icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

eva7780
4. dec 2013

kočky mate niektora osvedceny a odskusany recept na kokosove pusinky?

titkovamiriam
4. dec 2013

@kvietocek7
@kvietocek7 u nas musi byť mäso 🙂

titkovamiriam
4. dec 2013

dnešne menu cícerova s ,,hraškom,, a čína , polievku som robila podla niekolkych receptikov co ste sem davali aj so zeleninkou,varila som ju v kuchte bola hotova za 20 min-mnaaam vynikajuca bola

lienka2
4. dec 2013

pridavam aj ja co sme papali posledne dni.. vyvar z kuracich stehien so zeleninkou a cestovinou, buchty na pare, hrstkova polievka a rizoto, dnes sa dojedla hrstkova a na druhe boli kuracie prsia na sampionoch, slovenska ryza a zeleninovy salatik, zajtra brokolicova kremova a dojeme rizoto.. na piatok sa chystam urobit gulasovu polievku a na druhe este netusim..

a potrebujem aj poradit @danielaj @abriela @titkovamiriam ale aj ostatne kto si precitate.. chcela by som na vianoce urobit kolacik ktory sme robievali doma a robi sa plnka ze sa uvari muka s mliekom na kasu a potom sa spaja s maslom a cukrom.. lenze ked som takuto plnku robila naposledy tak sa mi zrgcla, netusim preco lebo kasa bola urcite dost vychladena.. aj do metroveho sa nam zgrcla, par rokov som take kolaciky s plnkou takouto ani nerobila, ale teraz mam chut velku tak chcem skusit.. zamiesava sa kasa do masla alebo naopak alebo co spravit aby bola ok ta plnka? dakujem za kazdu radu 🙂

lululka555
4. dec 2013

@lienka2 ahoj ja robievam podobnú kašu z múky do koláča oblíž prst-kukni u mna v albume pod fotkou,cukor dávam do mlieka a maslo vmiešam nakoniec.Vzdy sa mi podarí.Akurát žltka dávam ešte do nej.

njonja
4. dec 2013

na veceru - celozrnny chlebik s baklazanovou pomazankou a salat..🙂 Zajtra na obed klasika - koprova omacka 😀 😀

zuzub
4. dec 2013

@anos18 mňaaaaaaam toto musím vyskúšať

veverka24
4. dec 2013

@irsina83 spldove medovnicky? Podelite sa s receptom? Zeb som vyskusala zdravsiu variantu🙂

zuzananinka
4. dec 2013

@lienka2 pretože vždy treba pridávať maslo s cukrom do uvarenej plnky - nikdy nie naopak - pokial sa nestala táto chyba tak neviem 😅

madono
4. dec 2013

zajtra máme na pláne vajíčkovú polievku a plnenú papriku s "domácou" knedľou 😀 😀 😀

pipinka4
4. dec 2013

@zuzananinka hm nechcem protirecit ale u nas sa to robieva napriklad klasicka pudingova plnka co sa uvari puding a maslo s cukrom sa vymiesa a spaja.no a u nas sa to robi ze do masla pridavam puding a nikdy sa mi to nezgrclo a viem to na 100% lebo 3 dni dozadu som piekla kolacik kde sla ta plnka.a praveze sa mi vzdy zgrcla ked som sa pomylila a dala maslo do pudingu.neviem.potom.

irsina83
4. dec 2013

@veverka24 400 g hladkej spaldovej múky
170 g práškového cukru
50 g masla
2 vajcia
1 lyžička rumu
1 kávová lyžička sódy bikarbóny
1 lyžička medovníkového korenia ( škorica, aníz, klinček - všetko podrvené)
3 polievkove lyzice medu

Dobre vypracované cesto necháme 1 hod. odpočívať. Vyvaľkáme cesto asi na 5 mm, vykrojíme medovníčky a potrieme rozšľahaným vajcom, ozdobíme orechmi, mandľami, hrozienkami, ap. a upečieme na vymastenom plechu v dobre vyhriatej rúre na 180 a odsledovat si musis sama, ked budu bledo hnede tak vytiahnut, zostanu makke.

irsina83
4. dec 2013

Uz mam na Vianoce napecene,vsetko zo spaldovej muky. Pernicky, cokoladove pusinky s orieskom, vanilkove rozteky a linecke - tie este musim zajtra naplnit a potom Vam hodim foto 🙂

paris3
4. dec 2013

dnes som nestihala, tak naobed bola zeleninova polievka na rychlovku (z mrazenej zeleniny) s pismenkovou cestovinkou 🙂 plus sme dojedli zo vcera....
a na veceru nieco pre mojho muzicka - chilli con carne v kukuricne placke 😉 zeleninovy salatik ako predjedlo.

