Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
ahojte dnes šošovicova kysla polievka,rezne z bravčovej panenky a ryža basmati.
U nas slepacia polievka, pecene zemiaky a kuracie prsia marinovane v paradajkovo - cesnakovej omacke.
U nás dnes losos s opekanými zemiakmi
Hovadzia polievka, zemiaková kaša, údené maso, kyslá uhorka.
dnes som uvarila hrachovú polievku s udených kostí , zemiakovú kašu + syrové fašírky + strúhanú mrkvu s jablkom
Neplánovane, ale neodolala som a skúsila som . Inšpirácia z jedného albumu tu na Mk. Banánové placky. 😉
Že ingrediencie: Banán a vajíčko. Nič iné. Pomer: jeden banán, dve vajíčka.
Osobne som dala dva banány a tri vajíčka, pridala jahôdky a jahodovú marmeládu, vôbec však nemusí. 🙂 A veru, mňam, dievčatám, dokonca aj manaželovi chutilo. 😀 😀 😀
ja som dnes varila iba druhé - zemiakové placky s domácim kečupom a s domácou tatarkou bez vajíčka, polievku sme mali zo včera hríbovú, sladké ešte nepečiem, máme ešte hádam aj na týždeň koláčikov z Vianoc 😉
Náš víkendový oběd :
Vepřová panenka Welington /vynikající/
Suroviny :
anglická slanina na tenké plátky 300 g
listové těsto 400 g
vepřová panenka 600 g
čerstvé žampiony 500 g
hořčice 2 lžíce
olej 0,5 dcl
pepř podle chuti
sůl podle chuti
žloutek 2 ks
Postup :
Žampiony rozmixujeme a dáme z nich vydusit vodu na pánvi na trošce másla. Osolíme je a opepříme. Po vydušení necháme vychladnout.
Panenku rozdělíme na asi 3 kusy. Osolíme, opepříme /poměrně dost/. Maso zprudka opečeme ze všech stran na rozpáleném oleji, asi 2 minutky, jen aby se zatáhlo. Přendáme ho na talíř a celé ho pomažeme hořčicí. Necháme vychladnout.
Na potravinářskou folii rozložíme plátky slaniny, tak aby se jedním centimetrem překrývaly. Slaninová plocha musí být tak velká, aby se do ní dal zabalit jeden kus masa. Na slaninu natřeme třetinu žampionové náplně. Doprostřed položíme maso a pomocí potravinářské folie zabalíme do tvaru bonbonu, tak aby nikde nebyly vzduchové bubliny. Takto zabalíme všechny 3 kusy masa. Dáme tak na půl hodinky do lednice ztuhnout.
Na pomoučeném vále si rozválíme třetinu listového těsta. Musí být velké tak, abychom do něj mohli zabalit balíček s masem a ještě nám zbylo asi 5 cm na překrytí. Okraje těsta pomažeme minimálně 3 cm žloutkem.
Z balíčku s masem odstraníme folii a položíme na střed plátu listového těsta. Zavineme, přebytečné těsto odstraníme a konce přitiskneme a přehneme směrem nahoru, aby nám při pečení nevytekla šťáva. Tak si zabalíme všechny 3 kusy masa. /Můžeme si to připravit večer, den dopředu a přes noc to nechat v lednici ztuhnout zase zabalené ve fólii/.
Pak je položíme na pekáč, vystlaný pečícím papírem, pomažeme z vrchu a z boků žloutkem a můžeme posypat hrubozrnnou solí. Vložíme do rozpálené trouby asi na 190 stupňů a pečeme 25 – 30 minut. /u hovězí panenky pečení protáhneme asi tak o 10 minut/. Vytáhneme z trouby a necháme ještě 10 minut odpočinout. Pak rozřežeme zoubkovaným nožem na 3cm široké plátky. Příloha může být jen podušená čerstvá zelenina. My jsme měli šťouchané brambory, pečené brambory ve slupce s rozmarýnem.
naša večera zapekané chlebíky
naše raňajky tuniaková nátierka s pečivom
u nas dnes varim ja: kuracia polievka s rezancami, bravcove stehno na lece s ryzou, a kuracie prsia v syrovo-smotanovej omacke s kukuricou a k tomu cestovinova ryza, salat. poobede peciem kolacik http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=39839 😉
Ja som opat chora,ale este vecer som,sa prekonala a spravila paradajkovu polievku a zemiakovu kasu. Este mame ryzu,maso a tofu zo vcera,tak to dojeme..
Dnes spenatova polievka a segedinsky gulas s knedlou 😉
my dnes dojedáme hrachovú kašu s opekanými čertíkmi
u nas dojedame zemiakovy privarok s klobaskou,piekla som kokosove jeze a zajtra bude http://dobruchut.azet.sk/recept/3790/fotorecept...
My sme dnes navarili pôrovú polievku s vajíčkom a smotanou a od včera dojedame ragú ale kuracie 🙂
dnes sme mali kuraciu polievku so zeleninou a slizikmi, fasirku pecenu v trube so slovenskou ryzou, zeleny salat, cviklu a tiramisu
Dnes šošovicová polievka, karé na prírodno so zemiakovou kašou a uhorkový šalát a černicová bublanina
u nas vcera frankfurtska polievka a parene buchty s cucoriedkami, ako kazdu nedelu aj dnes ideme na obed k nasim a objednali sme si slepaciu polievku, gordon blue s opekanymi zemiakmi, mnam uz sa tesim 😉

Ahojte, my sme mali hovadziu polievku a nakolko som mala starsi chlieb, robila som chlebove placky (miesto majoranu som dala petrzlen.vnat), posypali sme ich struhanym syrom a podavali s domacim kecupom od @danielaj 🙂
link na placky: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=18270