Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@pami2 ja som jeden rok robila lososa so syrovo šunkovou omáčkou, lososa som len opiekla s bylinkovou soľou na masle , omáčku som pripravila zo smotany a taveného syra do ktorého som pridala najemno nasekaný pór so šunkou , tie som predtým mierne podusila na masle , pridala do smotany so syrom prisolila mierne dala trošku tymiánu , strúčik cesnaku a nechala vyredukovať na ohni , na tanieri som toho lososa len preliala tou omáčkou a podávala so zemiakmi opekanými a robila som ešte aj lososa s vínovo šafránovou omáčkou a tú som robila tak , že som dala biele víno do hrnčeka, pridala som aj trošíčku vody , priviedla som do varu, pridala som trošku soli a šafrán , chvíľku povarila a pridala som maslo a miešala som to na ohni kým sa mierne vyredukovalo to víno a omáčka tak zhustla tým som preliala znova len na prírodno opečeného lososa s bylinkami a teda to manželovi náramne chutila , podávala som to s pečenými zemiakmi ,ale hodila by sa k tomu aj zemiaková kaša, alebo zemiakovo paštrnákové pyré a ešte v albume u IRISINA by si našla lahodnú pomarančovú omáčku tuším to tiež mala pripravené s lososom a na tú sa tento rok chystám ja
naša večera pečivo s maslom, rajčina, paprika, syr
dnes fazulova polievka na kyslo s domacimi udenymi rebrami a masko na prirodno zapekane so syrom s ryzou a griovanymi zemiakmi a bude aj na zajtra, vcera som piekla z 2.5 kg cesta kosicky, oriesky, sisky, dnes z 2.5 kg linecke, zajtra budem piect 3 davky kokosky a pred par dnami som piekla skoricove hviezdicky a uz zacinam mat toho pomaly ale isto dost 😉
@zklimekova aj ja mam takychto pomocnikov ale aj degustatorov 😀
@zuzkat1 podla receptu : http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=44871
poradte,ostalo mi 6 žľtkov,dajú sa niekde využiť na vianočne pečenie?
@katkas1 🙂 joooj však sa aj napapali poriadne ....lekváru naolizovali :D
@zklimekova ďakujem, Zuzi, ver, že Ty si tiež 😉
tak pridávam pokračovanie fitiek z vianočného pečenia, už mám komplet 13 druhov koláčikov 😉 medovníčky, linecké, u nás im hovoríme mačie oči, poľovnícke gombičky, orechové snehové pusinky s karamelovým krémom, kokosové strapáče, škoricové trojhránky, košíčky s punčovinou, šuhajdy s orechovou náplňou, kolieska s orechovým vrškom pečené s náplňou, rožteky plnené karamelovým krémom, žabky - podobné ako parížske rožteky, ale jednoduchšie na prípravu, nepečené guličky s lieskovými orieškami, robila staršia dcéra 😉
naše raňajky zapekané malé bagetky (maslo, salám, syr, kečup, paprika, rajčina)
Ahojte, keď chcem stihnúť napiecť, tak dnes budú na obed len rezance s tvarohom a vajíčková polievka.
dnes spagety,kedze chcem piect tak na varenie nic zlozite
@dana_l myslis k tym rozkom? Ja som urobila take valceky cca 1.5cm priemer,rozkrajala na rovnake kusky 5-7cm a na plechu len ohla do tvaru rohrliku. Pecies na 180 cca 8min.
Cesto by malo pred tvarovanim aspon hodinu oddychovat uj chladnicke. A pozor co najmenej muky podsypat pri robeni tych valcekov lebo potom ak maju vela muky tak sa lamu. Ale vysledok fantasticky .. ja mamine vanilkove nelubim ale tieto su super..rozplyvaju sa na jazyku.
jáj ☹ mne sa toto ešte nestalo - už tretie koláčiky sa mi rozliali ☹
dnes kotletky na cibuľke a slaninke s pečenými zemiakmi a uhorkou 🙂
@maculik tak
Domáci priateľ: 30 dkg hl. múky,250dkg hery,12 dkg pr.cukru,15 dkg orechov, 2 pl rumu - vypracovať cesto, vykrajovať, upiecť a zliepať orig. je čoko krém, ja lepím džemom, poliať čokoládou a na vrch dať rozpolenú ošúpanú mandlu/orech.
A Linecké : 600 g hl. múky, 2x palmarin/hera, 1 vajco,15 dkg pr. cukru trošku pdp, 4 zlaté klasy.
dnes chlebíkové jednohubky + bryndzová omáčka.
a kočky čo so žĺtkami? máte nejaký recept? tento rok vaj. koňak robiť nejdem.
baby, ako skladujete fukane kokosove rozky? sto rokov som ich nerobila

u nas dnes tekvicovy privarok s morcacim sote a vajicko na tvrdo. na Vianoce sa chystam piect: vianocka, pagaciky k sosovicovej polievke ( musi byt, syn to zboznuje), slane tycinky, sunkovy zavin z listkoveho cesta, nepecena kokosova rolada ( pripadne rafaelo gulky) a struhany tvarohovy kolacik. my sme doma len 24.12. potom sa navstevujeme po rodine, tak tolko staci 🙂
tento rok chcem spravit lososa-mate nejake inspiracie?
dakujem