Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
na obed slepaci vyvar a makove rezance, na veceru pecene zemiaky s maslom, klobasou, slaninou, cibulou a acidkom podla toho kto ma na co chut 😉
@levandullka tam nejde salco
náš obed zeleninový vývar s pečeňovými haluškami, kôprovka s knedľou
@fattamorgana ďakujem za ochotu, už mi pomohla daniz
žienky dajte mi recept na dobre pizzove cesto.Ja ked ho robim ho mam vždy staršne vysoke.Som antitalent na kysnuté cesto.Dakujem 😉
@martinasturmova ahoj, dobrý receptík na 2 guľaté plechy pizze: 300 g hladkej múky, 125 ml vody, pol kvasníc (21 g), trošku cukru, 1 kávová lyžička soli a 3 lyžice olivového oleja... pečie sa na 220 °C, cca 20 minút... najlepšia 😵
@zklimekova ahoj.....ako robis tu rybu na masle a rozmarine? A aky druh ryby na to si pouzila?dakujem
My zajtra zelerovo-mrkvova polievka mixovana (inspirovala som,sa jednym,hotelom v Chorvataku,kde nam vzdy davali mixovane,polievky),tvarohova zemlovka. A spomenula som,si,na,babkinu zelerovu natierku s cesnakom,tak som,spravila i tu. Uz sa na nu na,rano tesim.
@ivetka1981 Mozem poprosit receptik,vyzeraju uzastne.
@marianna2468 ďakujem pekne, to som si len tak vymyslela, upiekla som si kakaové piškótové cesto, natrela višňovým džemom, na to plnka: uvarila som si čokoládový puding, do vychladnutého som primiešala maslo a roztopenú čokoládu, na to som dala BB kekse biele- popolievala som ich bielou kávou a na vrch som urobila parížsku šľahačku, a výsledok bol naozaj fantastický 🙂
@mibi41 roztop klasicke maslo 250 g,prisyp 200 g krup.cukru,vlej 100 ml šľahačkovej 30% smotany a povar cca 5 min,nakoniec prisyp 250 g kokosu....vylej na papier na pečenie napr.na plech menší,nehaj stuhnut do druheho dna...potom zvleč papier,krajaj rozne tvary a namačaj v čokoláde... 😉
naše raňajky maslový rohlík s kakaom 🙂
@ivetka1981 super vypadaju 🙂!!! Musim vyskusat
Ahojte,dnes kuracia pečienka s tarhoňou a kyslou uhorkou. Včera som nevarila,na obed sme podojedali z nedele a večer som robila tuniakovú nátierku. 😉
Večere: Cestovinové mašličky s makom, masielkom, sladučké, moje deti milujú. 🙂 Domáce horčicové a kečupové hotdogy, teplúčke a chrumkavé. 🙂 Proti nedostatku železa, cvikla+dve polievkové lyžice medu+jeden citrón. Ideálne, ak sa nedostane do kontaktu so železom, podávame 1x denne na umelej lyžičke. 😉
vyprážaný syr, hranolky a tatárska omáčka 🙂
polievka z bielej fazuľky a špagety s mletým mäsom...
zemiaková polievka, gulášový prívarok s popučenými zemiakmi a slaninkou 🙂
babeny, čo pečiet a pod. kolko asi stojí krabica ked si dám napiect na vianoce? teda 4 druhy a tak po 10 ks? ja nepečem ale pride k nám na vianoce navšteva, tak nech je niečo aj okrem mojej babovky
dnes som varila omáčku z fazuľových lúskov a zemiakov, vysmážaný syr bez smaženia so šunkou, hranolky a domáca tatarka bez vajíčka, a pokračujem vo vianočnom pečení, piekla som poľovnícke gombičky a laskonky + idem naplniť škoricové trojhránky a kokosové strapáče 🙂
postavila som na studeno- už sa teším 😉
Dnes - spenatovy privarok, zemiaciky, vajko a falosna gulasova. Na vecer si marod objednal palacinky s nutelou a slahackou🙂
@njonja samozrejme, už som ju tu veľakrát písala, ja ju robievam často, lebo v tých domácich mi vadí surové vajce, takže do mixéra si dám šálku mlieka a pomaličky prilievam olej za stáleho šľahania až do požadovanej hustoty, potom pridám soľ, horčicu, mleté čierne korenie, nadrobno nasekanú cibuľu, uhorku, prípadne zaváranú červenú kápiu a my máme radi aj cesnak, prípadne dochu´t si podľa seba, z tohto množstva je jej dosť veľa, tak stačí aj polovica šálky mlieka 😉

Tento rok mám napečené (viac som nestihla, už iba šuhajdy a bounty) 🙂