Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
ahojte,vypekate už niečo vianočne??nemate niektora dobrý recept na orechove štangličky?
dnes nevarim,idem skladat a zdobiť pernikovy domček 😀
dnes asi kôprovka + dusené mäsko a neviem či knedlík, či zemiačky - nechám na drobcov
Akurat som dovarila privarok z ruzickoveho kelu a bude aj na zajtra 🙂
u nás je kyslá polievka zo zelenej fazuľky a lekvarove pirohy so sladkými "prézlami" /tzn. strúhankou/
keďže dnes som dostala v práci výnimočne voľno tak som dokončila zázvorové hviezdičky zlepené domácim ríbezľovým džemom - inšpirovala som sa albumom @levandullka. Minulý rok som robila škoricové a oboje sú skvelé 😀 no a aby som nebola hladná tak som šupla do rúry zemiaky na rasci a k tomu acidko 😉
joj baby,ako vám závidím ,že už vypekáte,ja sa k vianočnému pečeniu dostanem asi až budúci víkend,kedže sa trošku zmenili plány u nás a domov cestujeme až o týžden...Niečo napečie mama a ja potom preberiem žezlo a aspon trošku si to užijem,dúfam...dovtedy sa budem kochať vašimi fotkami 😵
@lucikatn ja som ich tiez vcera robila, hviezdicky a la @levandullka 🙂 Uz su zlepene, vecer este do cokolady namocit. Inak na com to "susite", ked je to namocene z oboch stran?
Dnesny obed paradjkova s cestovinou, zajtra bude so syrom, vcera som zabudla kupit a cestoviny s tuniakom, hraskom, smotanou a parmezanom. Zajtra sa vari svieckova, vecer peciem linecke a kosicky.
vcera hrachova polievka s opecenym chlebikom, cestoviny so zeleninou, dnes fazulova polievka, francuzske zemiaky, kakaovo-bananove muffinky, zajtra to iste 🙂
@hatapkagb jeej, boli fakt dobré, minulý týždeň sme robili bryndzové.
cca pol kila varených zemiakov v šupke, nastrúhame na jemnom strúhadle, pridáme jedno celé vajce a cca 300gr. polohrubej múky, štipku soli a vypracujeme hladké cesto. Cesto rozvaľkať na 2-3 mm, vykrojíme kolieska /priemer cca 5cm/ a naplníme slivkovým lekvárom. Do vriace vody vložíme pirohy a po vyplávaní na povrch varíme cca 4min. Po vybratí polejeme rozpusteným maslom. Na rozpálenú panvicu si dáme maslo a hneď na to nasypeme strúhanku, za stáleho miešania opekáme až kým strúhanka nezačne voňať, odstavíme a pridáme cukor podľa chuti /už neopekáme aby nám neskaramelizoval/. Pridáme na pirohy a môžme podávať. Dobrú chuť. 😉
dnes fazuľová polievka..bude aj na zajtra , mali byť šišky, ale prekladajú s na zajtra, lebo máme doma hotovú nemocnicu a ja som tiež v noci dostala teplotu ☹ , keď včera malá zaspala, som poťahovala tortu,dokončila som ju už len tak tak, s teplotou sa nedobre robí 😒 ... dnes je to dvanásť rokov čo som sa stala dvojnásobnou mamou, len bábo nám trošku podrástlo :D
Ahojte kucháročky, uz strašne dlho si vás pozerám ste šikulky toľko skvelých receptov waaaaaaaaaaau. Chela by som vás poprosiť a dobrý recept na medovníčky ďakujem.
@emmka19 http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=44141 tieto su vyborne, vlani som na skusku robila len zo 1/4 davky, tento rok uz z polovicnej 🙂 Z 1 kg muky by nam bolo vela.
@anikahs ja by som ten heavy duty asi nevyuzila, mne staci ten mensi a chceme ho v krystalovej modrej 😵 a pred 3 dnami mi prisiel aj ten blender. Paradne stroje maju s 20 rocnou zarukou 🙂 my ideme urcite dokupovam mlyncek na maso, ten mam aj na robote co mam teraz a este rozmyslame nad vyrobnikom cestovin, ale to neviem...
@daniz ja ešte nevypekám a ani poupratované nemám, ty máš aspoň upratané, my máme dom v rozbombardovanom stave, ale Vianoce budú v novom, tak vydržím 🙂
@zuzkaja v mojom albume mám recept 🙂
@siska53 ani mne nikdy medovníčky nespleseneli, mám ich v papierovej škatuli v pivnici, kde mám zaváraniny, nedávam k nim ani jablko ani chlieb, a mám ich mäkučké pokiaľ ich nezjeme 🙂
ja som dnes varila zemiakovo-cesnakovú polievku s ovsenými vločkami a strúhaným syrom, francúzske zemiaky a kyslá uhorka k tomu 🙂
@denisa87 pečieš už vianočne?a ja že je ešte skoro,tak začnem aj ja 😀
@tanicka696 no zatial iba take cajove,aj medovniky su uz hotove,ale tie este zdobit treba 🙂
hraskovo-spenatova kremova polievka, tarhonove kuracie rizoto, sweet and sour kuracie prsia a pecene zemiaky 🙂
baby co robite zo zltkami ked vam ostanu?zajtra chcem robit zaklad na parizske rozky a netusim co zo zltkami 😨 najlepsie nejaky kolac,okrem zltkovych rezov
baby uz peciete linecke? nie je to skoro? 😕

U nas dnes zajko na smotane s knedlikom 😉 rozvoniava nam cely byt 😀