icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

juranka
11. dec 2013

U nas dnes zajko na smotane s knedlikom 😉 rozvoniava nam cely byt 😀

tanicka696
11. dec 2013

ahojte,vypekate už niečo vianočne??nemate niektora dobrý recept na orechove štangličky?
dnes nevarim,idem skladat a zdobiť pernikovy domček 😀

daniz
11. dec 2013

dnes asi kôprovka + dusené mäsko a neviem či knedlík, či zemiačky - nechám na drobcov

hatapkagb
11. dec 2013

Akurat som dovarila privarok z ruzickoveho kelu a bude aj na zajtra 🙂

madono
11. dec 2013

u nás je kyslá polievka zo zelenej fazuľky a lekvarove pirohy so sladkými "prézlami" /tzn. strúhankou/

hatapkagb
11. dec 2013

@madono mnam tieto pirohy som jedla naposledy pred 12rokmi,och jooj robieval mi ich dedko,neviem robit pirohy,len ked pride mamina alebo svokra ale to je raz za dva roky,nie sme na sk.ako ich urobim napises mi receptik jooj az mam slinky

lucikatn
11. dec 2013

keďže dnes som dostala v práci výnimočne voľno tak som dokončila zázvorové hviezdičky zlepené domácim ríbezľovým džemom - inšpirovala som sa albumom @levandullka. Minulý rok som robila škoricové a oboje sú skvelé 😀 no a aby som nebola hladná tak som šupla do rúry zemiaky na rasci a k tomu acidko 😉

lululka555
11. dec 2013

joj baby,ako vám závidím ,že už vypekáte,ja sa k vianočnému pečeniu dostanem asi až budúci víkend,kedže sa trošku zmenili plány u nás a domov cestujeme až o týžden...Niečo napečie mama a ja potom preberiem žezlo a aspon trošku si to užijem,dúfam...dovtedy sa budem kochať vašimi fotkami 😵

efci
11. dec 2013

@lucikatn ja som ich tiez vcera robila, hviezdicky a la @levandullka 🙂 Uz su zlepene, vecer este do cokolady namocit. Inak na com to "susite", ked je to namocene z oboch stran?

efci
11. dec 2013

Dnesny obed paradjkova s cestovinou, zajtra bude so syrom, vcera som zabudla kupit a cestoviny s tuniakom, hraskom, smotanou a parmezanom. Zajtra sa vari svieckova, vecer peciem linecke a kosicky.

lienka2
11. dec 2013

vcera hrachova polievka s opecenym chlebikom, cestoviny so zeleninou, dnes fazulova polievka, francuzske zemiaky, kakaovo-bananove muffinky, zajtra to iste 🙂

madono
11. dec 2013

@hatapkagb jeej, boli fakt dobré, minulý týždeň sme robili bryndzové.

cca pol kila varených zemiakov v šupke, nastrúhame na jemnom strúhadle, pridáme jedno celé vajce a cca 300gr. polohrubej múky, štipku soli a vypracujeme hladké cesto. Cesto rozvaľkať na 2-3 mm, vykrojíme kolieska /priemer cca 5cm/ a naplníme slivkovým lekvárom. Do vriace vody vložíme pirohy a po vyplávaní na povrch varíme cca 4min. Po vybratí polejeme rozpusteným maslom. Na rozpálenú panvicu si dáme maslo a hneď na to nasypeme strúhanku, za stáleho miešania opekáme až kým strúhanka nezačne voňať, odstavíme a pridáme cukor podľa chuti /už neopekáme aby nám neskaramelizoval/. Pridáme na pirohy a môžme podávať. Dobrú chuť. 😉

lucikatn
11. dec 2013

@efci ja to dávam na alobal alebo papier na pečenie a na chvíľu to dám na balkón

hatapkagb
11. dec 2013

@madono dakujeeeeeeeem 🙂

zklimekova
11. dec 2013

dnes fazuľová polievka..bude aj na zajtra , mali byť šišky, ale prekladajú s na zajtra, lebo máme doma hotovú nemocnicu a ja som tiež v noci dostala teplotu ☹ , keď včera malá zaspala, som poťahovala tortu,dokončila som ju už len tak tak, s teplotou sa nedobre robí 😒 ... dnes je to dvanásť rokov čo som sa stala dvojnásobnou mamou, len bábo nám trošku podrástlo :D

emmka19
11. dec 2013

Ahojte kucháročky, uz strašne dlho si vás pozerám ste šikulky toľko skvelých receptov waaaaaaaaaaau. Chela by som vás poprosiť a dobrý recept na medovníčky ďakujem.

titkovamiriam
11. dec 2013

dnešne ranajko-desiata-plnene rožky,cesnakova polievka a zapekane cestoviny s karfiolom syrom a slovenskou točenou salamou 🙂

efci
11. dec 2013

@emmka19 http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=44141 tieto su vyborne, vlani som na skusku robila len zo 1/4 davky, tento rok uz z polovicnej 🙂 Z 1 kg muky by nam bolo vela.

irsina83
11. dec 2013

@anikahs ja by som ten heavy duty asi nevyuzila, mne staci ten mensi a chceme ho v krystalovej modrej 😵 a pred 3 dnami mi prisiel aj ten blender. Paradne stroje maju s 20 rocnou zarukou 🙂 my ideme urcite dokupovam mlyncek na maso, ten mam aj na robote co mam teraz a este rozmyslame nad vyrobnikom cestovin, ale to neviem...

danielaj
11. dec 2013

@daniz ja ešte nevypekám a ani poupratované nemám, ty máš aspoň upratané, my máme dom v rozbombardovanom stave, ale Vianoce budú v novom, tak vydržím 🙂
@zuzkaja v mojom albume mám recept 🙂
@siska53 ani mne nikdy medovníčky nespleseneli, mám ich v papierovej škatuli v pivnici, kde mám zaváraniny, nedávam k nim ani jablko ani chlieb, a mám ich mäkučké pokiaľ ich nezjeme 🙂

danielaj
11. dec 2013

ja som dnes varila zemiakovo-cesnakovú polievku s ovsenými vločkami a strúhaným syrom, francúzske zemiaky a kyslá uhorka k tomu 🙂

jarka721
11. dec 2013

@lucikatn kde sa da zohnat TO na pripravu tych orechov? 🙂

denisa87
11. dec 2013

Kuracie prsia s brokolicovo syrovou omackou+slovenská ryza,a moje vcerajsie pecenie 😉

tanicka696
11. dec 2013

@denisa87 pečieš už vianočne?a ja že je ešte skoro,tak začnem aj ja 😀

denisa87
11. dec 2013

@tanicka696 no zatial iba take cajove,aj medovniky su uz hotove,ale tie este zdobit treba 🙂

lanczi
11. dec 2013

@danielaj Danka prosim ta v tych formičkach na oriešky pecies v rure? Kolkonminut približne,lebo ja ich mam tiez len som ich este stale nevyskusala,nakolko neviem ako na ne🙂

luciaq
11. dec 2013

hraskovo-spenatova kremova polievka, tarhonove kuracie rizoto, sweet and sour kuracie prsia a pecene zemiaky 🙂

lucikatn
11. dec 2013

@jarka721 mne to zohnala známa priamo v Poľsku ale dá sa to zohnať aj na nete - vygoogli si forma na ruské orechy

eva7780
11. dec 2013

baby co robite zo zltkami ked vam ostanu?zajtra chcem robit zaklad na parizske rozky a netusim co zo zltkami 😨 najlepsie nejaky kolac,okrem zltkovych rezov

katussska24
11. dec 2013

baby uz peciete linecke? nie je to skoro? 😕