icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

m_ij_ka
20. dec 2013

naše raňajky rohlíky s karičkou a paprikou, čaj

danielaj
20. dec 2013

@miruska73 veď to máš veľa, čoby sa nebolo čím chváliť 😉
@kikatko si milá, ale u nás v dedine aj tu na okolí je už veľmi veľa pekárok, takže asi by som ani nemala komu, ale pečiem, keď tak po rodine a kamarátoch, a nemala by som ani čas na to 😉
@natal12 vieš moja, ja som teraz ešte doma, čo mi vyhovuje, aj keď som bez práce, ale od januára by som mala ísť do novej roboty, tak mám čas, aj keď som si predstavovala, že malá bude v škôlke a ja si v pohode napečiem, ale vyšlo to tak, že mala zase kašeľ a nádchu , tak je doma so mnou, síce rada pomôže, aj ju to baví, ale predsa len, musím sa aj s ňou zahrať, navari´t, tak mi to nejde tak od ruky, ako som si predstavovala, ja síce vsátvam skoro, ale nepečiem, idem popozerať sem na koníka, lebo potom už nestíham, takže začínam piecť tak okolo 9tej a popritom varím, a spávaˇˇt chodím normálne okolo 10tej., po večeroch už nepečiem, mám dosť cez deň, ja to mám tak rozvrhnuté, že začínam asi týždeň pred Vianocami a každý deň asi 3 druhy urobím a pekne stihnem tých 20, čo robievam každý rok 😉
@zklimekova Mńa, tento bielkový suchár som už pár rokov nerobila, naši to nemajú radi, ale ja veru áno 🙂
@veroni87 nemáš za čo, som rada, že chutia, trojhránky u nás nesmú chýbať, ja ich idem robiť dnes a tento rok namiesto slováckeho perníka, krtorý tiež robím každoročne, budem robiť obdobný perníkový motanec 🙂

abriela
20. dec 2013

@danielaj Danka, bolo mi cudne, ze si tu viac, uz viem preco (praca). Takze peciem aj pre vodinu, nepojete to vsetko len vy 😀 ?

hyta
20. dec 2013

@jajuuus Podobne, i ja prajem šťastné a veselé.

danielaj
20. dec 2013

@abriela ano práca, už som to tu písala, od septembra som bez práce, ale som rada, lebo to už nebola práca ale teroro, firma postupne končí, išla som medzi poslednými z kancelárie, už zostali iba rodinní príslušníci, ja tiež pečiem pre našich, mama pracuje, chodí domov až o pol šiestej, tak nestíha a ja sa v tom vyžívam, pečenie je moja droga 😉

abriela
20. dec 2013

@danielaj o droge pista nemusis 🙂. Moja polovicka neje sladke,a spon sa snazi chudnut ale mne neda nepiect,a lena teba veru nemam 🙂

abriela
20. dec 2013

@danielaj o droge pisat nemusis 🙂. Moja polovicka neje sladke,a spon sa snazi chudnut ale mne neda nepiect,a lena teba veru nemam 🙂

danielaj
20. dec 2013

@abriela 😀 máš malého dorbca a pri ňom ani nemáš toľko času, ale si šikulka 🙂

gelinka75
20. dec 2013

@nedockava4 ahoj, na vareche som videla recept na strojcekove http://varecha.pravda.sk/recepty/cajove-sladuck...

beah
20. dec 2013

Ahojte, u nas dnes na obed bude francuzka cesnakova kremova polievka s opecenym chlebikom a pecena krkovicka s varenymi zemiakmi.

sono2
20. dec 2013

Pôst baby nie.? Pre vianocami...

jani74
20. dec 2013

dievčence, idem Vás poprosiť o receptík na pstruha - kúpili sme na Vianoce ale ešte sme nikdy nemali (máme takého v celku). Ďakujem 😉

davita
20. dec 2013

@sono2 😉 ... mozno nie su vsetky katolicky, ci???

u nas ryzovy nakyp ... mnamkovy

gianni
20. dec 2013

@sono2 tak u nás pôst nehrozí 🙂

abriela
20. dec 2013

@sono2 u nas sa tiez velmi post pred vianocami nedodrziava, skor len velky piatok ked sa jedia len pecene zemiaky v supke

womankc
20. dec 2013

@jani74 úplne najlepší pstuh je :
pstruhy umyješ, osušíš osolíš , pripravíš si zmes na obalenie čo jje- hladká múka ,červená mletá paprika ak máš rada jemne trošku vegety, alebo niečoho obdobného , dobre to premiešaj .Pstruha jemne potri rozpučeným cesnakom zvnútra aj trošku zvonka. Ak nemáte radi cesnak môžeš vynechať , do bruška mu vlož koliečko citróna ,celého pstruha obaľ v múkovej zmesi a vypraž na masle ,alebo kvalitnom oleji pod pokrievkou z oboch strán ,pstruhovi stačí chvíľa , ochutnáš zvnútra či už je tak tipujem 5 minútiek z každej strany, radšej častejšie otoč

