icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

lydia22
19. nov 2013

Tak dnes som použila zvyšné kuracie prsia na pizzu a fajna bola k tomu este fazulová polievka z nedele a piekla som kakaový závin

abriela
19. nov 2013

@1977 nie nerobila, ale boli velmi vychvalene, preto som si ich ulozila, aj napriek tomu, ze nemam rada orechy, cize nic orechove nepeciem

juranka
19. nov 2013

baby nerobi niekto nahodou osvedcenu domacu pastetu z kuracich pecienok?

lucikusik
19. nov 2013

@danielaj ďakujem

cukrik580
19. nov 2013

dnes som robila falosne falosnu svieckovu, mala som este hovadzi vyvar, tak som ho pouzila, falosne falosna znamena bez maska 🙂 z pol davky knedla a z pol davky parene buchty a robila som bublaninu s broskynami...

senselinka
19. nov 2013

@11nika11 prosím ťa, ako robíš tú hráškovú polievku? Robili ju u nás v školskej jedálne a milovala som ju tam... odvtedy som ju nejedla, ale veru by som si dala 😉

konkm819
19. nov 2013

My sme dneska mali Kuracie soté s rižou :P mňamka 🙂

aylina
19. nov 2013

dneska je to stara klasika pizza a podarila sa!

mayka
19. nov 2013

@juranka do hlbsej panvice Daj bravcovu mast à na nej orestuj odblanenu pecienku. Po opeceni nechaj chvilu postat, rozmixuj s mastou n'a jemno. Podla chuti osol, okoren a ja pridavam pretlaceny cesnak à malej do pohara. Po vychladnuti daj do chladnicky.

mirage
19. nov 2013

@juranka
Ja robim podobne ako @mayka, , opeciem ne cibulke, pridavam tymian, a koreniny, necham vychladnut a mixujem so slahackovou smotanou a maslom. Ja to nejem, ale ma vzdy velky uspech.

katkas1
19. nov 2013

dnes kapustnica s domacou udenou klobaskou a pizza, nieco zostalo aj na zajtra a sladka bola bublanina s marhulami

mayka
19. nov 2013

@mirage 3 ano sem tam dam aj tymian alebo provensalske korenie je chutne v nej. 😉 najviac mi chuti s cesnakom.

titkovamiriam
19. nov 2013

u nas dnes zeleninkova a čína 🙂 a zajtra nevarím,lebo tatino má 50-tku 😀 😀 tak pojdeme von a večer na kuzelníkov 😀

luciok
19. nov 2013

Ahojte, dnes som upiekla zemiaky vo výpeku z pečených kuracích stehien so slaninou. Na zemiaky som postrúhala fetu, posolila, dala korenie na zemiaky a mňamka bola na svete. Ešte teraz sa mi zbiehajú slinky 😝 Krásny večer!!

bambina78
19. nov 2013

@h2 ahoj, ano robila som podobnu s pudingom skoro tak ako ty pises a dala som kustik masla a bola fajna. Tvoju vyskusam teda v nedelu..budem piect velku tortu 😉 vdaka

h2
19. nov 2013

@bambina78 Tak dúfam, že na mňa nebudeš potom nadávať. 🙂 Ale mne to s tou nutelou chutí viac a aj krém je taký mäkší. A čokoládovú robím najčastejšie, je u nás najobľúbenejšia. Potom prípadne pošli fotku, aj ja Ti posielam tú moju:

juranka
20. nov 2013

@mayka @mirage dakujem babulky, ja si to pamatam este z cias ako to robievala vzdy na oslavu muja prateta...ona to tusim aj piekla v trube ale taky recept som nenasla 😒 nic to, potom vyskusam vase receptiky 🙂

m_ij_ka
20. nov 2013

naše raňajky makovka s maslom a džemom, jahodové mlieko

danielaj
20. nov 2013

@maminka2013 to bol recept odo mňa, ja ho mám už roky, ešte po mojej babičke a som rada, že chutili, zatiaľ každému komu som ho dala, len chválil, je to rýchle, pomerne lacnéa dobre sa s cestom pracuje, a nemáš za čo, rado sa stalo 🙂

