Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
ahoj, prosím poradite mi (nejakú chutnú) ako robíte zálievku na kapustovo-mrkvový šalát. Ja robím ocot,voda,sol,cukor ale nikdy mi nechutí neviem aký pomer čoho má byť, poradte prosím
Budem robiť masovú fašírku v trube a pyré
Ahojte, u nás dnes na obed : krémová hrášková polievka, rizoto s hubami, zeleninou a kur. maskom, a pre veľký úspech robím dnes aj domácu vianočku 🙂
U nas dnes kysla zemiakovo vajickova smotanova polievka, pecene zemiaky v trube spolu s kuracimi stehnami, paradajkou a cibulou- pre dobru stavicku 😉 a prave som dopiekla kysnuty marhulovy kolac s posypkou, mnam 😀
ahojte, dnes som varila zasmaženú rascovú polievku s haluškami , pečené kuracie stehná spolu so zemiakmi. 😉
@lululka555 ako robis tie halusky do polievky, krupicove?
@juranka robievam aj krupicové, dnes som robila z múky, normálne vajko som rozšľahala, trošku posoliť, pridať polohrubú múku ( robila som už aj z hladkej ),nasekanú vňaťku a vymiešať cesto, také hustejšie. Ja hádžem cez haluškové sitko do polievky, vtedy sú také fajn maličké.
inak pozerám,že aj u vás boli dnes pečené stehná so zamiakmi 🙂
hraskovo-brokolicova polievka a sulance so struhankou
tak u nas bolo grinlovany tofu syr a varene zemiaky s cibulkou... mam urobene palacinky. Vo stvrtok som robila francuzske zemiaky a zajtra asi urobim pecenu krkovicku s kapustou a knedlou.
@lululka555 ano, aj ja som si vsimla 😀
ahoj ale nepoviem ti presne pocty,lebo som robila od oka. uvaris si zemiaky v supke. nechas vychladnut, potom osupes a nastruhas na jemno. pridas polohrubu muku/ale nie velmi vela, aby nebolo cesto tvrde/, trosku soli a jedno vajce. spravis cesto. urobis si z neho dlhy sulok a potom nakrajas na malicke kusky a robis male valceky,teda sulance. na panvici si uprazis struhanku do zlatova. potom tam len hodis uvarene sulance a na vrch das roztopene maslo a praskovy cukor podla chuti. 🙂
To je dnes naozaj taký obrovský problém zohnať šalviu? Či už mrazenú, čerstvú alebo sušenú? ☹
@levandullka a je? Vsak to maju vsade...
@anaku No v Presove je a velky ☹
@levandullka to vazne? Ved minimalne vo forme caju to maju u nas v kazdych potravinach, lekarni...
@anaku Vazne ☹. Caj mi moc nepomoze, ja by som skor potrebovala cele listky. Ale myslela som ze aspon mrazenu zozeniem, no nic ☹
@levandullka no ked cele to je problem ja ze ti stacia drvene do varenia 😀 by som roztrhla vrecko nalevove a bolo by 😀
Šampionová polievka, špagety carbonara.
Dnes krumpli gulas.
ahojte, dnes sme dojedali domácu gulášovú polievku zo včera, robila som langoše-s cesnakom, smotanou, a tiež plenené § šunka, syr, šampióny, rajčinky, staršia dcéra má v pondelok meniny, tak zajtra je oslava, piekla som balkánske rezy a medový krémeš, zajtra bude foto, pekný večer 🙂
@levandullka dobehni ku nám, ja mám krásnu v záhradke 🙂
@danielaj Jaaaaj, hned by som prisla 🙂. Nevadi, tak nebudu zajtra planovane cestoviny, ale lasagne… Snad to navsteve nebude vadit 🙂
dnes manžel uvaril kapustnicu a ja som mu upiekla posúchy a opekance / východniarske bobaľky/ bez ktorých si nevie kapustnicu vychutnať 😉 😉 😉
@levandullka ten Minnie čajníček nemá chybu 🙂
@lululka555 To bol darček k meninám - práve na moje meniny vyšla návšteva Disneylandu 🙂
@levandullka ja mam salviu, este zaqsadenu na zahradke, chces z nej?

dnes polievka z ružičkového kelu a zapečená treska so zemiakmi, zo včera zostali ešte pre dcéru bryndzové halušky 😵