Alebo si ich osoľ ,okmínuj / môže byť aj drvená rasca/, trošku majoránky daj ,do bruška daj citrón a pretržlenovú vňať ,naukladaj na pekáčik na to naplátkuj jemne maslo , môžeš dať po plátku slaniny na každého , trolinku podlej, ale´fakt len trošičku, vodou,alebo vodou a bielym vínom a upeč tak na 200C v rúre, znova stačí chvíľka nie dlho, kontroluj si to , pred dopečením na chvíľočku odokry a môžeš prepnúť na gril , aby sa ten vrch schrumkatel

gianni
20. dec 2013

@nedockava4 receptov je viac na nete,už si nepamätám podla ktorého som robila ja,ale ked budem doma tak môžem kuknúť, ináč nemala som nervy na to vytláčanie tak to robil manžel 🙂 , dajú sa robiť kadejaké dúhové(svetlé a tmavé cesto),alebo minule som čítala že striedať pásy svetlého a tmavého, prejsť valčekom a kadejako vykrajovať, vyzeralo to dobre...

sono2
20. dec 2013

@abriela ale veď švanda baby. Ja dnes urobím špagety carbonara, hubová polievka zajtra a sviečková

ibajeho
20. dec 2013

Kucharocky mam otazku, chcem robit sneh z bielkov ale zistila som ze nemam krystalovy cukor. Mozem pouzit praskovy??? Ci radsej mam dat trstinovy??? 😅

sono2
20. dec 2013

@jani74 na prírodno chceš.? Rybu kožu prešpikuj cesnakom. Nasoľ z vonku korenie čierne polej olív olejom. Zábal do alobalu. Daj do rúry 200 horúci vzduch na 15minút. Až do vyhriatej daj. Je super. Potom ešte raz troška olejom po koži a rozporcuj

abriela
20. dec 2013

@ibajeho v pohode mozes aj praskovy

tanicka696
20. dec 2013

ja dnes nevarim,robila som včera faširky syrove s pyre a koprovou omačkou a dneska urobim len slaninovo-cesnakovy posuch 🙂 ženy prosim vas poradte mi ako robite bielu kapustnicu na štedry večer?ja som to nikdy nevarila ale manžel je na nu zvyknuty,kedže mame prve spoločne Vianoce tak som sa to ešte nestihla naučiť 😀 len viem že tam ide kvasena kapusta,sušene slivky,hriby a smotana??a ešte mi helfnite ak viete nejaky recept čo so žltkami,robila som bielkove kolače a mam 14ks žltkov no a teraz kam s nimi 😕

hasleerka
20. dec 2013

rajčinová polievka a buchty sa práve dopekajú...

hasleerka
20. dec 2013

@ibajeho tiež by som dala kľudne práškový

moma
20. dec 2013

neskúšali ste niektorá pudingoš s orechami? Dostala som takú požiadavku, ale bojím sa aby to nebolo suché, kedže do pudingu ide maslo a orechy sa robia len s mliekom.

loknicka
20. dec 2013

ahojte baby - kupila som dnes lososa - mrazeny s kozou polovice - mate niektora dobry receptik? dakujem 🙂

tretulka
20. dec 2013

tak ja som zatial napiekla medovnicky, kokosove rozky - tieto som neodfotila, linecke, citronove kolieska, badyanove kolaciky a kosicky. Chcem piect este nieco suche, mozno vanilkove rozky a medovnik (medove rezy), videla som ho na nete pod roznymi nazvami, robievala ho pravidelne na sviatky moja mama, otec si bez neho Vianoce nevedel predstavit. Este som ho nepiekla, tak sa hadam podari. Marlenku chcem robit na Silvestra. A este cakam, co si objedna svokra 🙂.

sona_v
20. dec 2013

My dnes po 100 rokoch vyprazany syr a dojedacka sosovicovo zemiakova polievka od vcera. Dozdobila som medovnicky. V pondelok urobim suhajdy-tie u nas musia byt.V utorok uz len cerstvu jablkovo-orechovo-brusnicovo-medovu "strudlu" aj ked sa to nezataca, len prelozi a mam fajront 🙂 Mame radi sladke, ale tolko nam staci 😉

nadulka88
20. dec 2013

Kocky, prosim Vas, idem si sem po radu.. viete mi odporucit recept na dobru vianocku? chystam sa robit 1. x na vianoce tak nech to nedomrvim 🙂 Doposial som robila iba taku z DP .. dakujeeem

lucikusik
20. dec 2013

@nadulka88 túto vianočku robím pravidelne - aj na štedrý deň na raňajky u nás bude. vždy sa mi podarila
http://varecha.pravda.sk/recepty/jednoducha-hrn...
Čo je to DP?