Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
naše raňajky bryndzová nátierka s rohlíkmi, čaj
Ahojte kucharocky 🙂 vcera sme dojedali hovadziu polievku, rezne so zemiakovym pyre a zeleninou. Na veceru sme boli maskrtny tak som robila 321 palacinky 😉 . Dneska mam v plane varit brokolicovu polievku a obratene rezne s ryzou. Pekny den 😉
@m_ij_ka daj recept na bryndzovu natierku
p
u nas sa este dnes bude dojedat od svokruse - nejak neodhadla mnozstva a navarila pre armadu 😀 fasirky so zemiak. kasou, spagety s masovou omackou, hov. vyvar s pecen. knedlickami, porkova kremova, pecena kacka s kapustou a knedlou...
@luciok my keď máme chlapov na návšteve, vždy napečiem niečo slané, sladké u nás moc nejde. pozri v albume,, mám tam nejaké fotky. a keď to je na dlhšie, tak robievam slanú tortu alebo obložené misy a dosť sa mi osvedčila aj domáca pizza 😉
ahojky, dnes prekladané zemiaky s vajíčkom a klobáskou,k tomu kyslá uhorka a jahodová bublanina 🙂
@luciok u nás sú u pánov najobľúbenejšie zákusky z odpalovaného cesta ( ja odporúčam veterníky-mraky) 😉
u nás dnes granadír 🙂
my dnes mrkvičková polievka s krupicovými haluškami a syr so zemiak. pyré.
palacinky podľa chuti pre každého - so slivkovým lekvárom, s jablčnou výživou, tvarohom, marmeládou 😉
ja dnes varim kulajdu a ako druhe budeme dojedat zemiakove knedliky plnene mletym masom a kapustou na sladko-kyslo a kto bude mat chut na sladke, tak si da slivkove gule s prazenou struhankou... 🙂
dneska sa chystám robiť dukátové buchtičky s vanilkovým krémom...ešte aj muž suhlasil tak aspon viem že ich aj zje 🙂
ja som robila bryndzovu polievku - a kedze skusam varit bez psenice, tak som namiesto mrvenicky do nej zavarila nieco ako krupicove halusky, ale z hrubej spaldovej krupice (zamiesat krupicu s vajickom a pomocou lyzice a nozika hadzat do polievky halusky)
bryndzova polievka je uplne lahka - do vody sa daju varit zemiaky a ked su makke tak sa tam nahadzu halusky a naleje bryndza rozmiesana v studenej vode a necha sa rozvarit
a druhe dnes nevarim, lebo som sama doma 🙂
Ja najviac riesim vecere. Su vraj dolezitejsie ako obed. A prave som nasla niekolko najlepsich potravin, z ktorych sa detom aj nam vraj bude lahsie spinkat... som zvedava 🙂 http://www.prosimspinkaj.sk/11/post/2014/01/naj...
@jachin suchý hrach umyješ, dáš do hrnca spolu s cibuľou, bobkovým listom a soľou a varíš na miernom ohni.Občas premiešaj. Ak chceš môžeš dať úd. klobásku, kožu zo slaninky-vyvariť. No a varíš, kým nie je s toho hustá kaša, občas prilievaš vodu. Dochutíš soľou a mojoránkou, ja dávam kúsok masla, nezahusťujem.Podávam s pečivom, chlebíkom, údeným...
ahojte dnes kremova cuketova polievka,šošovicový prívaroks klobaskou alebo vajíčkom,palacinky s džemom-domacim.
asi dnes rizoto urobím
Frankfurtská polievka, ryža, pečené vtáčky, kyslá uhorka, čokoládový puding so šľahačkou
čaute ženy, po sto rokoch 😀 všetkým vám pprajem všetko dobré do nového roka 🙂
dnes mrkvovo-kalerábová polievka, a tarhoňové rizoto s wook zeleninkou.
kočky potrebujem poradiť nejakú mnamku na nedelný obed, mm má narodky tak niečo slávnostnejšie by som chcela uvariť.vdaka
ja som dnes robila zemiakove placky a pečienku na cibulke k tomu , tak pre inšpiraciu možno dakomu 🙂
ahojte, ja som dnes varila držkovú polievku, smradu kopec, 😝 ale stálo to za to, je výborná, aj keď ja držky nezjem, len ten vývar, zemiaky a halušky, a urobila som palacinky s domácim dulovým džemom + šľahačka, čokoláda, bola som po úradoch, dnes len tak narýchlo 😉
Guláš s chlebíkom. Už sme guláš nevarili hádam sto rokov 🙂
dnes som skúšala teplý šalát z blanšírovaného kelu od @irsina83 ,chcela som aj to tofu, len malá je chorá, do obchodu sa teda nedalo, tak sme si ho naservírovali s vereným maskom z polievky ,polievka ešte z nedele 😉

@raza Ahoj, kuk vyššie 🙂 receptik som už vložila.