icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

miruska73
19. dec 2013

@danielaj no paraaaaaadicka 😵 😵 😵 tak ja sa tento rok ani nejdem velmi chvalit ja som zatial urobila len pat druhov este dnes spravim grilazku bez salka a kokosove keksiky a uz potom len zakusky a moji si vybrali puncak a veterniky a marlenku a tot vsio... 😀 😀 😀 😀

miruska73
19. dec 2013

a dnes som dievcence varila porovu kremovu polievku a zapekane sampiony a pre malu som zapiekla karfiol aj s troskou zeleninky a ku tomu mame zemiakovu kasu a tatarku....

viva13
19. dec 2013

ahoj, prosím poradíte mi kolko sa možu skladovať sušené hriby?mám ich už asi 4-tí rok nemám ich už daršej vyhodiť? nie su kupované ale ručne nazbierané,dakujem

kikatko
19. dec 2013

@danielaj moja,preco to nerobis profi? Normalne by som
si k tebe dala piect

zklimekova
19. dec 2013

@danielaj 🙂 jááj slintám, ja už priberám aj pri pozeraní obrázkov :D

jajuuus
19. dec 2013

Dievcata, prosim vás... Nemáte nejaky dobrý a osvedceny recept na zltkovu polevu na zltkovy rez? Moja poleva je vždy hustá a tvrdá... Ked kolac krajam, strasne sa poleva láme a nevyzera to vobec lakavo... Dakujem! 🙂

natal12
19. dec 2013

@danielaj prosím ťa ty kedy chodíš spať a kedy vstaváš ráno ? 😀 .. sák ty tuším ani nespíš , veĎ kolko už toho máš -:D ja som ešte ani nezačala piecť 😀 dnes mám poslednú nočnu, takže až zajtra budem piecť 🙂

luciaq
19. dec 2013

dnes len rascova polievka a prave zapasim s opekancami. prvykrat ich robim. vecer dojedame jelena a zeleninovy salat k nemu spravim
😉

zklimekova
19. dec 2013

u nás dnes bola cuketovo-kalerábová krémová polievka, opekané zemiaky s cesnakom a špízy s kuracieho maska, cibule, cukety, mrkvy, plus foto včerajšieho bielkového suchára 😉 ..inak doma mi úraduje nejaký škriatok, dnes som ani za svet nemohla nájsť ihlice na špízy, ešte že máme v zálohe špajle :D

luci78p
19. dec 2013

cesnačka
kuracie masko v kokose
čokoládové guličky - včera upečené, už nie súúú 😀 😀 😀 😀
linecké

titkovamiriam
19. dec 2013

@martanko17 fuha to neviem,ja som ich po upecení dala hned do dozy na pečivo a nestvrdli

womankc
19. dec 2013

ahojte zatiaľ upečené :
vanilkové rožky
oriešky kakaové / budem ešte plniť karamelovým krémom /
rafaelo guľky
linecké koláčiky
griláž
kokosovo pomarančové vykrajované so snehovou špičkou
mandľový suchár
dánske cookies
perníčky

anaku
19. dec 2013

@luci78p daj recept na tie gulicky prosim ta 🙂

siska53
19. dec 2013

@womankc whau! A to kedy stihas?? Ja som sice bola skoro dva tyzdne kvoli chorobe neschopna,ale robim len dva druhy a zvysok si vymenime s mamou,svokrou a sestrou..a zas,ja mam este dost male deti,takze moze jest len trosku starsi syn,dcere dam este tak zlepovany keks a muz je taky,ze zje,potom,uz nie a nakoniec sa tym,napchavam,sama a to teda mi netreba,aj ked som dost stihla.
ale zas ked mas velku rodinu a pojedia,to je ine..
mas moj obdiv!