m_ij_ka
5. dec 2013

naše raňajky chlieb s paštékou a rajčinami, čaj

womankc
5. dec 2013

@eliska1986 zväčša varievam varené jedlá, aj polievky, alebo zeleninové šaláty s pečivom , takzvaná suchá večera je u nás málokedy, ešte niekedy mávame zapekané chlebíky, alebo hrianky z rúry s cesnakom a masťou

womankc
5. dec 2013

@abriela hej mäkko vyslovujeme, ale pravopisne je správne spisovne píše cvikla ,a k som tam dala mäkčeň, tak si dám po rukách xixixi . U nas je v nárečí dzekanie a cekanie a v niektorých slovách miesto i je e , takže asi takto , Hej cetka dze idzece a čo tam idzece robic? náľe ja ci ani neviem . A čo budzece varic? Ná hádam fučku s kapustú by som hneskaj uvarela hehehhehehehehh 😀 😀

womankc
5. dec 2013

@pipinka4 ja myslím , že je v podstate jedno či primiešate puding do masla , alebo naopak, myslím si , že sa to zgrclo preto, že nebol dobre vychladený ten puding

womankc
5. dec 2013

@lienka2 neviem, prečo sa ti zgrcla, ale mne sa to zgrcne, keď to nemám dobre vychladené, ono niekedy sa ti zdá že je to OK , ale vnútry toho pugingu to môže byť ešte teplé??? Aj mne sa to totiž stalo presne takto , že zhora bol studený, ale vnútri to bolo ešte na dotyk teplé trošičku a zvrzol sa mi . Ja si ten puding prekryjem sáčkom na vrchu , aby sa mi neurobila kožka a dám ho von na okno vychladiť , potom si vymixujem zvlášť maslo s cukrom, alebo ak je v pudingu dosť cukru , tak len také samé ho riadne vymixujem a potom do toho dávam puding.
Ozaj ešte ma napadlo, že či si náhodou potom nepridávala do tej masy nejaký rum na dochutenie, alebo tak, aj vtedy sa to niekedy mi zgrclo, potom som prišla na to , že musím pridávať po takých tošičkách .
No skús takto

zuzkat1
5. dec 2013

@eva7780 ja davam 3bielky, 210pr.cukru a 180g kokosu. Vyslaham bielky s cukrom a zamiesam kokos peciem na 150st doruzova

zuzkat1
5. dec 2013

Tak dnes paradajkova polievka so syrom a zo vcera zapekane palacinky s tvarohom.

zuziq
5. dec 2013

@irsina83 medovnicky su hned makka a skladujes ich potom normalne v nadobke zavretej?ja pouzivam takmer vylucne spaldovu muku tak sa tesim z tvojho receptu 😵 neskusala si pridat aj cast celozrnnej?

womankc
5. dec 2013

Ahojte , ja som včera varila kuraciou polievku so strúhanou mrkvou a hráškom a pár ružičkovými kelíkmi , len taký vývar čistý so zeleninou a tým mäskom a robila som zemiakové placky bez múky, čisto len kmín, cesnak, majorán, soľ a piekla som koláč z kysnutého mlieka smarhuľami, ale žiaľ som naň zabudla 😠 a má takú pahrebovú farbu 😀

bambulka82
5. dec 2013

ahojte, my sme vcera dojedali este cesnakovu polievku a mali sme zapekane zemiaky so sunkou, brokolicou a syrom a dnes uz hotova strukova mliekova polievka, ktoru dochucujeme citronom a palacinky, ktore mi chodi maly vyjedat uz teraz 🙂

vieruna
5. dec 2013

@lienka2 mali by mat obe tie casti rovnaku izbovu teplotu a mne mama vzdy prizvukovala, ze to treba po lyzicach pomaly pridavat 🙂 Mama to vzdy miesala s varechou. Mna z toho bolia ruky, tak to slaham slahacom, ale pohoda.
Ja som vcera upiekla linecke. Zajtra maju decka v skolke Mikulasa, tak im to tam trosku prevoniam 🙂 Dnes este uvidim ako sa mi bude chciet by som spravila vanilkove rozteky.
Na veceru si deti rozkazali palacinky. Dnes fakt neviem, musim tu vela citat a na zajtra by som asi spravila vyprazanu pecienku s hraskovou ryzou a nejaky salatik

vieruna
5. dec 2013

Jeeej a som cela bez seba. Zabudla som sa vam pochvalit 😀 Prvy rok som si povedala, ze dlabem na medovniky, aj tak su len na ozdobu a oni su prvy rok krasne makke, chutne...proste take, ako maju byt 😀

lienka2
5. dec 2013

@womankc ale ked kasu uvarim rano a plnku robim az poobede tak uz hadam bola vychladnuta dost.. ale ano, isiel tam aj rum pre chut, tak zeby preto naozaj? uvidim ci sa mi to podari tento rok..

womankc
5. dec 2013

@lienka2 hej tak to v tomto prípade bolo asi tým rumom, musíš to liať po troškách a postupne miešať, skús to tak

danielle37
5. dec 2013

Bambino polievku /syr bambino/ a dukátové buchtičky

danielaj
5. dec 2013

ahojte kucháročky, včera sme dojedali gulášovú polievku a budeme ju mať aj dnes, nejak veĺa som jej navarila, včera som behala po lekároch a po nákupoch, tak som narýchlo urobila iba kolienka s vajíčkom, dnes varím kelový prívarok, sekanú a domáci chlebík k tomu 🙂