icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

nelly3
17. nov 2013

pecene americke zemiaky+rybka pecena a k tomu salatik (rajcina, paprika, uhorka) 😉

veve39
17. nov 2013

@siska53 mozem poprosit recept na ten nakyp , dakujem 🙂

zuzub
17. nov 2013

podarila sa 😎

dana_l
17. nov 2013

pecene kuracie stehna, ryza, cuketovy kolac, zapekane sampiony

len_henus
17. nov 2013

@zuzub mňaaam 🙂

natalii6
17. nov 2013

@denisa87 ahoj mozem poprosit recept na tie veterniky? dakujem

danielaj
17. nov 2013

ahojte kucháročky, idem vás dočítať, včera sme dojedali šošovicovú omáčku z piatka, robila som parené buchty s domácim jahodovým a višňovým džemom, posypané makom, orechami a grankom, poliate maslom, a a by sladkého nebolo málo, piekla som poobede šatôčky zo smotanového cesta, ktoré je oveľa lepšie ako lístkové a pritom vyzerá ako lístkové, plnila som domácim slivkovým a višňovým džemom, dnes sme mali klasika nedeľnú slepačiu polievku, piekla som také menšie kuriatko na jablkách, ryžu, jablkovo-hruškový kmpót, plnenú fašírku pečenú vo forme na srnčí chrbát k tomu dusené zemiaky na cibuľke a cviklu a ešte do tretice maďarský guláš, fest štipľavý k tomu domácu knedľu, no dnes u nás ako v interhoteli, a na poobedie domáci nugátový termix,, pridávam aj foto smotanových pleteniek , ktoré som robila cez týždeń 🙂

jajka78
17. nov 2013

@danielaj sikulka, a samozrejme same mnamky. mas odniekal recept na tie satoky lekvarove? dala by som si. dakujem

danielaj
17. nov 2013

@nadulka88 jaj, tak to som rada, že chren chutil, ja ho robím už takto pár rokov a tiež ho všetci chvália, rado sa stalo 🙂

danielaj
17. nov 2013

@luciok mravenisko aj u nás veĺmi chutí, robievam ho dos´t často, veľmi chutný a vďačný koláčik, pre zmenu jedno polievam aj citrónovou polevou a druhé čokoládovou😉

mima2778
17. nov 2013

Dnes sme dojedali od vcera kuriatko so zeleninou a zemiakmi,urobila som slizikovu polievku a piekli sa buchty 🙂

danielaj
17. nov 2013

@jajka78 ďakujem a páči sa: cesto je jednoduché, vyzerá ako lístkové, môže sa použiť na závin, krémeš, šatôčky, plním ho aj na slano napr. na Silvestra, 2 Hery, 1 kyslá smotana, 400 g hladkej múky, zmiešať, nechať 2 hodinky v chladničke, vyvaľkať a plniť podľa chuti, naplnené potrieť vajíčkom , pečieme na 180 st., po upečení posypa´t práškovým cukrom 😉

anos18
17. nov 2013

Ahojte, dnes zeleninová polievka a ministerske kura

lululka555
17. nov 2013

ahojte, včera som nevarila,trošku sme boli po darčekoch 😵 a večer sme si upiekli len zamiaky , s maslom a mliekom.
dnes zeleninová polievka, pečené bravčové na cibuľke a cesnaku, zemiakové pyré. A akurat mi kysnú buchty 😉

zklimekova
17. nov 2013

@hasleerka Je to spravená koláž cez program PICASA

smuhyta
17. nov 2013

@mima2778
@zuzkat1 baby vdaka kolacik upeceny a super-no mozem ja chudnut no nie

natalii6
17. nov 2013

ahojte dievcata nemate niektora recept na tvarohove pite? a este potrebujem poradit ohladom panenky mozem ju zabalit do listkoveho cesta a ked ano ako to maso pripravit aby sa v tom ceste upieklo? dakujem

siska53
17. nov 2013

@veve39 nech sa paci :

Kelový nákyp
400g kelu, 1strúčik cesnaku, 100g tvrdého syra, 150g šunky, 30gzmaknutého masla, 3vajcia, 3PLkyslej smotany, 3PL strúhanky, mletá rasca, ml.čierne korenie, soľ, , tuk , strúhanku na vymastenie formy

Kelové listy opláchneme , zbavíme zhrubnutých častí spolu s cesnakom dáme do vriacej , osolenej vody a necháme zmaknúť. Scedíme, necháme odkvapkať, osušíme.
6ĺtky vyšlahame so zmaknutým maslom, z bielok urobíme tuhý sneh, j
kel pokrájame na kúsky dáme do misky, aj pokrájanú šunku na kúsky , syr nastrúhame, pridáme smotanu, strúhanku, osolíme, okoreníme, nakoniec vmiešame sneh z bielkov.pečieme na 180stupňov cca 20min

Ja som namiesto sunky pouzila sojovy salam.

charllotte
17. nov 2013

nas dnesny obedik

veve39
17. nov 2013

@siska53 vyzera to zaujimavo....je dobry ?

siska53
17. nov 2013

Nam chutil a to som ho takmer kvoli malej nesolila 🙂)

nikushkasa
17. nov 2013

My sme dnes mali chuť na fazuľové lečo s hlivou.. 😉 😉
http://tipnajedlo.sk/recepty/fazulove-leco-s-hl...

charllotte
17. nov 2013

@mima2778 pana beka, to je riadne vykysnute cesto, ja take vobec nemavam, mozem poprosit recept na buchty? dakujem pekne

pragmaticka
17. nov 2013

tak my sme dnes mali ako predjedlo mozzarellu s rajcinkami a cerstvou bazalkou a ako hlavne jedlo spagety s lososom a brokolicou.

zklimekova
17. nov 2013

@veve39 ten kelový nákyp som už aj ja robila a chutil nám 🙂

abriela
17. nov 2013

@danielaj podobne cesto ako si napisala robim na kremes - ale nejde tam smotana. mozno poznas, 300dkg muky, 1 smetol, 7 lyzic vody. urcite vyskusam aj to tvoje so smotanou - moze byt lahodnejsie

titkovamiriam
17. nov 2013

u nas polievka kuracia a čevabčiči 🙂 🙂 ,teraz rozvoniava zazvorový čaj lebo sme prisli z mesta , včera letne pocasie a dnes strasna kosa brrr sme dobre vymrzli

irsina83
17. nov 2013

Ahojte dievcence, vcera mal maly oslavu 1. rocika a tak sme mali obzerstvo. Nase menu: upiekla som pernikovy kolac ( na zelanie mojho bratranca a deti), kavovy brownies a mali sme spravenu tortu. Manzel navaril z 2,5 kila diviaka - burgudske - robilo sa 5 hodin, ale stalo za to 🙂 a ja som z 2 kil hovadzieho masa spravila indicke masove gulky kokosovou basmati ryzou a moja mamina spravila 3 druhy rolad - masovu, spenatovu a syrovu ku ktorym som spravila zemiakovy salat podla Gordona Ramsayho. Na fotke mam aspon tie rolady, ostatne som nestihala. Bolo nas 21 ludi aj s detmi a oslava dopadla na vybornu 😵 Masove gulky mali najvacsi uspech 😵

gianni
17. nov 2013

a ešte foto
minulajšie gofry, dnešný "chlieb bez miesenia" , špízy a tofu, pečené buchty...