dostal chut na krupicnu kasu, na ktoru som mu tu polevu naliala v tvare srdiecka ( kedze nie som taka sikovna, bolo trosku kostrbate, ale s laskou velkou 🙂) ).

natal12
24. okt 2013

@michaelamilan Miši prosím ta nedáš mi ten receptík na medovníčky ? 🙂 Vdaka.

froggynka2013
24. okt 2013

@siska53 ja si prosim recept...to vyzera uzasne

m_ij_ka
24. okt 2013

@siska53 môžem aj ja poprosiť recept, dík

luciok
24. okt 2013

@levandullka Mňa to už tiež napadlo 😉

michaelamilan
24. okt 2013

@natal12 nech sa páči 🙂 so ti to nascanovala, ak by bolo zle vidno, prepíšem !!!!

luciok
24. okt 2013

Ja sa už strašne teším, keď tu budú všetky kucháročky pridávať fotky vianočného pečiva.

titkovamiriam
24. okt 2013

@eva7780 uvarim ju v mlieku a cukre ako na ryžový nakyp,ale uplne skoro na kasu,potom som pridala džem,dobre rozmiešala,uvarila puding a ten zamiešala do toho 🙂

natal12
24. okt 2013

@michaelamilan Jééééj ty si zlatá 🙂 Dakujem Miška 🙂

trudka4
24. okt 2013

Dnešní Sádlové pletýnky :

Suroviny:
130 ml mléka
130 ml vody
50 g změklého vepřového sádla
1 lžička soli
500 g pšeničné polohrubé mouky
25 g čerstvého nebo 2,5 lžičky sušeného droždí
2 lžičky medu

Postup:
V pekárně necháme kynout pouze 30 minut, pak těsto propracujeme nejlépe na silikonovém vále, těsto se nelepí a nemusí se podsypávat, vytvarujeme pletýnky, naskládáme na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem. Necháme kynout pod utěrkou 30 minut.
Pak pomašlujeme vejcem smíchaným s mlékem, můžeme posypat semínky nebo hrubou solí a pečeme ve vyhřáté troubě při cca 180°C / cca 12 minut.
Hotové žemle ihned přendáme z plechu na mřížku.
Já jsem si udělala z tohoto množství mouky 8 větších pletýnek.

vivusika
24. okt 2013

my sme mali dnes a zostal aj na zajtra kurací paprikáš /so smotanou/ s haluškami a ešte také fakt ,,nezdravé,, uvarený bravčový lalok, prešpikovaný cesnakom a obalený v mletej červenej paprike - k nemu čerstvý chlebík s horčicou 😀

zklimekova
24. okt 2013

@natinecka som rada, že chutia 🙂, aj u nás mali úspech, určite ich ešte spravím 😉

raza
24. okt 2013

@vivusika bóóóžinku, mňáám..

danielaj
24. okt 2013

@levandullka tuším aj minulý rok si takto skoro "šalela" 😉 😉 ale neboj, aj mňa to chytí tak o mesiac 🙂

danielaj
24. okt 2013

@michaelamilan takýto recept mám aj ja, minulé Vianoce som skúšala prvý krát a boli úžasné, a to som roky rokúce piekla medovníčky podĺa receptu od mojej bývalej kolegynky a som si myslela, že lepšie už neexistujú a zistila som, že tieto sú tie naj 🙂

danielaj
24. okt 2013

ja som dnes varila krémovú hubovú polievku so zemiakmi, slivkové a jahodové guľky s makom, tvarohom, grankom, kto aké chcel, upiekla som ražno-pšeničný zemiakový chlebík a ešte som stihla aj hruškovú výživu + pridávam foto jablkovej a jablkovo-broskyňovej výživy, ktorú som robila predvčerom 😉

denisse
24. okt 2013

@danielaj
podla akeho receptu chlebik? dakujem ...

danielaj
24. okt 2013

@denisse pozri ku mne do albumu, pečiem tento často, len si miešam múky podľa seba 😉

siska53
24. okt 2013

@froggynka2013 to je hrncekovy kolac z ovsennych vlociek:
@m_ij_ka

1,5 hrnceka ovsennych vlociek
1,5 hrnceka vlociek pomletych ( ja som nemlela, ale mala som psenove, tak som dala tie)
3 vajicka
1 hrncek cukor
1 hrncek biely jogurt
1 vanilkovy cukor
1 prasok do peciva
Stipka soli
Pol hrnceka mletych orechov
Pol hrnceka hrozienok
Citronova kora (ja som nedavala)
Pol hrnceka mlieka
Tobol povodny recept, ale ja som mlieko nedavala,dala som dva jogurty, nedala som ani citronovu koru a kedze som mala velke vajcia, dala som len dve. Vsetko sa zmiesa spolu. Kedze som nemala orechy, dala som namiesto nich brusnice.

Tvarohova plnka : ja som len vymiesala 2 tvarohy s jogurtom a vanilkovym cukrom a 2 lyzickami cukru.
Povodna verzia je 2 tvarohy, 1 zltok,vanilkovy cukor, 4 lyzice cukru,150 ml mlieka a vanilkovy puding.

Robila som tona malom pekaci, vymastila ho, vysypala mukou - amarantovou, dala polovicu cesta, na to tvarohovu plnku, prikryla zvysnym cestom. Pecie sa na 170 stupnov 60 minut, ale mne stacilo aj 50, cize asi takyto orientacny cas.
Povodna verzia bola s jahodami a zelatinovou polevou, ale ja som sa rozhodla pre ciastocne cokoladovu ( aby aj mala mohla ochutnat, jej cokoladu nedavam)

A akurat ked prisiel drahy, som robila polevu, strasne mu zavonalo a robila sa krupicna kasa, na ktoru som dala polevu v tvare srdiecka, len sa mi nevydarilo ho pekne vytvarovat. On si to aj tak rozmiesal, no len chodila mu na to mala, takze mala prvykratdaco cokoladove, no co uz, nevedela som o tom. A krupicnu som nemala hrudkatu, tak sa tesim!