Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
ahojte , my dojedačky pečené zemiaky / dievčatá moje mali / , syn mal dukátové buchtičky , ja sucháre 😖 😢 , dievčatá mali ešte šalát / little gem / s troškou vínneho octa, oliv. oleja a francúzskej horčice a dnes budú mať cestovinky , neviem ešte aké či na sladko , alebo naslano a ja mám cestoviny s čerstvou lúpanou a sekanou paradajkou s nízkotučným tvarohom
piecť sme nepiekli, zas nevydalo
zajtra paradajková polievka a kelový prívarok , k tomu asi dusené kuracie na paprike a cibuľke
no a v nedeľu nemám predstavu
ahojte kucharky 🙂 viete mi poradit dobre cesto na langose?? dostala som strasnu chut... doteraz som kupovala cesto, ale dnes som si zmyslela, ze spravim sama... 😉 akurat by som potrebovala cesto bez smotany, tu moj muz neznesie... vdaka...
tak a navarene na cely vikend - gulasova polievka a zivanska na plechu (nerobim balicky - vsetko supnem na plech a podlejem ciernym pivkom.. 🙂 )
feniklovu polievku a kuracie maso na prirodno s kuskusom a baklazanom
@loknicka co vsetko do tej zivanskej davas ?
u náas dnes paradajková polievka, makrela, zemiaky a pečená cvikla s mrkvou
@silvinuska6 zemiaky, slanina, klobasa, maso - bravcove a cibulu. maso som si napacovala vcera - grilovacie korenie, sol a potrela som horcicou a olejom poliala... niekto dava aj leco alebo cerstvu papriku a paradajku ale to ja nemusim... necham to piect a cca po 45 min podlejem ciernym pivkom a peciem dalej...
@lululka555 Jasne, chapem, ved aj ja som cez sviatky dala vareniu cervenu a hlavne som travila cas s najblizsimi 🙂. No, aj ja veru zahalam, no uz sa pracuje na prvej tohtorocnej fotke do albumu 😉 a tiez som si dala nejake zavazky, takze by som mala ,,kopnut do vrtule" 🙂
@loknicka dakujem pekne idem sa do toho pustit super tip vdaka este raz 😀
ahojte babulky vcera aj dnes mame karfiolovu polievku a vyprazany karfiol s kasou a tatarkou ,zajtra bude segedin s knedlou a polievka sa bude dojedat a piect asi nebudem lebo este mame vianocne ,ale vianocku na rano zvrtnem 😀 😀 a spravim 😀 salat s krabich tyciniek.... 😵
ahojte u nás dnes šošovicová polievka na kyslo a moje domáce langoše 😀 jupííí podarili sa 😉
Ja budem na vikend robit zemiakovu na kyslo s parkom, segedin s knedlikom a jablkovo - tvarohovu strudlu. Mam plny mrazak nastruhanych jablk, potrebujem sa toho zbavit 🙂
@silvinuska6 nemas za co. s radostou. ja uz mam hotovo a aka mnamka... mozes si tam pridat co mas rada a tak isto do pacu... ale na to tmave pivko urcite nezabudni. to da tomu super chut. tak nech chuti... 🙂
@loknicka naše uz aj zjedene pridala som cuketu a nedala som klobasku lebo tu sme nemali ale vsetkym chutilo aj svokre lebo prisla po maleho berie si ho na vikend na "prazdniny" tak som rada este raz vdaka za super tip mam rada take jedla z "jedneho hrnca"
moje baby si rozkázali na večeru krupicovú kašu s grankom 🙂
Dnes sme boli bez polievky a boli palacinky s marhulovym dzemom alebo nutelou a bananmi. Dieta malo rizoto 🙂
@silvinuska6 no ja som sa s tym kedysi paprala do balickov... teraz na plech a mam pokoj a fakt dam cokolvek co nam chuti... minule som robila mlete maso pod zemiakovou kasou a to je tiez take ze namiesto mleteho mozem dat rybu, jaternicovu kasu - cokolvek a s cimkolvek... mam rada take recepty. tak som rada ze chutilo... 🙂
Ahojte, takze menu na vikend sosovicova kysla polievka, zajtra vyprazany syr, hranolky, tatarka, v nedelu ak ostane sosovicova, tak bude ta, ak nie, tak zeleninova s haluskami, pecene kuracie nozky s dusenou ryzou a nejaky kompotik. A dokonca bude aj dezert konecne, nepeceny pudingovy kolacik, na ktory mam recept od kamaratky tu z konika, od @sarka9832
tak my sme mali za posledny tyzden..
pondelok - fazulova polievka, zapecene vykostene kuracie stehna, ryza a zeleninovy salat
utorok - zemiakova polievka s cerv. sosovicou, segedin a domaci knedlik
streda - dojedla sa polievka a na druhe dukatove buchticky
stvrtok -sosovicova polievka, francuzske zemiaky, jablkove pyte
dnes - vyvar z kuracieho stehna so zeleninou a cestovinou, dojedli sme francuzske zemiaky
sobota - dojeme polievku a na druhe mam uz dlho chut na klasiku rezen so zemiakmi a kyslou uhorkou tak urobim 🙂
a nedela este neviem co bude..

@daniz som rada, že ti chutia , aj mna sa veľmi zapáčili