icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

danielaj
13. dec 2013

ahojte, včera sme dojedali polievku zo stredy - zemiakovú s cesnakom, strúhaným syrom a vločkami, a dusené kuracie prsia na smotanovo-rajčinovej omáčke, k tomu slovenská ryža a jablkovo-hruškový kompót,a zahájila som aj ja vianočné pečenie, takže som robila vanilkové rožteky - tie robím každý rok ako prvé a upiekla som si trvanlivé košíčky - tie budem neskôr plniť punčovinou a orechovým krémom 😉 no a takto postupne každý deň zo 2 druhy a do Vianoc mám našich tradičných 20 druhov, pekný deň 😉

sima6
13. dec 2013

Francuzske zemiaciky 🙂

daniz
13. dec 2013

u nás včera na večeru bola praženica-varil mm, ja som bola na fi večierku, dnes Jarko-syn ide na vianočnú noc do školy, tak večerať budú zem, kašu, filé, a kapustnicu, včera som im narobila trochu šuhájd, a ja s Leou-dcéra budeme bačovať sami, tak si rozkázala zem. krokety + cesnakový dip a zajtra sa ide vypekať vo veľkom, no ešte musím vytepovať postele a prezliecť periny,aby sa mi to všetko poschlo.

daniz
13. dec 2013

@jarhal sme tu jedna pre druhú, radi si poradíme, vymeníme skúsenosti, veď od toho je táto téma - tu to pekne vonia 🙂

daniz
13. dec 2013

@reni1512 ja používam tento recept, je super, http://www.tortyamedovniky.estranky.sk/clanky/o... a chalúpku spájam tak, že najskôr si zrežem hrany do požadovaného uhla a potom zlepím
bielkovou polevou, pomaly po dieloch lep a fixuj špendlíkmi. Keď to vytvrdne špendlíky vytiahni. 😉

zuzananinka
13. dec 2013

@zklimekova môžem poprosiť recept na tie nugátové rožteky? dakujem

siska53
13. dec 2013

U nas slepaci vyvar,kelovo-tofuove krokety,pseno a daky salat spravim k tomu asi.

reni1512
13. dec 2013

@daniz dakujeeem velmi pekne!!! 😉 🙂 🙂

vieruna
13. dec 2013

dievcata piste piste. Idem si chystat menu na buduci tyzden a ziaden napad 😒

kikatko
13. dec 2013

dnes len fazulová polievka na bielo a langoše bez oleja

janusa139
13. dec 2013

dnes fajnucky ryzovy nakyp, uz aj papam 🙂))
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=41851&use...

luciaq
13. dec 2013

dnes s polovickou oslavujem meniny tak varim len romantikus veceru hovadzie steaky, opekane zemiaky, salatik a flasa bieleho k tomu 😉

m_ij_ka
13. dec 2013

naše raňajky makovka s maslom a jahodovým džemom, kakao

lululka555
13. dec 2013

ahojky, dnes fazuľová sladká polievka s hrubými rezancami zo včera a žemľovka 😉

lululka555
13. dec 2013

@zklimekova krásne 😉 , kolko ich približne vyšlo z tej dávky? Dávala si originál nutellu?

lucikatn
13. dec 2013

@ultragirl polevu robievam tak že rozpustím čokoládu (alebo figúrky z mikuláša) a pridám pár lyžičiek mlieka ale pozor aby to nebolo priveľmi riedke. Má tam ísť šľahačková smotana ale keď nemám tak dávam to mlieko a je to to isté 🙂

abriela
13. dec 2013

@zklimekova pozrela som recept a smejem sa. Pred 2 rokmi som si upravila vanilkove rozky tak, ze som maslo nahradila nutelou (myslela som si, mam novy recept 🙂) ale toto je to iste 🙂

zuzub
13. dec 2013

my dnes zeleninová polievka , zapekané zemiaky so šampionmi a hermelínom .

amdeis
13. dec 2013

U nas zeleninova drozdova polievka, na druhe pecene kuriatko s ryzou. Poobede tvarohova strudla.

zklimekova
13. dec 2013

@lululka555 ďakujem 🙂 ..kúpila som v Kauf..Nussano sa to volalo, nugátový krém s orieškami,

imanuel
13. dec 2013

Ahoj, na večeru rezance s domácim tvarohom, na obed srnčí chrbát na víne so zemiakovou kašou a borievky. 🙂

zklimekova
13. dec 2013

@zuzananinka ... je pár príspevkov vyššie nad foto 😉

eva7780
13. dec 2013

šošovicový privarok s opečenou klobáskou a piekla som zaklad na parízske rozky 🙂

zuzzuli
13. dec 2013

My dnes frankfurtsku polievku a cestoviny s kuracim maskom, smotanovo-syrova omacka 🙂 pekny dnik

berika
13. dec 2013

Najlepší recept na medovníčky, sú hneď mäkké a velmi chutné, recept je od Bibinky

500g hladká múka
180g práš.cukor
125g Hera
125g včelí med
2 vajcia
2 vrchovaté lyžičky perníkového korenia
2 vrchovaté lyžičky škorice
1 lyžička sódy

všetko zamiesime, vykrojené perníčky pečieme cca 3-5min vo vyhriatej rúre.ešte horúce ihneď potrieme rozšľahaným vajcom.to je veľmi dôležité, bez toho perníčky vytvrdnú.vyzdobíme farebnými polevami a uložíme do krabíc s pomarančovou kôrou.

zklimekova
13. dec 2013

dnesbola tekvicovo-mrkvová krémová polievka,ryba na masielku, s rozmarínom, zemiaková kaša 😉

jani74
13. dec 2013

u nás dnes fazuľová polievka s údeným mäskom. Mäsko bude ako druhé a k tomu zemiakové pyré a uhorkový šalátik. Toto bude aj zajtra a ak bude málo tak jablková žemľovka 😎 V nedeľu slepačia polievka z domácej sliepočky so slížikmi a knedľa, kapustička, pečené mäsko.

titkovamiriam
13. dec 2013

u nas sa vcera aj dnes jedla morčacia polievka a morčacie rizoto s činskou zeleninou-mala som,,morčaciu rozoberačku,, dve cca 16 kilové morky 😀 ,dnes som sa kašlala s dvoma kapríkmi takže už mrazak na Vianoce praska a konečne mam pokoj - už len relax na trhoch a večerne vypekanie.

hasleerka
13. dec 2013

no ja som si narobila do zásoby dukátové buchty, tak paráda len dnes vytiahla a urobila puding....

titkovamiriam
13. dec 2013

@hasleerka dnes ich mali v škole na obed 😀