Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
no ja som dnes piekla osúch so slaninkou a cesnakom a bol mňáááámkový, ešte aj moja ufrflaná mamina ho pochválila 😀 k tomu karfiolová krémová polievka a zo včera rizoto, no dožrali sme sa osúchom, tak rizoto bude na zajtra 😅
Dnes sa chystam na spenatovu polievku s krutonmi, nebicko v papulke http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=31381 a pernik potrety dzemom a posypany orechmi
naše raňajky zapekané rohlíky ( maslo, malokarpatská saláma, cibuľa, syr, kečup/
@raza http://varecha.pravda.sk/recepty/pecivo-z-chorv... 🙂 ja som davala spaldovu muku 😉
ja robím vývar a kuracie stroganov s cestovinou
Vcera a dnes pecene kuracie nozky na hlavkovej kapuste, k tomu ryza. No a zajtra uz vopred avizovany zemiakovy salat s reznikami z bravcovej panenky. A polievka kremova cesnakova.
Žienky chcem zajtra robiť ku pečemu kuraťu želmovú plnku s listovým spenátom, taká klasika, len mi zvýšil špenát. Nechce sa mi piplať a plniť pod kožu, prosím vás ako to robte tie ktoré dávate plnku zvlásť? musím ju vo fólii uvariť len vo vode alebo polievke, alebo može isť bokom na pekáč ku kurčaťu. Ak áno tak bez sáčku, alebo v alobale? vďaka
dnes som nevarila dojedli sme zo včera, piekla som mramorové brownies ..recept z novembrového Dobrého jedla ..a je je úžasnééé, na večeru mám naplánované zemiakové placky tak uvidíme či fakt aj budú ...a deti už pár dní fičia..na večernej krupici , ...zajtra tiež nevarím ideme na oslavu, manželove krstňa malo narodeniny tak sa napapkáme tam, ja prispejem na oslavu tortou..ako inak :D
Vcera sme mali obed z restauracie, nakolko sme mali nabity program a nestihala som varit - slepaci vyvar s rezancami a vyprazany syr s hranolkami.
Dnes som uz varila a teda hraskova kremova polievka a grissini, bravcovy gulas so sampinonmi a ryzou. Nakolko mi zostali sampinony, tak idem este uvarit cestoviny s kuracim masom a sampinonovou omackou a upiect babovku.
dnes som urobila palacinky s nutelou , tvarohom a šľahačkou 😉 a kapustnica sa dojedá zo včera 😉
Dnes morcacia polievka, peceny kralik, zemiakove pyre, cucoriedkova nepecena torta 🙂
kremova brokolicova a orechove slize .... potom som este dala upiect ten plneny chlebik co vyzera ako jezko(ale rodina zhodnotila ze nic moc 😝 )
poradíte mi jednoduchý recept na dusenú ryžu?mne sa vždy zlepí 😒 ☹
Zeleninova polievka s krupicovymi haluskami a zapekane kuracie stehna s kari a provensalskyd korenim (zaujinmava, ale uzasna kombinacia) s kukuricovou ryzou a broskynovy kompot.
@titkovamiriam mňam tá misa na večeru - už som tak dávno nemala niečo také!
U nas dnes kremova zelerova polievka,spenat s vajickom zemiaky,ja som si uvarila karfiol len tak na pare a k tomu par zemiakov.vecera bude v IKEA,zajtra mam na plane upiect kuracie stvrte,dusena kapusta a mam original Grobske lokse,dezert hruskovo slivkovy kolac a la Evita Urbanikova,je skvely!
@levandullka Jéj! A ja my máme taký čajník a ešte aj pohárik k tomu!!
@jarka721 mne sa nikdy ryza nezlepila... ostava mi vlacna a sypka....robim pre 5clennu rodinu : 3hrnceky ryze, 4hrnceky vody, sol cca 3ML, ... ryzu oplachnem cezitko a poprazim na troche oleja podlejem 1hrncekom a parkrat premiesam ako keby podusim cca (1min) a potom zalejem ostatnou vodou prykryt rozvarit do varu a prepnut na minimum a dusi pokial nie je makka, pocas varenia premiesam max 2x.......
Baby ake kolaciky by ste mi odporucili na krstiny, rozmyslam skor nad nejakymi suchymi. Ale kludne by som si dala poradit od vas 🙂
naša dnešná večera zeleninové cestoviny

@levandullka prosím, prosím, daj recept na tie rožky, vyzerajú mňamkovo 🙂