Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
no dnes sme mali uzasnu veceru - spaldove palacinky s tvarohom, bananom, dzemikom, grankom - no kazdy si vybral 🙂
ahojte, vie mi niekto poradiť nejaký super recept čo s bravčovým karé? Niečo na štave, prípadne smotane... Chcelo by to niečo nové 🙂
Ďakujem 🙂
@petusko karé na hrášku..mnamka
dnes sme dojedli francúzske zemiaky a bola kelová polievočka.K tomu http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=118661 fantastikuš a vďaka za inšpiráciu danielaj 😉
Zajtra dojedáme kelovú polievočku a bude http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=10549 trochu mám obavu aké to bude 😅
Posledné dni:
Polievka: fazuľová na červeno s mrkvou a zemiakmi
V piatok: Kapustné fliačky,
Dnes bol vysmážaný karfiol s varenými zemiakmi..
Zajtra pravdepodobne kuracie prsia dusené s rajčinami a paprikou a k tomu cestovina
My dnes porova kremova polievka (bude i na,zajtra) a povodne to mali byt spenatovo-bryndzove pirohy zo spaldovej muky,no kedze to cesto bolo stale nerozvalkatelne,tak z toho vznikol slany kolac,take akoby pite 🙂) podavalo sa s oprazenou cibulkou alebo slaninkou i bryndzu si kto chcel,mohol dat navrch. Mala slaninu samozrejme,nemala,ani cibuluva kazdy si to musel dosolit. 🙂)
A zajtra teda dnesna polievka,pre masovu cast rodiny morcacie masko take trosku podusene na koreni pre pecene maso kuracie pre deti (mala ma,bez toho),ryza a vo vypeku z masa robeny ruzickovy kel.
Ahojte. Dnes som varila hovadzie s cesnakom a zazvorom a slov.ryzu. a na zajtra som robila pastetu s kur.pecienok a puncovy rez. Zajtra nevarim,mala bude mat este taku dooslavu s nasimi.
Zeleninova polievka s rezancami a pecene rebra z diviaka + zemiakove pyre + salat z hlavkovej kapusty v sladkokyslom naleve
Vcera sme dojedali kurca marinovane v horcici so zem. pyre, a dnes sa chystam na kacaciu polievku a segedinsky gulas 🙂 spravila som vcera tiramisu, bude fajny dezertik dnes. A nedavno som robila taktiez tiramisu (z prasku), inak vynikajuce, lepsie som este nejedla, a jedna mamina chcela vediet znacku, ale uz neviem ktora, tak ak to nahodou precita, je to od CARTE D'OR, kupovane v Taliansku. Neviem ci to maju aj u nas, zatial som neskusala hladat 🙂 peknu nedelu prajem 😉
@h2 cauko, jasne dam, moja mama ich robieva podobne, je to tento recept http://varecha.pravda.sk/recepty/zemiakove-paga... odporucam dat do cesta menej oleja staci 1 dcl a dat 2PL soli ak budes robit celu davku
ahojte my mame este kotlikovy gulas,francuzske zemiaky,ja ich nemusim tak zapekane zemiaky s klobasovym maskom,kyslou kapustou zaliate smotanou.vcera vecer som piekla pudingos.vydaril sa chuti mojim chlapom do rana pol plechu fuc no a dnes bude zemiakova kasa,paradajkova omacka na sposob varenia svieckovej a hovadzinka domaca.cez tyzden budu dojedacky...
Takze prva foto je ten vcerajsi pudingos vianocne suche kolaciky ta fasirka je pecena v DP.hamburgerove zemle pagace su skvarkove ale upecene som uz nemstihla pofotit tie prerezane rozky su fasaaaacke mnam torta je mandlovo cokoladovy korpus a plnka karamelovo kavovo medova tekvica plnena masom mletym rizkoto fajneschrumkavou brokolicou atd atd ....peknu nedelu zienky
morcaci vyvar s pismenkami, vyprazany karfiol,zemiaky s petrzlenovou vnatou a uhorkovy salat, a bravcove po taliansky s ryzou 🙂 http://dobrejedlo.pluska.sk/dobre-jedlo/clanky/...
Dnes šampinonová polievka s mrveničkou a sviečkova z karé
Ahojte dnes kuracia polievočka so zeleninou a mrveničkou, mexické kura a basmati ryža a muffinky s malinami 😝
takže dnes sa už varí kuracia polievočka . . A plnená masová rolada so zemiakovou kašou , a k tomu šalatik z čínskej kapusty.. Do rolády, aj do šalatiku pridám čo ma napadne, a čo je v chladničke 🙂 ešte nejaký kolčik by dnes bodol, ale vobec netuším aký 🙂
u nás slepačia polievka od včera, a dnes segedínsky s domácou knedľou a možno bábovka 🙂
Dnes slepačí vývar s rezancami, sviečková z jeleňa, knedle, ako ozdoba čučoriedky...
dnes kuracia slizikova so zeleninou, zapekane kuracie rezne, zemiakova kasa, calamada 🙂
pečené rebrá v marináde a zemiaková kaša + kyslá nakladaná zelenina
Dnes sosovicova polievka,masko na zelenine,zemiakova kasa

Ja som dnes len granadír a dojedli sme aj pečienku len tak s chlebíkom. A večer si dávame zapekané sendviče.. Zajtra klasika kurča s ryžou a zeleninova polievka 😉