Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
pecene americke zemiaky+rybka pecena a k tomu salatik (rajcina, paprika, uhorka) 😉
pecene kuracie stehna, ryza, cuketovy kolac, zapekane sampiony
ahojte kucháročky, idem vás dočítať, včera sme dojedali šošovicovú omáčku z piatka, robila som parené buchty s domácim jahodovým a višňovým džemom, posypané makom, orechami a grankom, poliate maslom, a a by sladkého nebolo málo, piekla som poobede šatôčky zo smotanového cesta, ktoré je oveľa lepšie ako lístkové a pritom vyzerá ako lístkové, plnila som domácim slivkovým a višňovým džemom, dnes sme mali klasika nedeľnú slepačiu polievku, piekla som také menšie kuriatko na jablkách, ryžu, jablkovo-hruškový kmpót, plnenú fašírku pečenú vo forme na srnčí chrbát k tomu dusené zemiaky na cibuľke a cviklu a ešte do tretice maďarský guláš, fest štipľavý k tomu domácu knedľu, no dnes u nás ako v interhoteli, a na poobedie domáci nugátový termix,, pridávam aj foto smotanových pleteniek , ktoré som robila cez týždeń 🙂
@jajka78 ďakujem a páči sa: cesto je jednoduché, vyzerá ako lístkové, môže sa použiť na závin, krémeš, šatôčky, plním ho aj na slano napr. na Silvestra, 2 Hery, 1 kyslá smotana, 400 g hladkej múky, zmiešať, nechať 2 hodinky v chladničke, vyvaľkať a plniť podľa chuti, naplnené potrieť vajíčkom , pečieme na 180 st., po upečení posypa´t práškovým cukrom 😉
ahojte, včera som nevarila,trošku sme boli po darčekoch 😵 a večer sme si upiekli len zamiaky , s maslom a mliekom.
dnes zeleninová polievka, pečené bravčové na cibuľke a cesnaku, zemiakové pyré. A akurat mi kysnú buchty 😉
@hasleerka Je to spravená koláž cez program PICASA
ahojte dievcata nemate niektora recept na tvarohove pite? a este potrebujem poradit ohladom panenky mozem ju zabalit do listkoveho cesta a ked ano ako to maso pripravit aby sa v tom ceste upieklo? dakujem
@veve39 nech sa paci :
Kelový nákyp
400g kelu, 1strúčik cesnaku, 100g tvrdého syra, 150g šunky, 30gzmaknutého masla, 3vajcia, 3PLkyslej smotany, 3PL strúhanky, mletá rasca, ml.čierne korenie, soľ, , tuk , strúhanku na vymastenie formy
Kelové listy opláchneme , zbavíme zhrubnutých častí spolu s cesnakom dáme do vriacej , osolenej vody a necháme zmaknúť. Scedíme, necháme odkvapkať, osušíme.
6ĺtky vyšlahame so zmaknutým maslom, z bielok urobíme tuhý sneh, j
kel pokrájame na kúsky dáme do misky, aj pokrájanú šunku na kúsky , syr nastrúhame, pridáme smotanu, strúhanku, osolíme, okoreníme, nakoniec vmiešame sneh z bielkov.pečieme na 180stupňov cca 20min
Ja som namiesto sunky pouzila sojovy salam.
Nam chutil a to som ho takmer kvoli malej nesolila 🙂)
My sme dnes mali chuť na fazuľové lečo s hlivou.. 😉 😉
http://tipnajedlo.sk/recepty/fazulove-leco-s-hl...
@mima2778 pana beka, to je riadne vykysnute cesto, ja take vobec nemavam, mozem poprosit recept na buchty? dakujem pekne
tak my sme dnes mali ako predjedlo mozzarellu s rajcinkami a cerstvou bazalkou a ako hlavne jedlo spagety s lososom a brokolicou.
@veve39 ten kelový nákyp som už aj ja robila a chutil nám 🙂
Ahojte dievcence, vcera mal maly oslavu 1. rocika a tak sme mali obzerstvo. Nase menu: upiekla som pernikovy kolac ( na zelanie mojho bratranca a deti), kavovy brownies a mali sme spravenu tortu. Manzel navaril z 2,5 kila diviaka - burgudske - robilo sa 5 hodin, ale stalo za to 🙂 a ja som z 2 kil hovadzieho masa spravila indicke masove gulky kokosovou basmati ryzou a moja mamina spravila 3 druhy rolad - masovu, spenatovu a syrovu ku ktorym som spravila zemiakovy salat podla Gordona Ramsayho. Na fotke mam aspon tie rolady, ostatne som nestihala. Bolo nas 21 ludi aj s detmi a oslava dopadla na vybornu 😵 Masove gulky mali najvacsi uspech 😵

@dzudka http://varecha.pravda.sk/recepty/mravenisko-fot...