icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

luciaq
25. okt 2013

zaprazena zeleninova polievka a bryndzove halusky

irsina83
25. okt 2013

Dnes som robila tekvicovu polievku- vybornu tekvicu som kupila v lidli. Indian meetballs curry -Indicke masove gulky v kari omacke s kokosovou ryzou. Vyborny recept, spravim ho na Alankovu oslavu prveho rocika. Struhala som zeleninu na domacu vegetu a mam porezane 2 prsty... zle sa mi pise ale o tieto foto som sa musela podelit. Tam kde je ta jedna gulka tak tu porciu celu zjedla moja 3 rocna dcerka 🙂

raza
25. okt 2013

@bambina78 72 % preto, lebo je tam aj strúhanka 😉 a tie bez syra mi celkom chutili, práveže normál mäso. som vravela mužovi, že je to celkom fajn, môžeme ešte kúpiť, keď bude malý urevaný, zas mám obed hneď nachystaný 😀 no a potom sa mi priznal, že: radšej nie, lebo v tej mojej porcii som 2x zahryzol do kostičky, len som ti to nechcel hovoriť, lebo ty si fajnová, hneď by si .... takže už ani my nekúpime 😅

briketa
25. okt 2013

toto som nahodu nasla a teda idem dnes vecer urobit - liskove cesto zapecene s prosciuttom, syrom, malymi rajcinami a volskym okom.

zklimekova
25. okt 2013

@michaelamilan krásny upírik :D

trudka4
25. okt 2013

Domácí dalamánky částečně celozrnné, lepší než kupované

Těsto připravuji v domácí pekárně, ale jistě je možné je zpracovat i v míse.

Suroviny:
3 dcl vody
1/2 balíčku čerstvých kvasnic nebo 5 - 7 g sušených kvasnic
1 ČL hnědého cukru
2 ČL soli
2 ČL celého kmínu
1 PL octa
2 PL oleje
30 dkg hladké mouky
20 dkg celozrnné pšeničné mouky
1 bílek na potření

Postup :
Všechny suroviny kromě bílku dám do pekárny a zapnu na program Příprava těsta.
Když mi těsto vykyne, rozdělím si ho na 9 stejných kousků /těsto si podsypavám hl. moukou/. Z kousků těsta vytvaruju dalamánky, dám na plech s pečícím papírem a nechám aspoň 20 minut ještě kynout. Pak potřu bílkem a posypu hrubozrnnou mořskou solí a celým kmínem.
Dám do předehřáté trouby na 180 stupňů a peču zhruba 25 minut. Po upečení hned sundám z plechu na mřížku k vychladnutí.

A na druhé fotečce je na těch dalamánkách pomazánka s tresčími játry :

Výborná pomazánka s tresčími játry

Suroviny :
tresčí játra z konzervy 115 g /prostě 1 konzervu/
malá cibule ½ ks
máslo /změklé/ 150 g
vejce na tvrdo 3 ks
citronová šťáva podle chuti
pažitka podle chuti
sůl a pepř podle chuti

Postup :
Máslo, tresčí játra, velmi jemně nasekanou cibuli, citronovou šťávu, pažitku, sůl a pepř důkladně promícháme /pro lepší chuť můžeme nejdřív máslo vyšlehat do pěny/. Vejce nastrouháme na hrubém nebo jemném struhadle /podle chuti/ a opatrně je vmícháme do pomazánky. Mažeme na čerstvé pečivo.

bambina78
25. okt 2013

@trudka4 chcela by som byt tvoje dieta 😀 😀

bambina78
25. okt 2013

@irsina83 vyzera to velmi chutne.. das nam curry receptik? 😉

trudka4
26. okt 2013

@bambina78 a proč ?

libka1
26. okt 2013

bolonske spagety s parmazanom, paradajkovo-cibulovy salat, nepecena piskotovo jablkova torta, rybacia natierka

luciaq
26. okt 2013

dobre ranko. vyvar z bravcovych kosti s krupicovymi haluskami a hovadzie cevapcici so zemiakmi

mami.sk
26. okt 2013

dnes bude na obed pizza - jedna klasická so syrom, šunkou, kukuricou , vajíčkom a olivami pre baby a jedna vysoko kalorická pre manžela so slaninkou 😉 polievka bude krémová mrkvová s kyslou smotanou navrh 😉

michaelamilan
26. okt 2013

Ahojte, dnes dojedáme cviklovú polievku a robím pečené kuracie stehná so zemiakovou kašou. Pekný dník prajeme
@zklimekova ďakujeme 🙂

jachin
26. okt 2013

Cesnaková polievka so smotanovým posúchom

mirage
26. okt 2013

@irsina83 Prosim si recept na curry 🙂

lululka555
26. okt 2013

ahojte, dnes pórková polievka so zemiakmi, lievance s nutelou, so šľahačkou a čučoriedkami 🙂

piacere
26. okt 2013

Ryža s mletým mäsom (ako plnka do plnenej kapusty/papriky), prekladané kyslou kapustou a zapečené v rúre 😵

lydia22
26. okt 2013

Dnes sosovicovy privarok zemiaky a opecena klobaska

levandullka
26. okt 2013

@lululka555 Mnam, ty provokaterka 😉

vivusika
26. okt 2013

halušky s bryndzou, decká so syrokrémom a zakysanka. Polievka zeleninová s kvasnicovými haluškami 🙂

levandullka
26. okt 2013

@irsina83 Mohla by som poprosit recept na tie gulky? Dakujem pekne 🙂

titkovamiriam
26. okt 2013

včerajšie prsty so šalatom a dnes paradajková polievka a jordanske kura,foto ešte pred zagrilovaním 😀

ema13
26. okt 2013

@irsina83 Ahoj, mozem ta poprosit o recept na mramorovy cokoladovy brownies? Dakujem.

efci
26. okt 2013

Kuraci vyvar s masom a rezancami, pecene horne kuracie stehna s ryzou a pecenymi zemiakmi, cesnakovy dresing, miesany kompot.

efci
26. okt 2013

Si tu citam dozadu par stran, hladam inspiraciu a velakrat sa zobrazuje zemiakovy salat s majonezou 🙂 Mnaaaaaam take chute ste mi narobili ze buduci vikend to isti 😎

rainbow1
26. okt 2013

peknú sobotu ženy 😉 , u nás dnes : špagety (jedny klasika jedny celozrnné) s mletým mäsom posypané syrom, polievka rascová s vajíčkom a tej najmenšej cestovinky zvieratká a masko so zeleninou na šťave, mám na dva dni 🙂 , uvařila som dva čaje : zelený a multivit + medicínu : cibulu nakrájanú zaliatu medom na užívanie bo máme doma lazaret 😖

sunflower87
26. okt 2013

...tak my sme dnes mali dukátové buchtičky s vanilkovým pudingom 🙂 a večer budem piecť Sacher tortu (prvýkrát v živote) lebo manželík má v pondelok narodky 🙂

natal12
26. okt 2013

Baby ako robíte tvarohovu plnku do palaciniek? 🙂 minule sami stalo že som ju mala riedku a ani zlatý klas nepomohl ani nič 😒

natal12
26. okt 2013

@irsina83 moja prosím ta nedala by si mi recept na tie curry, a koláčik ? 🙂 Vdaka. PS: ta omáčka zeleninová vyzerá skvelo mnááám 🙂 🙂

juranka
26. okt 2013

My sme mali dnes sampinonovo hribove rizoto a k tomu mrkvovy salatik, sladke nepeciem, chystame sa na oslavu 😀