Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@irsina83 zasa slintám, hodíš recept? mám polentu aj sladký zemiak aj tekvicu 🙂
Ahojte, dnes polievka zo včera: zeleninová s krupicovými haluškami, špenátový prívarok s vajíčkom a domácim chlebíkom, ktorý sa práve pečie...Už sa na neho teším, po dlhom čase čerstvý chlieb z pekárne.
slepaci vyvar s pecenovymi haluskami, ryzovy nakyp s marhulami, hovadzi perkelt s kelovym privarkom
@tortelinka polentu len zmiesas s pikantnou mletou paprikou alebo kayenskym korenim a osolene prsia prerezane na polku opecies sa prudsom oleji z kazdej strany cca 2min z kazdej strany. Sladky zemiak a tekvicu uvaris vo vode bez soli a potom roztlacis a dochutis cili omackou a agave alebo sladkou cili omackou a kukuricu zmiesaj s jarnou cibulkou, paradajkou, mletym koriandrom a citronovou stavou.
pondelok boli zvysky z vikendu - tekvicova kremova polievka, dusene hovadzie s mrkvou na ciernom pive, ryza
utorok - zeleninova polievka, zemiakovo-cukinova baba
streda - polievka zo vcera, pecene kuracie stehna, grilovana polenta, kompot alebo uhorkova calamada
@irsina83 vďaka..a tá polievka?
ahojte babulky ja som vcera robila sosovicovu kyslu polievku a piekla som cerstvu klobasku a jaternicku a nevarila som k tomu zemiaky mali sme chut len na chlieb a ku tomu som otvorila calamadu...no a mame aj na dnes .....a vecer idem s kamoskami na puncik mnamky...
dnes rychlovka, lebo sme boli pri očnej,tak brokolicovo-kurací vývar z mraziaka, francúzske zemiaky z roboty(od včera) pre manžela a ja som si na rýchlo vymyslela že tuniak v oleji+ čili tofu+ kukurica a paradajka podusené 😉
ja som robila ryžu a pečené kura... 🙂
dneska a zajtra studené cestoviny s kuracím mäskom...
Srdiecka na smotane s kolienkami,zajtra fazulova a tvarohove palacinky.
tuniakovo - zeleninove rizoto 🙂 kedze dietujem :D
Tak len tak z nudy pridám celkom rýchly recept ktorý je aj zvláštny. Urobíte si cesto ako na zemiakové placky. Ja dávam do robota zemiaky cesnak aj cibuľu a k tomu ěste aj mrkvu a petržlenovej vňať. Potom k tomu samozrejme vajíčko ale už nedávam múku ak je veľmi riedke tak iba zrejme vodu a maximálne trochu poprášim. Na plech na papier cesto vylejem cca 1,5 až cm a nechám v trúbením zatuhnúť tak aby ešte bolo mäkké aby sa dalo zrolovař. Medzitým pripravíme plnku. Dá sa napr šunka s cibuľkou alebo nivou jemne osmažená alebo červená kapusta (to dávam keď mi ostane) gurmáni na bravčové sčítania môžu prdpripraviť nejakú slaninu aj s novou , čokoľvek máte radi. Dáte na cesto a opatrne zrolujete a necháte v trúbe dospiecť do chrumkava. K tomu si môžete dat šalátik s olivovým olejíkom a keď nakráajte ako roládu s radosťou jedia aj deti.
ak niektora skusite dajte vediet ako chutilo 🙂
Ahojte, ja som robila dnes zapekané Cannelloni plnené mletým mäsom v rajčinovej omáčke. Ja som ich pred pripravou len namocila na 5 min.do vriacej vody, nevarila som. Je to fakt veľmi dobré. Link: http://www.google.sk/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&f...
Špenátová polievka so strateným vajíčkom a cestovinové lučinové taštičky http://www.mojelucina.cz/recepty/varime-s-lucinou/
naša večera restovaná pečienka na cibuľke, pečivo,čaj
Dnes len slepý guláš s párkom 😀 a rezance s tvarohom
segedin s knedlou 😉
Ja som robila mrkvovo-krémovú polievku a druhý chod boli stehná za zemiakoch cesnaku,cibuli,a zelenine-rajčina,paprika a koreniny
Maminky čo robievate na večeru?
Dnes taky zdravy light obed - sosovicovo-zeleninova polievka a zemiakovo-porovy nakyp...ale zajtra...poriadne kaloricke jaternicky zo sobotnajsej zabijacky 🙂
@zklimekova malej prajem skore uzdravenie
@womankc ten pohankovy nakyp moze byt fajn, aj ked pohanku poznam len vdaka drobcovi.A este vy hovorite pri cvikle mekko? Nezvycajne, aj ked mi na vychode hovorime mekko 🙂
Polievka z mrazaku - daka zeleninova, grilovane prsia so zeleninou a krupy.
dnes palacinky so špenátom, paradajkami, syrom, a aj nasladko s poduseným jablkom a javorovým sirupom, šalátik z feniklu a pomaranča

@ivanajelinek nieco si povymyslam, opisujem recepty z TV paprika a upravujem si ich na moj styl a velmi sa mi paci aj Gordon Ramsay a Jamie Olivier ale aj Bill.... Takmer kazdy recept si upravujem na moj obraz, podla toho co nam chuti 😉 Malokedy varim original z knih, aj ked mam doma vela kucharok z ktorych sa inspirujem 😉