icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

hasleerka
25. jan 2014

polievka z bielej fazuľky a parené buchty

ifkael
25. jan 2014

@hasleerka u nas zelene fazulky v polievke a parene buchty 🙂))

Dnes deti robia smotanovo-piskotovu tortu, zajtra vyvar..a asi rostenka dusena

oktobermimi
25. jan 2014

halušky 🙂

titkovamiriam
25. jan 2014

cez tyzden som robila pecene zemiaky,šulance.Dnes citronovo-medove kura s plnkou a zemiakovou kasou,kuraciu pomazanku,kuraciu polievku

m_ij_ka
25. jan 2014

kurací vývar, hranolky so sekanou, kečup

madono
25. jan 2014

Dnes máme kyslé zemiaky a poctivý kysnutý tvarožník. Na víkend máme synovca a on miluje linecké kolieska, takže sme si včera presne po mesiaci pripomenuli Vianoce a o večerný program sme mali postarané, keďže sme vykrajovali a lepili. :D

nelly3
25. jan 2014

vecer idem robit na zajtra plnenu papriku+knedlik lebo ideme na oslavu a vecer idem na oslavu este upiect stavnaty ananasovy kolacik alebo tzv. orgazmus 😉 je uzasny, mnam.

hyta
25. jan 2014

Ahojte, len som polistovala čo som mala na týchto stránkach zanedbané a už som i najedená z toľkých dobrôt. Včera sme mali polievku z červenej šošovice a kuracie stehná s opekanými zemiakmi, marhuľový kompót. Dnes polievka ešte zo včerajšieho dňa a losos v marináde, zemiaky a zeleninový šalát. Na zajtra bude kuracia polievka a segedín. Aby nechýbalo dačo sladké, upečiem tvarohové mafiny. Pekný víkend všetkým prajem.

fattamorgana
25. jan 2014

Ahojte, ja som dnes robila prvýkrát tortily s kuracím mäsom,zeleninou a dresingom a mali úspech, budem to určite robiť častejšie. Zajtra ideme k rodičom na obed, bude kačka a lokše, zbohom moje chudnutie...
A doobeda som robila po dlhšej dobe slanú tortu

m_ij_ka
25. jan 2014

naša večera lievance s jahodami, šľahačkou, grankom 🙂

leanax
25. jan 2014

my sme dnes dojedli karfiolovú polievku a urobila som rýchlovku špagety... potom sme si všetci zdriemli nakoľko sme všetci štyria chorí a po obedňajšej sieste sme pred chvíľkou dopiekli perníčky a na šporáku sa varí kuracia polievočka na zajtra 😉

barborkark
25. jan 2014

My dnes tiez len spagety na rychlo a na veceru pecivko s bryndzovou natierkou a vajickom.. Zajtra francuzske zemiaky a kremova karfiolova polievka 🙂

bobinkask
25. jan 2014

@fattamorgana krásne dielo 😵 šikulka...možem sa spýtat aké plnky si použila? dakujem

fattamorgana
25. jan 2014

@bobinkask ďakujem. ako plnku používam tie ochutené nátierky Rajo (paprikovú a chrenovú) a dovnútra dávam ešte do každej vrstvy šunku, syr, salámu, vajíčka, kápiu, pažítku atď

slimstar
25. jan 2014

Limetkové kura s kuskusom hrozienkami a olivami
http://veu.sk/index.php/chutne-recepty/857-lime...

bobinkask
25. jan 2014

@sim87 dnes som kupila prezretejšie banány a vyskúšala som ten chlebík 😉 ešte raz musím podakovat za recept- je úplne mnamkový, ked som ho piekla sme mali na návšteve svokru a tiež si pochvalovala 😵 ja som ho robila z celozrnnej múky a trstinového cukru...dnes na obed som uvarila polievku z ružičkového kelu s haluškami s kurkumou a druhé pstruh so zeleninou ratatouille a zemiaková kaša

belasy_motylik
25. jan 2014

@bobinkask ten chlebík vyzerá fantasticky, môžem poprosiť recept?

irsina83
25. jan 2014

Ahojte, my sme mali na obed pecene jaternicky a krvavnicky, taku rychlovku lebo zajtra robim oslavu narodenin a tak som piekla do obeda domaci Pita chlieb, pripravolala som si kokosovo-makronkove pusinky - zajtra z nich spravim mini torticky a korpus na Pavlovu tortu a na veceru som vymyslela rychle a zdrave tekvicovo-karfiolove kari s domacim pita chlebom. A na zajtra planujem hovadzi vyvar, jahnacie kari so sladkymi zemiakmi a hovadzie mlete s hraskom a zemiakmi a pecena zelenina - vsetko tak aby sa to hodilo k Pita chlebom 😉

danielaj
25. jan 2014

ahojte, my sme dnes dojedali polievku zo strúhanej zeleniny a ovsených vločiek zo včera, robila som plnené mleté rezne so šunkou a syrom, zemiakovú kašu s opraženou cibuľkou, cviklu s chrenom, piekla som malinovník, teda pôvodný recept bol taký, ale ja som dávala ríbezle a josty - čiže ríbezľovník-jostovník, a ešte na olovrant cviklový racio šalát 🙂

