icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

veve39
4. nov 2013

@egyptanka aj my sme polievkovi 🙂
napr. tato cicerova je vyborna
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=14108 (len ten cicer sa musi varit ovela dlhsie ako je v recepte uvedene)

z hokkaido tekvice je vyborna polievka

karfiolova - uvari sa karfiol uz 1mensej hlavky so zemiacikmi a mrkvou, trochu zeleneho hrasku, zaprazka z hl. muky+ maslo+ cervena paprika, prida sa prelisovany cesnak + petrzlenova vniatka

bleskovo spravena syrova s hraskom (popravde mne az tak nechuti, ale mojmu muzovi velmi)
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=3531
domaca "francuzska" polievka
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=38744

kunaka
4. nov 2013

Jezkovi voci, utekam po pero a papier, aj my sme polievkovi a mam pocit, ze jeme tie iste dookola. dnes som prvykrat varila kalerabovu s vlockami a po prvej lyzici bolo mnam mnam - dobre znamenie 🙂 maly ma 22mes.
kto to nepozna: na masle osmahneme kalerab nastruhany najemno, moze byt aj jedna mrkva, osolit, ochutit a zaliat vodou a potom pridat vlocky - jemna, dietna, rychla, chutna ;) dakujem kamoske za recept...

fomarik
4. nov 2013

@babulka123 ahoj 🙂. ja dávam jablčný ocot a kryšt. cukor. a nechám to aspon tri hodinky odležať. ale momentálne s avyhýbam sacharidom, tak len s jablčným octom, tá mrkva pustila svoju sladkosť. Všetci u nás ten šalát milujú...je famozny. Ale musí tam byť jablčný ocot, inak to nemá šmrnc 😉

marlenka75
4. nov 2013

Kurací vývar, pečené zemiaky, hovädzie mäso na šťave,kyslá uhorka 🙂

zklimekova
4. nov 2013

dnes segedínsky guláš a knedľa, kurací vývar s rezancami, včera sme boli na oslave, mali sme na výber zemiakový šalát, zeleninkový šalát, cestovinový šalát, ryža, pečené zemiaky, kuracie rezne, pečené kuracie stehná, polievka klasika vývar s rezancami...no jedenia bolo kopec, ..normálne nechápem ako sa potom dokázala spráskať aj torta :D...keď sme odchádzali ostala asi jedna tretina ...taka ale som rada, že im chutila ...robila som ju pre manželovu krstnú dcéru mala 5,3kg

lululka555
4. nov 2013

@zklimekova krásna tortička, ako vždy 🙂

my sme dnes dojedali zo včera jogurtové rezníky, ryžu a kapustnicu zo soboty 🙂

lienka2
4. nov 2013

dnes fazulova polievka, manzel dojedol vcerajsi obed, deti mali buchty na pare z mrazaku, ja som dojedla segedin z mrazaku 🙂 zajtra dojeme polievku, na druhe bude morcacie masko na leci s knedlikom..
pridavam foto vcerajsej vecere 🙂

zklimekova
4. nov 2013

@lululka555 ďakujem veľmi pekne 🙂

sona_v
4. nov 2013

@gianni môžem poprosiť recept na špaldové žemle?vyzerajú super 🙂

nelly3
4. nov 2013

takze sobota : salatova polievka mnam, nedela: pecena kacica, kapusta a knedla, to sme boli u rodicov, dneska idem robit na veceru americke zemiaciky, karfiol, chcela som vysmazit, ale manzelik, ze radsej len vareny, tak bude vareny a tatarka k tomu 😉

hyta
4. nov 2013

Ahojte, hľadám opäť inšpiráciu na varenie. U nás sa dnes dojedla zeleninová polievka a k tomu som urobila kuracie rizoto a zeleninový šalát. Zajtra bude fazuľová polievka a bryndzové halušky.Upiekla som šťavnatý čokoládový koláčik, ten mizol pred očami.

gianni
4. nov 2013

@sona_v
http://varecha.pravda.sk/recepty/rychle-zdrave-...
ale musela som pridať ovela viac múky a pivo som nemala tak som dala vodu 😉

siska53
4. nov 2013

My zas kuraci vyvar so slizikmi,rizoto s tofu,nastruham este syr navrch. A mama doniesla orieskovy kolacik ss cokoladovou polevou. A mam na dva dni navarene 🙂).

womankc
5. nov 2013

Ja som včera robila paradajkovú polievku len a dojedali sme z nedele ešte . Dnes si najmenšia objednala krupicovú kašu na večelu 🙂 , inak budem ryžu s tekvicou hokaidó a k tomu dusené kuracie alebo bravčové na smotane , alebo urobím z tohoto celého rizoto ešte presne neviem

bobika492009
5. nov 2013

tak dnes bude fazuľová polievočka, a lekvárové pirohy... 🙂

mirka_st
5. nov 2013

Tohto receptu som sa zo začiatku bála lebo sama nemám rada karfiol :D ale naozaj ho zjem len v tomto recepte. Je to velmi chutne aj ked mozno to tak na prvy pohlad nevyzera a velmi jednoduche...odporucam

