icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

levandullka
1. dec 2013

@lululka555 Dakujeme 🙂

nelinka0401
1. dec 2013

u nás dnes hovädzia polievka so slížikmi a kura ako hus s domácou knedlou a a kapustou

hyta
1. dec 2013

U nás dnes bola zo včerajšieho dňa polievka zeleninová a k tomu králik na divoko s domácou knedľou.

m_ij_ka
1. dec 2013

náš obed kuracia polievka so zeleninou a niťovkami,granatýr, uhorka

zklimekova
1. dec 2013

@levandullka wau máš šikovnú maminku..vyzerá to výborne 🙂

zklimekova
1. dec 2013

@lululka555 vyzerá to supeer 🙂

zklimekova
1. dec 2013

my sme dnes trošičku oslavovali , mali sme klasika hovadzí vývar s rezancami, marinované kuracie prsia a bravčovú panenku, ryžu, opekané zemiaky, poobede obložené misy, grécky šaláta plus dezert bola tortička 🙂

martina1305
1. dec 2013

@levandullka nadherne urobeny stôl, maminka s babkou maju moju velku pochvalu! aj tie oznacenia pri kazdej sladkosti, waw! chcem sa spytat, na ovocne pohare (ovocny dezert)- to bolo prosim co? ak môzem aj recept..

luciok
1. dec 2013

@lululka555 Mňaaam raz som to jedla, je to úžasné

luciok
1. dec 2013

@zklimekova Krásna tortička, malá musela mať radosť. A všetko najlepšie oslávenkyni 😉

zklimekova
1. dec 2013

@luciok 🙂 ďakujem 🙂

danielaj
1. dec 2013

@lululka555 baklava vyzerá úžasne, musím ju aj ja niekedy vyskúša´t, naposledy som ju jedla pár rokov dozadu v Chorvátsku 😉

danielaj
1. dec 2013

@zklimekova všetko najlepšie veľkej slečne prajeme 🙂

danielaj
1. dec 2013

my sme včera dojedali fazuľovú omáčku z piatka, robila som segedín a domácu knedľu, dnes sme mali polievku z kohúta, zelenina a slížiky, marinované zapečené plátky z bravčové karé, ryža, hranolky, mrkvovo-jablkový šalát, a pridávam foto koláčikov z mužovej oslavy narodenín a menín - šťavnatá pudingová kocka, ovsené sušienky a eskymo rezy - tentoraz som nerobila kokosový krém ale nugátový 🙂

zuzub
1. dec 2013

@levandullka MŃAAAAAAAAAAAAAAAAAAM , sliny mi tečú také niečo tu už dávno nebolo 😀

siska53
1. dec 2013

My zajtra a pozajtra cukinova polievka na kyslo, ja si dojem granatir, kedze dnes sme obedovali na trhoch(deti doma svoje), deti budu mat kuracie masko, mala na hiralke a maly na detskom koreni na kura a kukuricnu kasu.
A opat som robila cviklovo-mrkvovy salat.

veroninna1
1. dec 2013

Dnes som nevarila nic, boli sme na vylete :🙂, ale zato sme si pochutili na skvelom hovadzom domacom hamburgeri s pecenymi zemiackami a na levandulovej limonade v st.germain.

lizatko1009
1. dec 2013

@veroninna1 milujem tam chodit, kazdu nedelu tam skoro chodime a levandulova limonada top sice u mna hambac nie, ale wrap 😀

veroninna1
1. dec 2013

@lizatko1009 jj ten mohol byt tiez fajn, a aj ostatne co ponukaju, len ja mam vyber obmedzeny kvoli tomu, ze nemozem syr, mliecne vyrobky, ale uz som mala dlhsie chut na takyto hamburger, len vacsinou ho zapekaju aj so syrom, no tu to bolo bez 🙂 ale teda cely som ho ani nedala. to bolo moc 😀

lizatko1009
1. dec 2013

@veroninna1 vazne nedala? to ja som nie naj jedak a dam ho cely a potom este tortu 😀 niekedy tam robili perfektnu bravcovu panenku s domacim pyre s figovou omackou a salatom, to bola ina mnamka, len to museli zmenit , zname tam pracuju a nestihali, vela ludi si to davalo a bolo to dlhsie na pripravu, no skoda, dnes sme tam neboli 😀

veroninna1
1. dec 2013

@lizatko1009 nedala, ale asi aj kvoli tym zemiacikom, ale manzel sa rad obetoval 🙂 ta panenka mohla byt ina mnamka, a verim, ze mali co robit, lebo aj teraz, ked sme tam boli si kazdy co tam bol objednal aj jedlo, cize maju co robit. no aj napriek tomu, ze vkuse vypekali a je to vlastne otvorena kuchyna, tak sme neboli napachnuty tymi vyparmi.

lizatko1009
1. dec 2013

@veroninna1 no to som aj ja prekvapena, ze nesmrdime, asi preto, ze spraskame rychlo 😀 ja si davam rezervacku stale to tam maju plne, skoda, ze nemaju vacsi priestor, islo by im to tak ci tak.

abriela
2. dec 2013

@lizatko1009 dakujem. Tak to su naozaj nezvycajne suroviny. Je to prvy recept na chlieb kt. si ukladam. A nejde tam ani drozdie, ani vajce?

womankc
2. dec 2013

@pami2 do zeleninových šalátov , do polievok, pod pečené mäso ,alebo aj do miešaných šalátov typu z kyslej smotany a tak podobne

womankc
2. dec 2013

@lizatko1009 prosím recept

womankc
2. dec 2013

@monikaresovska môžeš ich postrúhať ako posýpku na varené šúľance, alebo ovocné knedle, alebo cestoviny, alebo ich môžeš nastrúhať a pridať do nejakých nepečených gulí

womankc
2. dec 2013

@levandullka To čo to čo totototo????????? skoro som umrela mňammmmmm 🙂
Dá sa umirieť na otravu čokoládou?????? hehehehhehhhhhhhhh
Nádhera

hasleerka
2. dec 2013

@zklimekova mňááááááááám ten grécky šalát milujem ... a už som ho veru aj dávno nerobila ... díky za pripomenutie...

womankc
2. dec 2013

Ahojte kočky , ja som varila v sobotu vývar z husacích drobkov, so zeleninou a pečeňovými haluškami , druhé boli pečené zemiaky s tekvicou hokaido - dala som tam oškvarky , veľkú cibuľu , hokaico na kúsky , majorán, riasy nori, trošku korenia na kurča, mletú rascu a olivový olej , upiekla som ešte aj cvikľu v alobale - na tú som dala trošku olivového oleja, horalku . nešúpaný cesnak, majorán a trošku balzamika - no poviem bola fakt vynikajúca
v nedeľu bol ten istý vývar a druhé bolo pečné kuracie stehná na kyslej kapuste a zemiakoch
piekla som linecký strúhaný koláč zo slivkouvou rozvarou / taký varený slivkový džem - nie ten starosvetský, taký redší / na to som dala sekané vlašáky a na to zas cesto, bol vynikajúci miestami chutil ako žerbó, ale nebol moc sladký, mm si mimoriadne pochutnal , no a ešte som robila piškótový koláčik s jablkami a krémom , jablká som varila s dulami a jedným banánovým pudingom na to som dala krém z budingu a masla a na to čokoládovú polevu, to som robila pre kolegyne a kolegov z práce
dnes budú zemiakové placky a cvikľový šalátik s bielym jogurtom a jabĺčkami a pórikom

jani74
2. dec 2013

ahojte, prosím nejaký receptík na vianočné oblátky... 😉