Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
Ahojky. Po dlhšom čase prispievam aj ja...dnes sme mali zo včera sviečkovú z diviny a parenú knedlu 😉 Silvestrovali sme na chalupe a bola kapustnica v kotlíku,zemiakový šalát,rezne z karé,výborná hrachová kaša s opraženou cibuľkou. 🙂
A oneskorene ,ale o to srdečnejšie vám všetkým želám Šťastný Nový rok 😵
naša večera praženica, pečivo, čaj
Tak ako lululka po dlhsom case prispievam a prajem super kočkam z tejto temy krasny a stastny tento rok.
Dnes: sosovicovo-mrkvovy krem s chlebovymi plackami, bryndzove pirohy
Ahojte...my zajtra spenat,zemiaky a vajicko. Snad bude na 2 dni. A potom neviem.idem to tu prelistovat a hladat daky tip🙂
dnes sme mali zeleninovú polievku a slané palacinky /plnené dusenou cuketou, kukuricou a maslovou fazulovou/ a na zajtra máme v pláne dojesť opekance, každému podľa chuti tvarohové alebo bryndzové. Mäso nám po tých sviatkoch nejako nebere. 🙂
ahojte dievčatá, dlho som tu nebola, takže prajem všetkým varičkám, nevaričkám , prihliadačkám , súhlasníčka aj kritičkám všetko dobré v novom roku 2014, aby nám to dobre varilo, aby sme mali spokojné rodiny, zdravé telo i myseľ, spokojných manželov, priateľov , šťastné deti a aby nás napĺňalo to čo robíme a ak aj nie, tak aby nás to aspoň dobre živilo 😀 😀 BON ANNÉ 2014
V skratke čo som pripravovala na silvestra a v novom roku:
Na silvestra som dostala fantastickú Kapustnicu hotovú od svokry podľa Vlada Mullera, ktorú som tu pridávala a chystala sa variť 😀 , mama mala rovnakú chuť a teda prichystala aj pre nás, čo ma veľmi potešilo. Pre seba som robila krúpovú polievku podľa IRISINA, lebo mi prišla moc na chuť trošku som ju obohatila ešte o mäsko, čo tam ani nemuselo byť, ale mi šlo na chuť , bola skutočne veľmi dobrá, druhé sme mali vyprážaného kapra a zemiakovocibuľový šalát, ako dezert sme mali takú tortičku s tvarohovo karamelovým krémom s hruškami a na vrchu s citrónovou šľahačkou, druhý deň nám ostala krúpová polievočka a druhé mala rezníky v jogurtovej marináde , ale obalila som len v múke a na ďalší deň sme nalákali na obed svokru a robila som ešte tie rezníky, k tomu zemiakovú kašu , ale opražila som ich len tak bez obalu a bolo to vynikajúce robila som aj v ďalšie dni mäsko pečené na balzamiku a koreňovej zelenine s tymiánom,k tomu šalát ľadový s kyslou smotanou a francúzskou horčicou, tuším s pečenými zemiakmi ,to malo obrovský úspech, ďalej pečené bravčové rebrá v medovej marináde a sézame k tomu kuskus na cibuľke a kápii, zeleninový šalát - kyslá uhroka, jablko , smotana, kôpor
ešte som robila aj šalát z jablka, čínskej kapusty, kyslej smotany zeleru , už ani neviem k čomu a kedy to bolo , robila som aj žemlovku, pečené zemiaky len tak s rozmarínom , oliv olejom
ďalej vývar hovädzí so zeleninou , neskôr som dorobila polievočku ešte krupicou a rozhabarkovaným vajkom , piekla som aj jablkový koláčik s tou škoricovou polevou , ale nepodaril sa mi dala som ovsennú múku a aj hrušku a bola dosť šťavnatá a koláčik bol nič moc , také blatko, ale zjedli ho heheheheheh, medzitým som piekla dva domáce chleby bez miesenia a zemiakové kroasanty z receptu z varechy a boli vynikajúce , predvčerom paradajková polievka s ryžovými a ovsennými vločkami a znova kuskus , ale len tak s horalkou k tomu bolo bravčové na rezančeky na sójovej omáčke s troškou kápie a solamylu , len tak čisté a k tomu udusené zelené fazuľové lusky na cesnaku, oliv oleji a sézame, čo miluje môj muž no a včera bolo na obed pečené pliecko na cibuli, mrkve a zeleri len tak na vode s troškou červenej papriky, kmínu, k tomu zemiaky na masle a čerstvej zelerovej vňaťke zo záhrady a ako príloha boli kvašáky a marhuľový kompót , dezerto nebolo nechcelo sa mi , ešte dojedáme zvyšky koláčikov , dnes bude jablková štrúdľa a druhé nemám tušenie ešte
Ozaj a boli aj palacinky na nejaký deň na večeru
naše raňajky makovka s maslom a džemom, čaj
Ahojte, chcela som sa opytat, ci viete nejaky dobry recept z kralicieho pleca. Je to dobre iba na polievku alebo sa to hodi aj na nieco ine? Dakujem.