luci78p
19. dec 2013

@anaku nad parou rozpustis 200 g cokolady s 50 g masla das dole , pridas 2 vajcia rozslahane so 150 g trstin. Cukru a nakoniec 200g hladkej muky - kludne spaldova - pol cl prasku do pec. A stipku soli. Na polhodku do chladnicky a potom tvarujes gulicky, obalis v trstin. Cukre a na pec.papieri piest na 180 st asi 10 miut.
Su najlepsieeee, mozes dat menej cukru

abriela
19. dec 2013

Napriek 3 dnove 8 hodinovej odstavke kurenia a elektriny sa uz aj u nas pecie:
- nutelove rozky,
- kokosove vyfuknute rozky,
- pardubicke pernicky,
- zazvorovniky (mackovia),
- linecke
- doplnim vlockove kopky
- metrovy kolac,
- kokosove rezy
- asi marlenku.
Vecera: zdrava mrkvicka s cibulkou

hyta
19. dec 2013

@jajuuus Ja šľahám 5 žĺtkov s 25 Dg práškového cukru a 1 vanilkovým cukrom.Keď to už pomaly tuhne, tak si nožom nazančím mriežku.Potom sa mi to lepšie krája.

tinuskaha
19. dec 2013

Dnes som dopiekla 🙂

nedockava4
19. dec 2013

Ahojte, žienky...vidim, ze sa tu vo velkom vypeka...
nemate niektora recept na čajove pečivo alebo strojove?
Mam takyto "pristroj", tak nech ho vyuzijem.

abriela
19. dec 2013

@daniz u nas sa zltky pouzivaju na domacu majonezu
@tretulka ja ich mam v krabici, na chodbe

joannas
19. dec 2013

@abriela načo pečieš tak vela ved ste len dvaja

tortelinka
19. dec 2013

baby ja keď pozerám tému, to je cukrové šialenstvo čo tu čítam....my budeme na sviatky 10ti, ale teda ani polovicu tých koláčov nebudeme mať..a vôbec nechýba 🙂

abriela
19. dec 2013

@joaehonnas peciem aj pre nasich a asi dam nieco aj svagrinej, kedze lutujem braska - ma rad sladke a svagrina je lava do vsetkeho. Z kazdeho druhu mi zostane mozno 20 kuskov a kedze som na MD a sladke milujem a aj pribrat, tak to zjem skoro vsetko len ja 🙂

womankc
19. dec 2013

@siska53 no som doma teraz a teda mám momentálne dva kusy v pubertálnom vývoji ,takže sa cítim ako závodná jedáleň 🙂 , ale aj najmenšia má rada koláčiky.Tento rok som toho nerobila ani tak ako zvyknem, som sa to snažila aj zredukovať xiixixixi. aj tak som sa neovládla a urobila toho viac ,ako som chcela zajtra ešte šuhajdy a burizónové guľky a hotovo. No vieš ono je to z časti aj akási úchylka , vášeň na pečenie, ja to aj rada robím .

womankc
19. dec 2013

no takže som robila ešte florentínky , zaujímavé to je , zajtra ešte šuhajdy a burizónové guľky a hotovo :
Moje tohtoročné predsavzatie, že urobím len 4 druhy mi zas nevyšlo hehehheheheheh 😀

zuzananinka
19. dec 2013

ja mam medovníky - klasika, nutelove rožteky a este budu rafaelo gulky a linecké nesmu chýbať - tie mm miluje - polovica pojde maminke a aj stačí - radsej na silvestra urobím este gaštanove gulky a kavove zrná - my nie sme až tak na sladke -- medovniky vyjedame az do velkej noci 😅
@zklimekova myslim, že nutelove rožky su inšpiráciou od teba a chcem sa podakovať sú mnamkove

bastika
19. dec 2013

@zklimekova ahoj mozem recept na bielkovy suchar? Dakujem

jajuuus
19. dec 2013

@hyta dakujem veľmi pekne! 😉 krasne sviatky Vám prajem!

veroni87
20. dec 2013

Tak toto je moje vianočné pečenie už nachystané na cestu na Slovensko 🙂 Mamka doma robí klasiku ako vanilkové rožky, linecké, pardubické smolíčky atď. a ja som dodržala, že pokiaľ sa dá budem skúšať každý rok nejaké iné, nech máme aj zmenu 🙂 Takže tento rok padol žreb na orechovo-medové trojhránky vďaka inšpirácii u @danielaj, mimochodom sú úžasné 🙂 , ďalej na slovácky perník, citrónové tyčinky, domáca študentská pečať a pomarančové a citrónové bonbóny 🙂

veroni87
20. dec 2013

@danielaj odpadla som! to je náádhera, a ako to máš ešte pedantne poukladané, radosť pozerať 🙂