Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
Cibulová polievka, zemiaky, špenát, vajíčko.
@marianna2468 @adulienka16
ďakujem,recept nájdete u mňa v albume,pod poslednou fotkou 😉
u nás dnes kyslá tekvicová polievka a plnka z vnútorností, zemiak. pyré a zaváraný karfiol. Uvažujem, že idem robiť makové rožky 😀
práve som dopiekla tvarohový závin 🙂
rajčinová polievka + zapekaná brokolica 😉
dievčence mám uvarené salko v chladničke a už bude asi 5mes. uvarené 😀 čo s ním???Ďakujem 😉
takže dnes hrachova kremova polievočka a rizoto....
Mriežkový koláč so slivkovým lekvárom
http://veu.sk/index.php/chutne-recepty/1236-mri...
naša večera zapekané cestoviny
u nas dnes zeleninova polievka s brokolicou a plnene tortily a kto chce páči sa recept:
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=40389 a dnes som do cesta dala nasekanu petržlenovu vnať
dnes sme mali cesnakovu polievku a este masko od nedele a zajtra bude fazulova polievka z fazulovych strukov a parene bucchty a malej kedze to nema rada spravim cestoviny s paradajkkovou omackou.
Dnešní naše večeře :
Domácí Bulharský salát podle kolegyně
Suroviny :
měkký salám typu Junior 500 g
cibule 1 kus
sterilizované okurky 2 kusy
vejce natvrdo 2 kusy
olej 2 polévkové lžíce
kečup 2 polévkové lžíce
worčestr 1 čajová lžička
ocet ½ polévkové lžíce
krystalový cukr 2 čajové lžičky
hořčice 2 čajové lžičky
pepř troška
vegeta troška
majonéza 1 malá sklenka
Postup :
Olej, kečup, worčestr, ocet, cukr, hořčici, vegetu a pepř převaříme a necháme vychladit.
Salám, cibuli, okurky, vejce nakrájíme nadrobno a smícháme s vychladlou zálivkou. Nakonec přimícháme majonézu.
@lululka555 diky 🙂
naše raňajky praženica s cibuľkou, rohlíky, čaj 🙂
@m_ij_ka ja milujem praženičku s paprikou...mnaaaam
@ivetka1981 tak to som ešte neskúšala, ale vyskúšam, ďakujem za tip 😀 🙂
ahojte
takže ja v sobotu nakoniec paradajková polievka a špagety len s troškou šunky a slaninky a zamiešané s troškou syra a špaldovej šľahačky , upiekla som perník s marhuľami , večer sme boli na maškarnom bále 😀 , bolo super , podávali sa kuracie prsia zabalené do kapsy - v tom syr, šunka, šampióny , kápia , len na prírodno a k tomu pečené zemiaky a ryža, kapustový šalátik miešaný / uhorka, paradajka , šalát/ bolo to veľmi chutné.
v nedeľu sme len dojedali zo soboty, bo sa nám nechcelo nič xixiixixixi. Dostali sme ešte rizoto od svokry s bravčovým mäskom, takže časť zjedla špagety, časť rizoto, upiekla som ešte bábovkový koláčik / v tortovej forme/ , urobila som ho tým rebrovým spôsobom a polka múky bola použitá hladká kukuričná a polka obyč. polohrubá , bol veľmi dobrý preliala som ho vanilkovo- banánovým pudingom / ako na dukátové buchtičky / a na vrch som ešte dala čučoriedkový kompót
, podvečer som dala piecť horné kuracie stehná na kyslú kapustu, len tak bez prílohy a uvarila som vývar z jedného kuracieho stehna a ovčích kostí , čisto len so zeleninou ,
v Pondelok sme ešte podojedali
v utorok som varila kelový prívarok a k tomu pečené bravčové chvosty
dnes netuším , cestoviny , alebo niečo zo zemiakového cesta
@m_ij_ka ahaaaa...takáto mňamka ma čaká na stole... 😝
@ivetka1981 hhmm vyzerá to chutne, prajem ti dobrú chuť 🙂
@m_ij_ka ďakujeeem
halušky s brindzou 🙂
@zuzub takto http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=90914, je úžasný, robím ho často, niekedy aj z dvoch dávok, lebo u nás sa doslova zožerie 😉 , ja robím z ryby , akú mám, včera som robila z filé kociek, a robila som aj z kapra a šťuky, čo mm ulovil a vždy je výborný 😉
dnes francúzske zemiaky, dúfam, že ostanú aj na zajtra 🙂
kura na smotane s haluskami

Same dobroty,najma tie dukatove buchticky mi prisli na chut.dobra inspiracia na zajtrajsi obed