Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@slavka1307 ano, ano to je on, vidíš na Teba som aj zabudla, ☹ ďakujem pekne 😉
@danielaj ten obšírnejší recept minule pridala @michaelamilan ,ale je to v podstate to iste...tam nejde pernikove korenie,ale pomletá škorica,anýz... ja robim takto, recept mám od švagrinky ,jej ho dala stará mama, takže je overený 😉
@danielaj To nie je odo mňa - to som len kvôli Tebe 🙂 po ňom pátrala a našla som. Ja moc nepečiem, lebo deti veľmi nechcú a ja by som nemala 😉
@lululka555 ja som tiež minulý rok, keď som ich robila dala perníkové korenie , ďakujem, je to to isté 😉
@slavka1307 jaj, ja že Ty, tak sa mi poplietli mená, ďakujem, že si si dala námahu 🙂
@zklimekova Krásna torta, veľmi sa mi páči, ako je farebne zladená.
dievčatá pekárky , v lidli by mali mať teraz veľké balenia korenín a to badián, klinčeky , škorica celá za výhodné ceny http://www.lidl-pageflip.com/sk.html?kid=wKoZhr - na druhej strane kus za 0,69E a aj vanilkové struky
@luciok ďakujem veľmi pekne 🙂
dnes kelová polievka s hríbkami
ahojte , ja som dnes varila cesnakovú polievku so zemiakmi, cisárov trhanec s banánmi a čokoládou 😉
ahojte babulky dnes nevarim mame navarene doobeda som riadila ,periem a vypijem kavicku a idem este vysavovat kupelnu..no a navarene mame karfiolovu polievku a zapekany karfiol zo sunkou a ku tomu zemiakovu kasu a tatarku ...pozeram ze sme tu zapekali karfiol viacere 😀 😀 no a zase nam tato odisiel a dcera robi dnes celodnovku takze navarene je ajnazajtra ....a potom si konecne po tisic rokoch idem spravit kapustove fliacky 😵 😵 😵 😵 a mojim spravim parikas krumpli 😀
Baby vidim ze uz sa zhanate po receptikoch na pecenie medovnikov ,ja tento rok tie klasicke nejdem piect lebo moji dvaja to nechcu a mne az tolko vela netreba ,takze idem vyskusat tie plnene od Adriany Polakovej coo ma v knizke ktoru vydala...no a akurat som mame hovorila ze vobec nemam chut na kolaciky pretoze ten rok tak rychlo presiel ,ze mam pocit ze salen teraz dojedli....no ale mna to za chvilu chyti 😀 😀 lebo tu atmosferu milujem ,kazdy rok peciem u mojej mami 😵 dame si puncik ktrory nam vzdy varil nas tatko ,ale uy tu nieje tak aspon pri nom na neho pospominame ☹
u nás dnes kuracie rizoto a mrkvovo-jabĺčkový šalát 😉
morcacie prsia so zemiakmi a kapustovym salatom, tvarohovo jablkova zemlovka
náš olovrant jednohubky, rohlík, klobása, syr, uhorka , babám som namiesto klobásy dala salám malokarpatský
FAZULOVY ZABIJAK, recept: Vecer dame namocit 5OOg fazulu, na druhy den rano po ranajkach sa pomaly mozeme pustit do varenia. Najprv dame varit fazulu, pocas toho ako sa vari pripravime si 4 velke cibule, domacu slaninu, 2klobasky domace alebo z obchodu. Ked fazula vyzera byt makka, slaninu nakrajanu na male kocky alebo pruzky dame do druheho hrnca uprazit, pridame klobasu na kolieska a cibulu tiez nakrajanu na drobne. Osolime, poriadne okorenime ciernym korenim, paprikou sladkou aj stiplavou a pridame tam uvarenu fazulu aj s vodou v ktorej sa varila. Varime kym nezhustne, ale nie uplne, je dobre nechat trosku vody lebo v chladnicke to aj tak zhustne. Na druhy den pochopite preco ten nazov 🙂 🙂 🙂
My dnes domáca pizza
dnes som bola na vyšetrení s detmi,tak na obed rychlovka: z mraziaka brokolicovo- kurací vývar,dorobila som len rezance a kupenské mrazené pirohy so slaninkou
a teraz som dorobila vafle...
My dnes dusene masko na šampionoch-"domacich" zo zahrady s ryžou a paradajkovo cibulovy šalat a ešte "dezertovečera"-lievance s tvarohom, mletými orechami medom a kakaom preliate domácim malinovým sirupom 😀 obaľujeme sa na zimu 😀 a mne to je jedno, ja o 3 mesiace porodim 😅 😀
Karfiolová polievka, ryža,pečené kurča, červená repa 🙂
Dnes a zajtra kremoiva hokaido,zapekany karfiol a zemiakova kasa,svokra nam doniesla ako dezert ryzovy nakyp s marhulami
@womankc PLNENE MEDOVNIKY:500g hl.muky,150g pr.cukor,2 vajicka,90g masla,200g medu,1 čl.jedlej sody,pernikove korenie. Zohrejeme med vmiesame don maslo,cukor a pern.korenie a vlejeme do misky ,kde je muka, soda a vajicka a vypracujeme cesto ,cesto je dost lepive preto sa musi schladit aspon na tri hodiny idealne na celu noc v chladnicke.POtom cesto vyvalkame na polovicu dame plnku a medzery medzi plnkou natrieme vajkom,prelozime cesto popritlacame prstom a vykrajujemepotrieme vajcom a pecieme pri 180 st. 20 min.mozeme ozdobit orechom. PLNKA:100g pr.cukor,150g ml.orechov vlasskych,2 vajicka,1PL maizeny,kora z jednej limetky ,alebo citrona:vsetko poriadne zmiesame kym nedostaneme hustu kasu.... Z jednej davky nam vyjde asi 50 kusov...

u nás dnes...hrstková polievka a lekvarové perky 😉