Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@diusik Ano hovadzie stehno zadné a varím ho zvlášť, maso použijem k omáčke a vývar na polievku 🙂
@marlenka75 mozno blba otazka,ale aky je rozdiel medzi zadnym a prednym?U nas u masiara maju proste len stehno,netusim ake to je...
@diusik Zadné je krajšie.
@diusik Stehno je zadne.
Viac tu:
http://sk.wikipedia.org/wiki/Hovädzie_mäso
V zivote by mi nenapadlo, ze wikipediu budem linkovat k vareniu 😀 😀 😀 Ale namyslim to zel, fakt. Len mi to milo vtipne prislo
@stardust Vsak to. Ked chcem robit svieckovu idem najprva do banky pre hypoteku.... Bifteky zo svieckovej som robila 2X v zivote. Za totaca sa k tomu clovek nedostal, ale zato v kazdom masiarstve visel cennik a tam Svieckova: 90,- Kčs 😀 😀 😀 😀 A teraz stoji tolko, ze ani taku hapoteku mi ani nedaju 😝 😝 😝 😝
Takze my zajtra zeleninova polievocka (korenova zelenina plus taky hybrid karfiolu s brokolicou,uvidime,ako to bude chutit) a granatir,k nemu kysle uhorky a mrkvovo-cviklovy salat,uvidime,kto si co da. No a vianocnych kolacikov mame este kopec.
Dnes hovadzia polievocka a cili con carne s ryzou co robil manzel vcera a deti maju zo vcera kuraci perkelt zo sojoveho mlieka 🙂
My po neviem kolkych dnoch dojedania vianocnej kapustnice a rychlovke zo vcera ze spagety s omackou z konzervy dnes kuracie maso na kari koreni s olivami a porikom. K tomu basmati ryza s garam masalou korenim. 🙂 No a maly dostane vareny zemiak s petrzlenom a mrkvou a este som sa nerozhodla, ci so psenom alebo spaldovou krupicou. 🙂))))
Ahojky,dnes vývar,pečené plnené kačky,kyslá kapustička s karamelom a lokše. 😝
Ahojte, dnes šošovicová polievočka z červenej lúpanej šošovice s medom a lasagne 🙂
slepacia polievka s rezancami, kuraci perkelt s paprikou a paradajkou a k tomu halusky
naše raňajky rybacia polievka s pečivom
Kurací vývar, ryža,pečené kurčatá, broskyňový kompot.
my dnes budeme mať presne taký obed ako @marlenka75 len s tým rozdielom, že kompót bude hruškový 😀
prirodny bravcovy rezen a ryza 🙂
Svokra varila 😀 😀
konečne som sa dostala poriadne k pc a dočítala vás...v štvrtok sme doma až večerali, cez deň sme boli na krstinách,aj trochu pri svokre, ale strava rovnaká ako doma..vianočná :D...v piatok som varila brokolicovú krémovú polievku a druhé sa ešte dojedalo, len zemiaky pre deti čerstvo varené 😉 , v sobotu sme mali špenátovú polievku a bryndzové pirohy, kyslé alebo obyčajné mlieko , poobede sme boli na návšteve tak sme pozobkali aj tam a dnes zeleninová polievka (ružičkový kel, mrkva, kaleráb...)s haluškami , slovenská ryža a kurací perkelt 🙂
26.12 varili rodičia
27.12 varili svokrovci
28.12 varila sestra
29.12 varil manžel
30.12 bude variť restaurace v práci
31.12 sa zopakuje predošlý deň
1.1.2014 sa urvem a niečo uvarím 😀 😀 😀
Moj manžel po 2 dňoch dovolenky zahlásil, že ma traumu čo bude variť. Mal doma deti, ja v práci musel sa činiť 😀 ale zvláda to luxusne. Ja si budem uživať ešte 6 dní bez varenia. Za to to ale odniesla nová varna doska - obrovský škrabanec ku ktorému sa nechce priznať 😀
Mamicky,prosim vas nemate receptik na pizza stangle,take obycajne trojuholnikove,ktore sa macaju do omacok? A nejake fajne omacky?
🙂, ja som varila na Vianoce klasiku. Na prvý sviatok vianočný sme boli u svokrovcov, bol šalát, ryža, vyprážané br. rezne, kuracie rezne, vyprážané kurča, zbytky ryby a aj pečené kačice. Tak sme potom vyfasovali od babky aj nabalené domov. Na Štefana sme boli u mojich rodičov. Maminka spravila sviečkovú s knedlou, mňamka. V piatok sme dojedali. V sobotu som spravila cestoviny s omáčkou (nech nejeme len samé ťažké veci). No a dnes sme mali kurací vývar, ryžu, kuracie prsia na šťave so zeleninou (talianská zmes - cuketa, rajčinky, mrkva, brokolica, cibuľka)
u nas plnene bravčové mäso- horčica, platky syra, jablká a šunka- a šup piect do rury a ryža alebo zemiaková kaša
ahojte, my sme mali včera gulášovú polievku a bryndzové halušky so slaninkou
@lululka555 čo sme sa na tie halušky dohodli? 😉 , dnes nedeľa-nenedeľa dojedala sa gulášová polievka a robila som kurací perkelt s haluškami, lebo aj tie zostali, aj tak sa toho veľa nepoje, sme prejedení, návštevy, tam vždy niečo ponúknu, no katastrofa 😝

@lia09 Vajicka sa zle lupu ked su velmi cerstve. Na varenie by mali byt aspon 10 dni po znaske. Ja ich varim v octovej vode aby nepraskalia po uvareni ich schladim studenou vodou. Potom ich povalam tak aby popraskala skrupina a este necham chladnut v studenej vode a olupem Ale niekedy aj tak ostavaju take "chlpate" ked sa nechce ta "papierova" vrstva oddelit od bielka. Proste je to vzdy loteria a samozrejme, ked mi na tom velmi zalezi, tak sa to pokazi. Ked maju ist do salatu, hajzlici sa vzdy krasne olupu