Zapekaný karfiol so zemiakmi

Potrebujeme : 1 kg karfiolu,1 kg zemiakov,100 g tvrdého syra, 100 g šunky, 30 g masla, 2 PL hladkej múky, 200 ml smotany na šľahanie, 40 g kečupu, 2 vajcia, strúhanku, mleté čierne korenie, olej

Očistené zemiaky a karfiol uvaríme v osolenej vode. Po uvarení zemiaky nakrájame na kolieska a karfiol rozoberieme na ružičky. Na dno vymastenej a strúhankou vysypanej misy na zapekanie poukladáme na kolieska nakrájané zemiaky a potom karfiol a nadrobno nakrájanú šunku a navrch opäť kolieska zemiakov. Všetko posypeme strúhaným syrom.
V smotane rozmiešame múku, pridáme maslo, kečup, vajcia, podľa chuti soľ, korenie a všetko spolu vyšľaháme. Omáčku nalejeme na suroviny v mise a dáme upiecť do rúry pri teplote 180 ºC dozlatista.

danielaj
5. nov 2013

ahojte, konečne mám troška času a môžem sem po dvoch dňoch nakuknúť 😉 , včera sme mali dojedačky z nedele, dnes varím krémovú sójovú polievku so zeleninou, smotanou a opečenými kockami chlebíka, a na želanie detí vajíčkové halušky, kyslá uhorka k tomu 😉

danielaj
5. nov 2013

baby, prosím pomôžte!!! niekam som zastrčila recept na tie medovníčky, čo cesto stojí mesiac aj viac, minulý rok som ich robila a boli úžasné, kto ho má, prosím napíšte, ďakujem 🙂

smuhyta
5. nov 2013

cez vikend sme mali zeleninove fasirky,madarsky gulas a maslove halusky,zeleninove salaty,vcera pre mm morcacie prsicka na prirodno a hranolky ,,dnes budu spagety bolonesa,,a salat

danielaj
5. nov 2013

@zuju2 ďakujem pekne za pochvalu, nech sa páči recept, mám ho od mojej krsnej a je super:

Medový krémeš

Cesto: 25 dkg hladkej múky, 10 dkg pr. cukru, 1 PL medu, 1 PL rumu, 1 ČL sódy bikarbóny, 1 vajce, 1 žĺtok, 5 dkg bravčovej masti

Plnka: pol l mlieka, 1 Zlatý klas, 15 dkg masla, 10 dkg cukru, 2 žĺtka, 1 PL hladkej múky

Šľahačka: 2 šľahačky, 2 vanilkové cukry, prípadne aj stužovač

Cesto rozdeliť na 2 časti, upiecť na opaku plechu. Uvariť puding+ múka ažĺtka, do vychladnutého maslo a cukor. Na cesto dať plnku, na to šľahačku a druhé cesto, vrch poprášiť práškovým cukrom. dúfam, že sa podarí, mne sa cesto nikdy neroztrhlo.
@eva7780 páči sa, v albume ho ešte nemám, nestíham 🙂

aylina
5. nov 2013

dneska mame spelaci vyvar s cestovinkami a mame spagety s mletym meskom a syrom

ivetka1981
5. nov 2013

kuracinka na hrášku s ryžou a paradajková polievka s písmenkami a čokoládový puding s banánom

danielaj
5. nov 2013

@zuzub pozri v mojom albume recept na medovníčky, sú mäkučké, úžasné, robila som ich veľa veľa rokov, minulý rok som prvý krát robila také, čo musí cesto stáť minimálne mesiac a tie boli ešte lepšie, len teraz som ten recept niekde založila a nechce sa mi hľada´t - lebo v tej mojej obrovskej skrini plnej receptov, ani netuším, koľko by mi to trvalo 😅 , ale poprosila som tu baby, či by mi ho niektorá nedala, tak dúfam, že sa niekto nájde a pomôže mi, potom ti ho posuniem 😉
@womankc ďakujem pekne, aj sú výborné tieto som robila http://www.toprecepty.cz/recept/23545-balkanske...

kunaka
5. nov 2013

nooo, ja dnes skusim ci maly zje brokolicu na styl mozocka a zemiaky k tomu - pucene, mozno aj kasu, este uvidim...lebo maso by hlusil kazdy den, ale bez prilohy....

danielaj
5. nov 2013

@fattamorgana páči sa recept na trojuholníčky, je to z receptov zo života, ešte z roku 2008, boli výborné

