Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
ahojky, dnes dojedačky z nedele, zeleninová polievka, pečené mäsko a zemiakové pyré. A dnes som umývala okná ,miesto varenia 😉
My dnes paradajkova polievka a palacinky s jablkovou naplnou a tvarohovou,kto ake bude chciet.
my dnes to čo aj včera ..a včera sme mali ...slepačí vývar s rezancami, ryžu a bravčové prírodné rezne na slaninke a šampiňónoch 😉
spenatova polievka, dojedli sme morcacie stehno, na veceru spravim sampinonovu omacku s cestovinami
Dnes vyborne cestoviny s kuracim mäsom, tu je recept. Marinada: 4PL olivového oleja, 4 PL sojovej omacky, 1 PL Worcestrovej omacky, 1 PL citronovej stavy, 2 struciky cesnaku, 1 ČL cervenej papriky, trošku soli, korenia (podľa chuti). Do marinady dat pokrajane kuracie prsia 400g, nechat odlezat v chladnicke 2-3 hodiny. Potom prudko opiect na rozpalenom oleji, priliat asi deci vody, kukuricu v naleve a este povarit do mäkka. Uvarit cestoviny a zmiesat dokopy. Dobru chut!!! 🙂
nalev z kukurice nie, len cistu kukuricu 😉
@mima2778 možeš mi prosím dať 😀 recept na tie buchty?
Ja som si dnes na ranajky urobila, zapecene rozky s nivou (tu som roztlacila s trochou masla) natrela na prekrojene rozky a este som ich posypala tvrdym syrom... a zapiekla...neskutocne dobre ranajocky... 😀 nestihla som odfotit 😀
@emakiki vyskusam na veceru 😉
@tortelinka myslíš do toho cesta? malá 200 g to je tuším 😉
ahojte babulky tak ja som v nedelu varila kuraci vyvar fasirku pecenu v rure a zemiakovu kasu a domacu calamadu...muzovi som upiekla kusisko bociku na tyzdnaovku a upiekla som na dva plechy kysnuty cernicovy kolac posypany skoricovym cukrom ,nasek.orechami a posypkou a este mi vyslo aj pol plechu slivkovych buchiet...a v sobotu sme kupili polku prasiatka tak som sa s mamcou zabavala cely den 😀 😝 a chlapik co mi predaval svinku bol taky zlaty a ochotny ze mi to maso rozporcoval na take kusky ze som ich po vychladnuti davala rovno do sackov ...kedze sme boli doma bez chlapa... 😀 😀 😀
@zuzana030 dakujem. Vypekam velmi rada, chcela som sa blisnut pred svokrovcami, aj ked kolac bol nepeceny bodoval.
Potrebujes keksy - bebe, alebo nieco podobne. Ja som pouzila z lidla - 24ks. Keksy (12ks) som poukladala na plech, na to dala teply puding (0,6l mlieka, 2 praskove pudingy, cukor), nakrajane banany. Na puding som dala slahacku. Kedze som mala rastlinnu, ktora samotna az tak velmi nechuti, pridala som do nej 1 biely jogurt. Na vrch keksy. Keksy som poliala cokoladovou polevou. Voda s cukrom sa uvari na nitku, prida sa do nej kakao a maslo. Premiesa sa to.
Kolac mozes kombinovat s roznym pudingom, s roznym ovocim a slahacka moze ist aj na vrch na keksy.
dnes vyprážané kuracie kridelka, varené zemiaky, domaca akože tatarka a rýchly koláč- kupovaná marlenka
naša večera tuniakové cestoviny
@kristina.mihalovicov vyssie som pisala recept 🙂
Zienky poradite zvysilo sa mi kuracie masko na prirodno robene mali sme ho so zemiakovou kasou ako by som ho este mohla pouzit zajtra?
@lydia22 pomel este s kuskom bravcoveho a do plnenej papriky, alebo este robim tak, ze ked mi zvysi maso. Opeciem cibulku, pridam rozmarin, nakrajanu mrkvu a petrzlen a natrhane maso, podlejem vodou a necham udusit do makka, pridam paradajkovy pretlak a necham zredukovat stavu- dochutim solou a ciernym korenim, prelejem do janskej misy, na vrch navrstvym zemiakovu kasu a necham zapiect do chrumkava 😉
dnes halusky s kapustou
Francúzske zemiaky, kyská uhorka.
naše raňajky celozrnné pečivo a chottage cheese, 😉
kelova polievka a francuzske zemiaky s uhorkovym salatom
dnes bez polievky, len kurací paprikáš urobím
Rusnacká mačanka - hubačka
🙂
Dnes.spagety s paradajkovo bazalkovou omackou. Parkami opecenymi na cesnaku a syrom.

@charllotte jasne🙂 receptik 750 g hl.muky,preosiat,pridat kvasok z 30 g drozdia,1 mlieka,stipky soli a lyz.muky,pridat 250 ml mleka,200 ml oleja,4 lyzice cukru a stipku soli,vymiesit,dat kysnut a potom plnit,my sme mali tentokrat tvarohove s hrozienkami a slivkove 🙂 kazdu buchticku pretriet maslom,piekla som na 180 C asi 40 min po vybrati potieram mliekom,prikryjem utierkou 🙂