Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@monikaresovska skus k nim do krabice dat prekrojené jablko a krabicu do chladnej vlhkej miestnosti 😉
ahojte babulky dlhooooooo somtu nebola....riesila som moju novu pracu takze nastupujem od januara a uz teraz som v strese ze to najkrajsie obdobie je uz za nami ale musim to spracovat v tej mojej gebulke a tesit sa zase na nieco nove......no a k vareniu cez tyzden sme mali dva dni dukatove buchticky, strapate kuracie rezne s hraskovo kukur. ryzou a dnes som robila pikantne hov.maso v zemiakovej placke a zelen polievku...dopijem si kavicku pocitam co ste tu fajne navarili napiekli a idem urobrt marhulovy kolacik....
@povuma dakujem, vyskusam, lebo škoda ich je🙂
baby, už pečiete linecké koláčiky a pod na Vianoce?
takze kedze energie v 40. tyzdni nie je az tak vela, tak dnes len tortellini so spenatovou - ricotta plnkou, k tomu domaca rajcinova omacka s kuskami cukety a ako predjedlo zeleny salatik ochuteny balsamicom a lanovym olejom.. muzovi ale veelmi chutilo 😉
a prva sviecka pri obede na nasom tohtorocnom adventnom venci zazata.. 🙂
@monikaresovska ja by som to možno skúsila pomrviť alebo nejak pomlieť a urobiť piškotové guľky
u nas dnes spanielske vtacky,vcera cina podla lululka555-super mm si pochutil rychlo a jednoducho,,a moje baby dnes mali svoju prvu mrkvicku 😀 strasne im chutilo
@levandullka mňáááám. Slintam a škoda, ze niesi moja susedka
@levandullka to si pripravovala vsetko sama? Hlboko sa pred tebou sklanam, vyzera to uzasne 🙂
@abriela Jaaaj a ked ti poviem ze som prave dojedla kusok z tej hlavnej torty 😀
@monikaresovska ako ti radia - pridaj do krabice rozkrojene jablko. Urcite zmaknu.
@lizatko1009 z akej muky je?
@veronicka1901 Ja som robila iba muffiny (prisli sme iba den pred oslavou a nestihla by som to vsetko ☹ ), ostatne okrem torty robila moja maminka (aj s babkou).Maminka je velky detailista a neverila ziadnej firme ze to urobia podla jej predstav 😀
ahojte!!!konečne sa hlásim-niak nebol čas 😅 😅 -v piatok aj v sobotu sme robili veľke upratovanie a boli na koncerte Nely-ak ho ešte niekde má baby chodte na ňu je to úžasná šou!!!No a teraz k vareniu
-piatok- kuracia polievka,srdiečkový guláš
-sobota-na ranajky krupicove omeletky,na obed polievka z piatka a pizza /cesto som robila podľa Massima stálo 12 h v chladničke a bolo úúúúžasné už ani inú pizzu robiť nebudem
-dnes bolo rizoto,mäsová polievka s krupicovými haluškami,spravila som svoju prvú kysnutú bábovku a z bielkov kokosové piškoty
@titkovamiriam Ahoj, ako si robila to cesto na pizzu?
@anos18 na senzi chodi taka relacia,ochutene morom, neviem ako casto recepty opakuju ale tu je recept:
500 ml vlažnej vody,30g droždia,40g soli a 950g hladkej muky 00-cesto vypracovat do leskla,potom nechat hodinu dve kysnut,spravit bochničky po 250g /na guľatu/ ja som robila dva na plechy a nechat 12-14h v chladničke odpočívat
@titkovamiriam Dakujem pekne
dnes mame kremovú zelerovú polievku,pečenú krkovičku so zemiakmi a domaci jogurtovo cesnakový dresing,dezert dnes žialbohu nemame...
@anos18 nieje zač a tu je link na tu relaciu varia tam uzasne veci:
http://senzi.joj.sk/ochutene-morom/ochutene-mor...
@levandullka toto je čistá provokácia 😀
@luciok 😀
Ahojte, konečne sa mi podarilo dočítať niekoľko strán dozadu, dlho som tu nebola, nešiel nám internet a mne táto stránka veľmi chýbala 😀
Dnes sme mali vývar a druhé bola kuracinka so sladkokyslou omáčkou, k tomu ryža.
dnes som varila hrachovú polievku s krutónkami , druhé ryža + kuracie tyčinky v cestičku . No a na cestu mužovi zemiakovú kašu + udené varené . Piekla som dve várky medovníkov - okolo 800 kusov . Už ich vidím všade . Niektoré som aj pozdobila a mám fajront
@abriela Suroviny: pšeničná celozrná múka 0,4 kg ražná celozrná múka 0,4 kg ovsenné vločky 0,5 kg pšeničné otruby 2 šálky (2,5 dcl) cmar 1 l. šípkový, ovoc. alebo zel. čaj 1 šálka (2,5 dcl) soľ 2 čaj. lyž sóda bikarbóna 2 čaj. lyž. rasca 2 čaj. lyž. sacharín 2 tab (miesto sach. môžu byť 2 kocky cukru alebo lyž. medu)
@levandullka ukážkové koláčiky a tortička užasná 🙂

husacie stehná, kapusta , knedla 🙂 🙂