Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@womankc mňám ..tečú mi slinky..kým som dočítala tie tvoje pečené stehná a šalátik...uff...som hladná..
mrkvové hej...noo sa priznám , že som nečítala pár stránok do zadu , tak nie som v obraze
@zklimekova hehheheh no bola som včera v dobrom rozmare a to potom varím také kreácie kadejaké xixixixiixi no dnes by som mala dáke koláče
Ahojte.viete mi poradit nejaky overeny dobry recept na pizzu?vopred dakujem
@zklimekova Ahoj.Mozem sa spytat robis mrkvove mufiny?
my dnes máme zemiakovú polievku s údeným syrom zo včera a dostali sme domácu zabíjačku, tak pečiem na plechu zemiaky, na to jaternice, kašu a klobásu, k tomu kyslá kapusta, na večeru si deti rozkázali pečené zemiaky v šupke na plechu s maslom a k tomu kyslú kapustu, a v pekárničke mi kysne cesto na jablkové žemličky, tak dnes sa veľmi nezabavím v kuchyni 😀
@maja3017 ahoj, ja dávam hneď, kuk môj album https://www.modrykonik.sk/blog/danielaj/album/m...
Poraďte mi žienky,čo mám napiecť deťom do školy na mikulášsky večierok.Vopred Vám ďakujem 😉
kelova polievka a ryzovy nakyp
sosovicova polievka a k tomu lokse 🙂
@zklimekova hlivu môžeš pridať do praženice - ja ňou potom plním napr. zemiakové placky 🙂, je fantastická i v melencovej polievke s klobáskou, alebo sa dá spraviť aj ako paprikáš ;)
dneska to bude kolozvarska kapuusta a zeleninova polievka
@danielaj naozaj skvelý rýchly, jednoduchý a lacný recept.. ďakujem ;) guľky sa zjedli hneď - len sa zaprášilo 😀 takže veľkááá pochvala 🙂
@1977 nech sa páči recept 😉
Mrkvové muffiny
400g mrkvy
250g kryštál.cukor
400g polohrubá múka
3 vajcia
1ČL mletej škorice
šťava z jedného citróna
200ml oleja
1 prášok do pečiva
1 vanilkový cukor
1ČL sódy
POSTUP:
Očistenú a na jemno nastrúhanú mrkvu dáme do misky a pridáme cukor, vanilkový cukor, citrónovú šťavu a vajíčka a dôkladne premiešame.
Múku zmiešame s práškom do pečiva, škoricou a sódou. Postupne primiešame k mrkve. Nakoniec vmiešame olej.
Košíčky plním tak do polovice. Pečie sa to na 180 stupňoch.
@zklimekova Dakujem idem ich vyskusat.
Včera sme boli u Dr. v MT tak tam sme deťom kúpili v stánku pizzu, a obed u babky : fazuľovo-zeleninová polievka a mäsko na prírodno + zem.kaša a cviklový šalát s orieškami
a na večeru domáce torteliny, ktoré som dala v sobotu zmraziť.
Dnes gulášová polievka + čerstvé pečivo
@lululka555 Tak toto by som si hneď dala 🙂 a hlavne tú jahodovú penu. Tak som šišky nejedla už ani nepamätám...
@danielaj Prosím Ťa - asi blbá otázka, ale ešte som nikdy takéto rožteky nerobila a mám ich veľmi rada, tak by som skúsila. Tá formička na rožtek je z dvoch kusov? Alebo to vložím len do jednej tej plechovej formičky a ono sa mi to samé takto vyformuje z oboch strán? Neviem, či mi je celkom rozumieť 🙂
@juranka takže tu je receptík:
1/2 kg kuracích pečienok zomlieť na mixéry,pridáme 250 ml šľahačkovej smotany, 1 PL vegety, 1 PL kačacieho tuku,alebo bravčovej masti, 3 celé vajcia. Všetko spolu rozmixujeme,vylejeme do misy z jenského skla a asi 1 hodinu na 100 st. pečieme. Povypnutí rúry necháme v nej dojst. Potom pomiešame a naplníme do pohárov,skladujeme v chladničke.
alebo aj toto je super recept,my robíme väčšinou len takto,pekne sa to dá krájať http://dobrejedlo.pluska.sk/dobre-jedlo/clanky/... 😉
@eliska07 ja som robila prvýkrát s penou a sú mňam,taká zmena 😉
@danielaj ďakujem pekne za receptík,hned si ho idem aj prepísať. 😉 😉
@maminka2013 ďakujem 🙂...nenapíšeš mi receptík na tú polievku...ja som ešte o takej ani nepočula 🙂
@lululka555 vyzerajú úžasne 😉

@zklimekova no ja som myslela mrkvové 🙂