Nadýchané trojuholníčky

suroviny na 7-10 kusov

450 g pol. múky, pol kocky droždia, 1 PL kryšt. cukru, 125 ml vlažného mlieka, 60 ml oleja, 1 čl soli, 1 vajce, necháme vykysnúť cesto, ja som robila v pekárničke, na doske rozdelíme na rovnaké kúsky a vyformujeme do trojuholníka, povrch jemne narežeme a necháme ešte asi 15 min. podkysnúť. Pečieme na 200 st. asi 25 minút.

babulka123
5. nov 2013

u nas dnes bez polievky.. nechcelo sa mi

a druhe mm si vypytal zapekany karfiol s kur.maskom a syrom = bude na 2 dni

a mne a ninke som spravila tarhonu a bravcove masko so stavou ... tiez bude na 2 dni

katkas1
5. nov 2013

fazulova polievka na kyslo s domacimi udenymi rebierkami a gofry na zelanie dcery a malo byt aj na zajtra ale asi nebude 😠 tal asi gulas urobim alebo kuracie stehna este som sa nerozhodla

lululka555
5. nov 2013

@danielaj ahoj ,toto je moj recept, je podobny ,akurat tu je z polovicnej davky ...
MEDOVICKY
500g hl.múky T-650
225g práš.cukor
180g med
3vajcia
1 a 1/2 čl sody bikarbony
2PL perníkové korenie
citr.kora
muku zmiešame s cukrom a sodou bik.,pridame citr.koru a pernik korenie,urobime v strede jamku a nalejeme tekuty med a rozslahane vajcia.Vymiesime rukami.Dame do chladu zriet aj na mesiac. 🙂

danielaj
5. nov 2013

@lululka555 ďakujem moja, vedela som, že na Teba sa môžem spoľahnúť a že určite zareaguješ 🙂

slavka1307
5. nov 2013

@danielaj

bubo1104 @womankc píšem recept na tie medovníčky : 1050 g hladkej múky / T 650 / - nutná je len táto múka , iná nie , roztiekli by sa ! , 450 g práškového cukru , 360 g medu , 6 celých vajec , 2 čajové lyžice sódy bikarbóny , po 1 a 1/2 čajovej lyžičky korenín : škorica , anýz , hrebíčky , korenie si treba pomlieť doma a dať čerstvé , budú lepšie . ------- Spracovanie cesta : Múku zmiešame s práškovým cukrom , sódou bikarbónou a korením . V strede zmesi urobíme jamku , nalejeme tekutý med a rožšľahané vajíčka . Med aj vajíčka pridávame pomaličky lebo by sa rozutekal kade - tade , tak naozaj pomaly . Cesto dobre vypracujeme a vložíme do sklenej nádoby v mikroténovom sáčku a v nádobe prikryté odložíme na chladné miesto aspoň na mesiac , aj viac môže byť . Čím dlhšie , tým lepšie . Ja ho odkladám v polievkovej miske aj s vrchnákom do pivnice na regál a do tmy . Po mesiaci vyzreté cesto prinesieme a necháme ny tablici 2 hodiny stáť . Potom po častiach rozvaľkáme na hrúbku 5 mm a vykrajujeme rôzne tvary . Medovníčky kladieme v primeranej vzdialenosti od seba , dávame ich na plech vymastený cerou , ale je lepšie na papier aspoň sa neprilepia zo spodu a papier môžme použiť viac krát . Pečieme pri teplote 200 - 220 C len 5 - 10 minút , treba ich sledovať lebo sa pečú neuveriteľne rýchlo a aj rýchlo naberajú na objeme . Po upečení ich ešte na plechu za horúca natrieme rožšľahaným vajcom . Mne na celú dávku bolo treba 4 vajcia . Potierame ich 2 x po malých intarvaloch , aby boli pekne lesklé . Treba si nachystať najväčší stôl , aký doma máte lebo s tejto dávky ich víjde okolo 400 kusov , mne ich višlo 450 kusov . Dávam ich na stôl na čistú bielu plachtu , aby vychladli a usušili sa s toho vajíčka . Nechám ich na stole schnúť cez noc a potom ich jednoducho dám do väčších mikroténových sáčkov , približne 50 x 50 cm a odložím do špajzi . Mne víjdu také 3 sáčky , no a čo je dôležité takto uskladnené v tých sáčkoch vydržia 3 - 4 mesiace , mne vydržali aj 6 mesiacov . Tieto medovníčky sú zložitejšie na prípravu , ale sú chuťovo neopísateľné . Ak sa niekto bude riadiť podľa tohto receptu , radím nič nemeniť lebo nebudú dobré a zbytočne vyhodíte suroviny . ------ No a na záver len nerada som tu dávala tento recept , lebo je to rodinný recept a len pár vyvolených ho vlastní , ale budem rada , ak sa s nim daktorá z Vás popasuje a dá mi vedieť ako dopadli ich medovníčky . S pozdravom - Jarmila
22. nov 2012 o 15:11 • 1 dieťa • Odpovedz • Páči sa mi to • • Pošli IP •