lululka555
20. nov 2013

@juranka ahoj ja mám ten recept na pečenú paštétu,poobede ti ho napíšem 😉

lululka555
20. nov 2013

ahojky, dnes hovädzí vývar zo včera a kysne mi cesto na šišky 🙂

juranka
20. nov 2013

@lululka555 dakujeeem 😀

zklimekova
20. nov 2013

v utorok sme mali zeleninové rizoto (cibuľka, cuketa, mrkva , brokolica) , dnes smotanová polievka so zelenou fazuľkou, rezance s makom 😉
a ešte mám prosbu, včera večer som dostala hlivu..poradte mi čo s ňou , nerobila som ju ešte ...vopred ďakujeeem 🙂

womankc
20. nov 2013

@1977 tuším také robieva zklimekova 🙂

zklimekova
20. nov 2013

@womankc ee také nie..ak je teda reč o tých muffinách...ja som robila iba mrkvové..nie mrkvovo -orechové 😉

denisa87
20. nov 2013

Huspeninu 🙂

zklimekova
20. nov 2013

ešte jedna foto, taká v pracovnej verzii 😀 ...naša najmladšia bude mať tri roky...tak sa realizujem...hádam to na torte spozná...moja dnešná nočná 😉

danielaj
20. nov 2013

@lululka555 ahoj, sľúbený recept na fúkané -duté orechové rožteky, tieto mám odskúšané, robievam ich každé Vianoce

Fúkané orechové rožky
12,5 dkg tuku, 12,5 dkg mletých orechov, 12,5 dkg hladkej múky, 25 dkg práškového cukru, 1/2 ČL PDP, 1 vanilkový cukor
Urobíme cesto, formičky vysypeme iba múkou, z cesta urobíme rukou valček, do formičky ho iba položíme, nemačkáme, pečieme na 160-170 st. asi 15 min. Musia sa samé odlepiť od formičky, konce máčame v čokoláde. a takto vyzerajú https://www.modrykonik.sk/blog/danielaj/album/m...

bczene
20. nov 2013

cícerový prívarok, fašírka, zeleninova polievočka 🙂

womankc
20. nov 2013

ahojte, ja som robila v sobotu plnené šampióny - do plnky som dala mleté bravčové, trošku gaštanového pyré, oregano, vajíčko a pol avokáda , soľ, trošku kari zaliala som to v polke pečenia rozšľahanými vajciami, s kukuričnou hladkou múkou a mliekom , k tomu boli varené zemiaky , polievku som robila vývar zo zajačích kostí s krupkami a zeleninou- mrkva, petržlen, zeler, ružičkový kel , pór, trošku šapiónov /stoniek/, v nedeľu bolo tiež toto. Piekla som aj koláčik niečo ako marhuľová bublanina , ale múku som použila hladkú kukuričnú a trošku polohrubej klasickej, cukor som dávala vanilkový light zo zdravej výživy, trstinový , pridávala som aj jačmenné klíčky a na vrch som dávala marhuľový džem a granko . Zmizol okamžite . V pondelok sme dojedali a v utorok som robila cestoviny s makom a cestoviny so syrovou omáčkou so šunkou a pórikom , včera sme podojedali ešte zvyšok a varila som kuracie stehná pečené vo vlastnej šťave, dala som 2 jablká, 1 veľkú cibuľu, jeden obielený pomaranč, hl´ávku cesnaku - nechala som celé neodbalené strúčiky, ako korenie bola, soľ a koreniaca zmes horalka , trošku riasy NORI , čerstvý tymián, čerstvý rozmarín a pár lístkov čerstvej šalvie , dala som tam aj kúsok masla , ale ani by tam nechýbalo, pomaly som piekla a na záver som to chvíľku prigrilovala, je to super ľahké zdravé jedlo, k tomu bol šalát z hlávkového šalátu, avokáda, červenej cibule, nastrúhaného zeleru a trošky zelerovej vňate - nálev bol len olivový olej, trošku trstinového cukru, jeden vyšťavený citrón - hehehehh teda šťava z neho , na vrch trošku balzamiky, soľ a posypala som to jadrami na šaláty- tam bola tekvica, slnečnica a píniové zrniečka , v kope to bolo veľmi chutné jedlo