icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

ivushqa
1. nov 2013

dnes polievka z ružičkového kelu a zapečená treska so zemiakmi, zo včera zostali ešte pre dcéru bryndzové halušky 😵

viva13
1. nov 2013

ahoj, prosím poradite mi (nejakú chutnú) ako robíte zálievku na kapustovo-mrkvový šalát. Ja robím ocot,voda,sol,cukor ale nikdy mi nechutí neviem aký pomer čoho má byť, poradte prosím
Budem robiť masovú fašírku v trube a pyré

mmonika
1. nov 2013

Ahojte, u nás dnes na obed : krémová hrášková polievka, rizoto s hubami, zeleninou a kur. maskom, a pre veľký úspech robím dnes aj domácu vianočku 🙂

zklimekova
1. nov 2013

dnes fazuľovica, knedľa a guľky v paradajkovej omáčke, včera som robila tortu a ostalo mi jedna časť korpusu tak som dorobila šľahačku s jogurtom, troškou tvarohu a mali sme super koláčik 🙂

juranka
1. nov 2013

U nas dnes kysla zemiakovo vajickova smotanova polievka, pecene zemiaky v trube spolu s kuracimi stehnami, paradajkou a cibulou- pre dobru stavicku 😉 a prave som dopiekla kysnuty marhulovy kolac s posypkou, mnam 😀

lululka555
1. nov 2013

ahojte, dnes som varila zasmaženú rascovú polievku s haluškami , pečené kuracie stehná spolu so zemiakmi. 😉

juranka
1. nov 2013

@lululka555 ako robis tie halusky do polievky, krupicove?

lululka555
1. nov 2013

@juranka robievam aj krupicové, dnes som robila z múky, normálne vajko som rozšľahala, trošku posoliť, pridať polohrubú múku ( robila som už aj z hladkej ),nasekanú vňaťku a vymiešať cesto, také hustejšie. Ja hádžem cez haluškové sitko do polievky, vtedy sú také fajn maličké.
inak pozerám,že aj u vás boli dnes pečené stehná so zamiakmi 🙂

luciaq
1. nov 2013

hraskovo-brokolicova polievka a sulance so struhankou

marry2112
1. nov 2013

tak u nas bolo grinlovany tofu syr a varene zemiaky s cibulkou... mam urobene palacinky. Vo stvrtok som robila francuzske zemiaky a zajtra asi urobim pecenu krkovicku s kapustou a knedlou.

adelsa
1. nov 2013

@luciaq mozem sa vas opytat na recept na tie sulance? davno som to nejedla a dala by som si 🙂

juranka
1. nov 2013

@lululka555 ano, aj ja som si vsimla 😀

luciaq
1. nov 2013

ahoj ale nepoviem ti presne pocty,lebo som robila od oka. uvaris si zemiaky v supke. nechas vychladnut, potom osupes a nastruhas na jemno. pridas polohrubu muku/ale nie velmi vela, aby nebolo cesto tvrde/, trosku soli a jedno vajce. spravis cesto. urobis si z neho dlhy sulok a potom nakrajas na malicke kusky a robis male valceky,teda sulance. na panvici si uprazis struhanku do zlatova. potom tam len hodis uvarene sulance a na vrch das roztopene maslo a praskovy cukor podla chuti. 🙂

levandullka
1. nov 2013

To je dnes naozaj taký obrovský problém zohnať šalviu? Či už mrazenú, čerstvú alebo sušenú? ☹

anaku
1. nov 2013

@levandullka a je? Vsak to maju vsade...

levandullka
1. nov 2013

@anaku No v Presove je a velky ☹

anaku
1. nov 2013

@levandullka to vazne? Ved minimalne vo forme caju to maju u nas v kazdych potravinach, lekarni...

levandullka
1. nov 2013

@anaku Vazne ☹. Caj mi moc nepomoze, ja by som skor potrebovala cele listky. Ale myslela som ze aspon mrazenu zozeniem, no nic ☹

anaku
1. nov 2013

@levandullka no ked cele to je problem ja ze ti stacia drvene do varenia 😀 by som roztrhla vrecko nalevove a bolo by 😀

marlenka75
1. nov 2013

Šampionová polievka, špagety carbonara.

egyptanka
1. nov 2013

Dnes krumpli gulas.

danielaj
1. nov 2013

ahojte, dnes sme dojedali domácu gulášovú polievku zo včera, robila som langoše-s cesnakom, smotanou, a tiež plenené § šunka, syr, šampióny, rajčinky, staršia dcéra má v pondelok meniny, tak zajtra je oslava, piekla som balkánske rezy a medový krémeš, zajtra bude foto, pekný večer 🙂

levandullka
1. nov 2013

Príjemný večer prajem 🙂. Niečo z dnešnej večere - nátierka z balkánskeho syra (light náhrada za bryndzovú, chutí skvele 🙂 ), domáce celozrnné rožky (mali ooobrovský úspech 🙂 ) a nakoniec čajíkovanie s darčekom z Disneylandu 🙂

danielaj
1. nov 2013

@zuziq ano jeden veľký biely jogurt a jedna kyslá smotana 🙂
@hyta fúha, neviem, ja vyprážané veci nedávam do mrazáku, ke´d tak len obalené a vypražím potom, bedle neviem, aké to bude, ke´d sa to rozmrazí 😒

danielaj
1. nov 2013

@levandullka dobehni ku nám, ja mám krásnu v záhradke 🙂

levandullka
1. nov 2013

@danielaj Jaaaaj, hned by som prisla 🙂. Nevadi, tak nebudu zajtra planovane cestoviny, ale lasagne… Snad to navsteve nebude vadit 🙂

mami.sk
1. nov 2013

dnes manžel uvaril kapustnicu a ja som mu upiekla posúchy a opekance / východniarske bobaľky/ bez ktorých si nevie kapustnicu vychutnať 😉 😉 😉

lululka555
1. nov 2013

@levandullka ten Minnie čajníček nemá chybu 🙂

levandullka
1. nov 2013

@lululka555 To bol darček k meninám - práve na moje meniny vyšla návšteva Disneylandu 🙂

irsina83
1. nov 2013

@levandullka ja mam salviu, este zaqsadenu na zahradke, chces z nej?