Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
baby nerobi niekto nahodou osvedcenu domacu pastetu z kuracich pecienok?
dnes som robila falosne falosnu svieckovu, mala som este hovadzi vyvar, tak som ho pouzila, falosne falosna znamena bez maska 🙂 z pol davky knedla a z pol davky parene buchty a robila som bublaninu s broskynami...
@11nika11 prosím ťa, ako robíš tú hráškovú polievku? Robili ju u nás v školskej jedálne a milovala som ju tam... odvtedy som ju nejedla, ale veru by som si dala 😉
My sme dneska mali Kuracie soté s rižou :P mňamka 🙂
dnes kapustnica s domacou udenou klobaskou a pizza, nieco zostalo aj na zajtra a sladka bola bublanina s marhulami
Ahojte, dnes som upiekla zemiaky vo výpeku z pečených kuracích stehien so slaninou. Na zemiaky som postrúhala fetu, posolila, dala korenie na zemiaky a mňamka bola na svete. Ešte teraz sa mi zbiehajú slinky 😝 Krásny večer!!
naše raňajky makovka s maslom a džemom, jahodové mlieko
@maminka2013 to bol recept odo mňa, ja ho mám už roky, ešte po mojej babičke a som rada, že chutili, zatiaľ každému komu som ho dala, len chválil, je to rýchle, pomerne lacnéa dobre sa s cestom pracuje, a nemáš za čo, rado sa stalo 🙂
@juranka ahoj ja mám ten recept na pečenú paštétu,poobede ti ho napíšem 😉
ahojky, dnes hovädzí vývar zo včera a kysne mi cesto na šišky 🙂
@lululka555 dakujeeem 😀
v utorok sme mali zeleninové rizoto (cibuľka, cuketa, mrkva , brokolica) , dnes smotanová polievka so zelenou fazuľkou, rezance s makom 😉
a ešte mám prosbu, včera večer som dostala hlivu..poradte mi čo s ňou , nerobila som ju ešte ...vopred ďakujeeem 🙂
@womankc ee také nie..ak je teda reč o tých muffinách...ja som robila iba mrkvové..nie mrkvovo -orechové 😉
Huspeninu 🙂
@lululka555 ahoj, sľúbený recept na fúkané -duté orechové rožteky, tieto mám odskúšané, robievam ich každé Vianoce
Fúkané orechové rožky
12,5 dkg tuku, 12,5 dkg mletých orechov, 12,5 dkg hladkej múky, 25 dkg práškového cukru, 1/2 ČL PDP, 1 vanilkový cukor
Urobíme cesto, formičky vysypeme iba múkou, z cesta urobíme rukou valček, do formičky ho iba položíme, nemačkáme, pečieme na 160-170 st. asi 15 min. Musia sa samé odlepiť od formičky, konce máčame v čokoláde. a takto vyzerajú https://www.modrykonik.sk/blog/danielaj/album/m...
cícerový prívarok, fašírka, zeleninova polievočka 🙂
ahojte, ja som robila v sobotu plnené šampióny - do plnky som dala mleté bravčové, trošku gaštanového pyré, oregano, vajíčko a pol avokáda , soľ, trošku kari zaliala som to v polke pečenia rozšľahanými vajciami, s kukuričnou hladkou múkou a mliekom , k tomu boli varené zemiaky , polievku som robila vývar zo zajačích kostí s krupkami a zeleninou- mrkva, petržlen, zeler, ružičkový kel , pór, trošku šapiónov /stoniek/, v nedeľu bolo tiež toto. Piekla som aj koláčik niečo ako marhuľová bublanina , ale múku som použila hladkú kukuričnú a trošku polohrubej klasickej, cukor som dávala vanilkový light zo zdravej výživy, trstinový , pridávala som aj jačmenné klíčky a na vrch som dávala marhuľový džem a granko . Zmizol okamžite . V pondelok sme dojedali a v utorok som robila cestoviny s makom a cestoviny so syrovou omáčkou so šunkou a pórikom , včera sme podojedali ešte zvyšok a varila som kuracie stehná pečené vo vlastnej šťave, dala som 2 jablká, 1 veľkú cibuľu, jeden obielený pomaranč, hl´ávku cesnaku - nechala som celé neodbalené strúčiky, ako korenie bola, soľ a koreniaca zmes horalka , trošku riasy NORI , čerstvý tymián, čerstvý rozmarín a pár lístkov čerstvej šalvie , dala som tam aj kúsok masla , ale ani by tam nechýbalo, pomaly som piekla a na záver som to chvíľku prigrilovala, je to super ľahké zdravé jedlo, k tomu bol šalát z hlávkového šalátu, avokáda, červenej cibule, nastrúhaného zeleru a trošky zelerovej vňate - nálev bol len olivový olej, trošku trstinového cukru, jeden vyšťavený citrón - hehehehh teda šťava z neho , na vrch trošku balzamiky, soľ a posypala som to jadrami na šaláty- tam bola tekvica, slnečnica a píniové zrniečka , v kope to bolo veľmi chutné jedlo

Tak dnes som použila zvyšné kuracie prsia na pizzu a fajna bola k tomu este fazulová polievka z nedele a piekla som kakaový závin