icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

mima2778
18. nov 2013

@charllotte jasne🙂 receptik 750 g hl.muky,preosiat,pridat kvasok z 30 g drozdia,1 mlieka,stipky soli a lyz.muky,pridat 250 ml mleka,200 ml oleja,4 lyzice cukru a stipku soli,vymiesit,dat kysnut a potom plnit,my sme mali tentokrat tvarohove s hrozienkami a slivkove 🙂 kazdu buchticku pretriet maslom,piekla som na 180 C asi 40 min po vybrati potieram mliekom,prikryjem utierkou 🙂

lululka555
18. nov 2013

ahojky, dnes dojedačky z nedele, zeleninová polievka, pečené mäsko a zemiakové pyré. A dnes som umývala okná ,miesto varenia 😉

mima2778
18. nov 2013

My dnes paradajkova polievka a palacinky s jablkovou naplnou a tvarohovou,kto ake bude chciet.

zklimekova
18. nov 2013

my dnes to čo aj včera ..a včera sme mali ...slepačí vývar s rezancami, ryžu a bravčové prírodné rezne na slaninke a šampiňónoch 😉

libka1
18. nov 2013

spenatova polievka, dojedli sme morcacie stehno, na veceru spravim sampinonovu omacku s cestovinami

hwiezdinka
18. nov 2013

Dnes vyborne cestoviny s kuracim mäsom, tu je recept. Marinada: 4PL olivového oleja, 4 PL sojovej omacky, 1 PL Worcestrovej omacky, 1 PL citronovej stavy, 2 struciky cesnaku, 1 ČL cervenej papriky, trošku soli, korenia (podľa chuti). Do marinady dat pokrajane kuracie prsia 400g, nechat odlezat v chladnicke 2-3 hodiny. Potom prudko opiect na rozpalenom oleji, priliat asi deci vody, kukuricu v naleve a este povarit do mäkka. Uvarit cestoviny a zmiesat dokopy. Dobru chut!!! 🙂

hwiezdinka
18. nov 2013

nalev z kukurice nie, len cistu kukuricu 😉

kristina.mihalovicov
18. nov 2013

@mima2778 možeš mi prosím dať 😀 recept na tie buchty?

emakiki
18. nov 2013

Ja som si dnes na ranajky urobila, zapecene rozky s nivou (tu som roztlacila s trochou masla) natrela na prekrojene rozky a este som ich posypala tvrdym syrom... a zapiekla...neskutocne dobre ranajocky... 😀 nestihla som odfotit 😀

hwiezdinka
18. nov 2013

@emakiki vyskusam na veceru 😉

danielaj
18. nov 2013

@tortelinka myslíš do toho cesta? malá 200 g to je tuším 😉

miruska73
18. nov 2013

ahojte babulky tak ja som v nedelu varila kuraci vyvar fasirku pecenu v rure a zemiakovu kasu a domacu calamadu...muzovi som upiekla kusisko bociku na tyzdnaovku a upiekla som na dva plechy kysnuty cernicovy kolac posypany skoricovym cukrom ,nasek.orechami a posypkou a este mi vyslo aj pol plechu slivkovych buchiet...a v sobotu sme kupili polku prasiatka tak som sa s mamcou zabavala cely den 😀 😝 a chlapik co mi predaval svinku bol taky zlaty a ochotny ze mi to maso rozporcoval na take kusky ze som ich po vychladnuti davala rovno do sackov ...kedze sme boli doma bez chlapa... 😀 😀 😀

miruska73
18. nov 2013

@irsina83 jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeejda aj vas je tak vela 😀 😀 😀 akonas len mi v byte sme ako sardinky natlaceny....vsetko najlepsie prajeme a ostala som v soku ze uz mate rok boze kam ten cas tak leti.....

miruska73
18. nov 2013

@danielaj danka ty varis pre celu dedinu? 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

abriela
18. nov 2013

@zuzana030 dakujem. Vypekam velmi rada, chcela som sa blisnut pred svokrovcami, aj ked kolac bol nepeceny bodoval.
Potrebujes keksy - bebe, alebo nieco podobne. Ja som pouzila z lidla - 24ks. Keksy (12ks) som poukladala na plech, na to dala teply puding (0,6l mlieka, 2 praskove pudingy, cukor), nakrajane banany. Na puding som dala slahacku. Kedze som mala rastlinnu, ktora samotna az tak velmi nechuti, pridala som do nej 1 biely jogurt. Na vrch keksy. Keksy som poliala cokoladovou polevou. Voda s cukrom sa uvari na nitku, prida sa do nej kakao a maslo. Premiesa sa to.
Kolac mozes kombinovat s roznym pudingom, s roznym ovocim a slahacka moze ist aj na vrch na keksy.

kikatko
18. nov 2013

dnes vyprážané kuracie kridelka, varené zemiaky, domaca akože tatarka a rýchly koláč- kupovaná marlenka

titkovamiriam
18. nov 2013

u nás dnes ostrokyslá polievka a cigánska s domácim chlebom,volským okom a cibuľkou 🙂

m_ij_ka
18. nov 2013

naša večera tuniakové cestoviny

mima2778
18. nov 2013

@kristina.mihalovicov vyssie som pisala recept 🙂

lydia22
18. nov 2013

Zienky poradite zvysilo sa mi kuracie masko na prirodno robene mali sme ho so zemiakovou kasou ako by som ho este mohla pouzit zajtra?

h2
18. nov 2013

@lydia22 Sprav manželovi do práce obloženú bagetu, daj tam zeleninku podľa chuti, nejaký dresing, alebo len horčicu, vajce na tvrdo, kyslú uhorku a to kuracie, buď na rezančeky, alebo aj na väčšie kusy, určite sa poteší. 🙂

irsina83
18. nov 2013

@lydia22 pomel este s kuskom bravcoveho a do plnenej papriky, alebo este robim tak, ze ked mi zvysi maso. Opeciem cibulku, pridam rozmarin, nakrajanu mrkvu a petrzlen a natrhane maso, podlejem vodou a necham udusit do makka, pridam paradajkovy pretlak a necham zredukovat stavu- dochutim solou a ciernym korenim, prelejem do janskej misy, na vrch navrstvym zemiakovu kasu a necham zapiect do chrumkava 😉

efci
18. nov 2013

dnes halusky s kapustou

marlenka75
18. nov 2013

Francúzske zemiaky, kyská uhorka.

bambina78
19. nov 2013

@veve39
@erina098
@abriela
@pami2
@michaelamilan ZENY DAKUJEM super ste, nenechali ste ma v stichu!!! 😉 Nenadarmo si tu oci derieme, clovek tu najde aj velku pomoc 😉 Vsetky si pisem! dakujeeeeem 🙂

m_ij_ka
19. nov 2013

naše raňajky celozrnné pečivo a chottage cheese, 😉

luciaq
19. nov 2013

kelova polievka a francuzske zemiaky s uhorkovym salatom

hasleerka
19. nov 2013

dnes bez polievky, len kurací paprikáš urobím

allike
19. nov 2013

Rusnacká mačanka - hubačka
🙂

zuzkat1
19. nov 2013

Dnes.spagety s paradajkovo bazalkovou omackou. Parkami opecenymi na cesnaku a syrom.