danielaj
25. jan 2014

@bobinkask robila som jeden raz aj z kupovaného, na skúšku, že aký bude, ako dalo sa, ale čerstvé kravské to je iná mňamka 🙂

katkas1
25. jan 2014

dnes ryby na masle, zemiakova kasa a uhorkovy salat, polievka zo vcera a zajtra kuraci vyvar a domacimi rezancami a na zelanie muzicka segedin a knedla samozrejme domaca 🙂

lea231
25. jan 2014

Dusene hovadzie na hrasku, s hribikmi a sterilizovanymi uhorkami, k tomu celozrnny kuskus. Paradajkova polievka a dezert som stihla odfotit - cheesecake s ovocim co v lete zahradka dala 🙂

irsina83
25. jan 2014

@lea231 krasny je 😉

lalus
25. jan 2014

včera - guláš
dnes - šišky
zajtra - hrachová polievka, fašírka na plechu a zemiaková kaša

trudka4
25. jan 2014

Moučník na tento víkend

Francouzský máslový koláč - Chinois

Těsto :
mléko 100 ml
rozpuštěné vlažné máslo 90 g
celé vejce /rozšlehané/ 2 ks
sůl špetka
cukr krupice 50 g
hladká mouka 400 g
sušené droždí 5 - 6 g
Náplň :
mléko 250 ml
cukr krupice 100 g
žloutky 2 ks
vanilkový cukr 1 sáček
hladká mouka 30 g
čokoláda rozlámaná na malé kousky 50 g
Sladký roztok :
mletý cukr 2 lžíce
voda 1 lžíce
Postup :

Suroviny na těsto dáme do pekárny a necháme si vymísit a vykynout těsto.
Mezitím si připravíme náplň :
V mléce rozmícháme oba cukry, žloutky a mouku a uvaříme z toho hustší kašičku. Necháme vychladnout za občasného promíchávání.

Na dno dortové formy /průměr asi 26, já jsem měla o něco menší/ přivřeme pečící papír a okraje odstřihneme. Boky nevymazáváme.
Vykynuté těsto vyválíme na obdélník asi 50 x 30 cm, potřeme náplní, posypeme kousíčky čokolády a srolujeme jako roládu, závin. Nakrájíme na asi 4 cm kousky, které klademe do formy řeznou stranou dolů. Necháme ještě 30 minut kynout ve formě. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů 10 minut, potom teplotu snížíme na 160 stupňů a dopečeme do požadované barvy /asi 20 minut/.
Upečený koláč necháme vychladnout ve formě. Potom ho vyndáme z formy a potřeme sladkým roztokem /rozmícháme mletý cukr s vodou/, aby se nám koláč leskl.

belasy_motylik
25. jan 2014

@irsina83 to je nááádhera. Môžem poprosiť o recept na Pita aj zeleninu?

bobinkask
25. jan 2014

@belasy_motylik dakujem 😵 piekla som ho podla tohoto receptu http://www.theidearoom.net/2014/01/best-banana-...

zklimekova
25. jan 2014

Dnes sme mali smotanovú polievku so zelenou fazuľkou , knedľu a segedínsky koláč, ja bez knedle, na večeru sa dojedol šošovicový prívarok od včera, ja som si spravila kus kus so zeleninou (cuketa, baby špenát, brokolica, cibuľka) , piekla som marhuľovú bublaninu, ostalo z nej len málinko, tak zajtra spravím nejaké muffinky 🙂

irsina83
25. jan 2014

@belasy_motylik Pita : http://varecha.pravda.sk/recepty/pita-chlieb-pl... ,

Suroviny:
1/2 karfiolu
1/2 maslovej tekvice
2 plné hrste cíceru
1 menšia červená cibuľa
hrsť cherry paradajok
2 hrste čerstvého špenátu
cca 3cm dlhý kúsok zázvoru
kúsok červenej čili papričky
5 strúčikov cesnaku
slnečnicový bio olej
1 limetka
himalájska soľ
mletý koriander
mletá rímska rasca
kurkuma

Postup: Cícer si do predu namočíme, cca 2-3 hodiny pred varením.Prepláchnutý cícer si dáme variť do vody. Tekvicu si olúpeme a nakrájame na väčšie kocky, karfiol nakrájame tiež na väčšie kúsky. Očistenú cibuľu, zázvor, čili a 2 strúčinky cesnaku si nasekáme na drobno a dáme opiecť na troche slnečnicového bio oleja. Opekáme cca 5 minút, pridáme tekvicu a karfiol a opekáme asi 2 minútky. Pridáme po 2ČL mletého koriandru, rímskej rasce a kurkumy a trochu soli. Spolu s korením poopekáme ďalšie 3 minúty. Podlejeme s vodou na necháme dusiť. Po 15 minútach dusenia pridáme cherry paradajky a ostatné prelisované strúčiky cesnaku a dusíme. Keď je cícer takmer mäkký, prelejeme ho aj s vodou do panvice s kari a dusíme do mäkka odkryté a pokiaľ sa voda neodparí a šťava trochu nezhustne. Na záver nastrúhame kôru y limetky a primiešame špenát. Do taniera môžme pridať lyžicu bieleho jogurtu a pár kvapiek limetkovej šťavy.

belasy_motylik
25. jan 2014

@bobinkask ďakujem 🙂 ♥