@anos18 vynikajúce je to v omáčke smotanovej na sladkokyslo k tomu cestoviny, alebo lepší je knedlík
mäsko uvaríš s bobkáčom, nk a čk., osolíš potom len zahustíš zátrepkou s hladkej múky a smotany, môžeš dať aj zápražku , ak ti to viac chutí , dochutíš cukrom a octom, mne to viac chutí s citrónom , alebo aj klasický perkelt , či paprikáš je vynikajúci zo zajačiny
v sobotu u nás bola šošovičková polievka + hrachová kaša + údená rolka
v nedeľu rýchla krupicová polievka + marinované mäsko + hranolky + hríbová omáčka
pondelok polievka z nedele a podlesníky s marinovaným mäskom + cesnakový dresing
dnes dojeme polievku a omáčka s cestovinou
pekný dník
Dnes mame francuzske zemiaky,co sa tesim lebo dcerka ma rada a spolu s cviklou tak ak pride so skoly bude cela happy 🙂
@zklimekova ten kolacik som raz jedla na sk este a musim povedat ze je vyborny
a inak na silvestra boli samé dobroty robila som s deťmi všeliaké zvieratká s knihy pre malých kuchárov + šalát vlašský, kroasany, obl. misy... a na Nový rok bola hov. polievka a maďarský guláš + domáca knadľa.
Kedze som,bola dva dni ko,navarila nam,svagrina,takze sme vcera i dnes jedli to od nej a dnes som,trochu ok,tak,som,robila,spenatove placky. Este k nim,daco vymyslim,na zajtta,hadam,sa budem,citit dobre.🙂
My mame dneska s malym na obed zeleninovu polievku s haluskami, a na pare urobim pstruha, zemiacky, mrkvu 🙂 na veceru budu spagety s maskom a morcadellou so syrom a dufam ze ostane aj na zajtra na obed 😉
dnes máme polievku ešte z nedele - konečne sa doje 😉 a na výber - vajcové rezance a makové rezance 🙂 uvidíme čo nás napadne na večeru... trojuholníčky zo včera nezostali - nakoniec som robila nielen bryndzové ale i tvarohové trojuholníčky, no padli všetky za obeť skôr ako sa stihli ochladnúť 😅 takže síce na dnes nič nezostalo, ale nevadí - možno bude niečo iné 😉
Ahojky... dnes farebne kuracie prsia a basmati ryža 🙂
@daniz nech sa páči http://varecha.pravda.sk/recepty/zemiakove-rozk...
táto pani má skutočne veľa veľmi dobrých a overených receptov , rožky boli fakt vynikajúce
u nás sa dnes ešte dojedala nedeľná slepačia polievka, a robila som francúzske zemiaky, k tomu sme si dali kopec kyslej kapusty a na poobedie si baby rozkázali znova čokoládový termix, tak idem na to 🙂
V chladnicke 3/4 ananasoveho kompotu, treba urychlene spotrebovat kyslu smotanu a tvaroh a najdem tam aj 4 vajcia. nejaky tip? Dakujem

@alami Ahoj, mrkni u mňa do albumčeka, je ku každej popis.... Aj keď je to väčšinou to, čo práve mám doma. 😀