Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
u nas dnes francuzska polievka a cestoviny s cuketou a rajcinami orestovanymi na cesnaku a na vrch syr 🙂
@adkoalauri nie, máčam až keď sú spojené, len chytím, namočím a hotovo 😉
@abriela ešte ma napadlo jedlo, čo som na poslednej slávnostej udalosti robila
boli to tie naložené rezne v jogurtovom páci http://varecha.pravda.sk/recepty/najlepsie-jogu...
len ja som to oprážala len v múke obalené a teda dávala som si tam čisté koreniny ,nie taký hotový prípravok, ale ak to máte radi ....
všetkým to veľmi veľmi chutilo a podávala som to s pečenými zemiakmi / rozmarín, soľ, nori morské riasy, kmín mletý
fazulova polievka a zapecene kuracie stehna v marinade-novy recept-mnamka... 🙂
dnes paradajková kapusta so zemiakmi a br. mäskom + bagetky
a chystám sa na tých psíčkov, sú super, len pizza náplň dám.
Zemiaková kaša, vyprážaný syr, kyslá uhorka.
@trudka4 podľa toho, akú ju chceš vysokú ja kupujem tak po 250g salám, a nátierky robím viac, najviac sa mi osvedčila cesbnaková a skladám : na chlieb pomázanku šunku, chlieb pomazánku vajíčka, chlieb, pom. uhorka, chlieb, pom., such.saláma...... ale pomazánky určite urob veľa, ak zostane nevadí, lebo ju použiješ ešte na samý vrch a "lepíš " syr, alebo šunku. 🙂
u nás dnes paradajková pol.,palacinky s tvarohom,pečená fašírka a zemiaková kaša + kys.uhorky 🙂
cesnacka a spenatovy privarok,inak tam mam este trocha segedinu a zemlovku..chlapi mi teda hladom neumru 😀
krupičková polievka s rozšľahaným vajíčkom a brokolicou, špízy (kuracie prsia, cuketa, šampnony, červená cibuľa, pre deti varené zemiaky, pre mna zelenina, zajtra sa im chystám spraviť za vysvedčenie kinder mliečny rez...tak som zvedavá ako sa podarí...
Kinder mliečny rez - bez múky:
Cesto:
5 vajec
100 g kryštálového alebo trstinového cukru
50 g kakaa
Plnka:
1 šľahačka 33% (250 ml)
1 jemný tvaroh (250 g)
2 vanilkové cukre
štipku postrúhanej citrónovej kôry
Postup:
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh (môžeme pridať štipku soli), žĺtka vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme kakao a zľahka vmiešame sneh z bielkov. Plech potrieme tukom, položíme naň papier na pečenie, rozotrieme cesto a upečieme pri 180-190 stupňoch asi 10-13 minút. Necháme vychladnúť, papier opatrne stiahneme, prekrojíme na polovicu, na jednu časť natrieme krém a priložíme druhou časťou. Jemne pritlačíme a dáme stuhnúť do chladničky.
Krém: Vymiešame tvaroh s trochou postrúhanej citrónovej kôry a vanilkovým cukrom a pridáme vyšľahanú šľahačku
@bobinkask tie placky vyzerajú super, určite vyskúšam 😉
pohánkovú kašu s opraženou cibuľou a kyslým mliekom, deckám palacinky s našim malinovým džemom 🙂
ahojte baby neporadite mi nejaky dobry recept na domaci chlieb alebo nejake pecivo som v tomto zaciatocnik 😅 tak nieco jednoduche....dakujem
Pecene kuracie stehna s ryzou a slivkovym kompotom. Idem zarobit cest na pecene fanky http://varecha.pravda.sk/recepty/pecene-fanky-f...
My dnes paradajkova polievka,zem.kasa,vypr.karfiol, jog.dresing.
Ahojte!My sme dnes mali rajčinovú polievku so syrom a kuracie soté na smotane s ryžou.
@lenka369 skús stránku www.chleba.sk, ja som tam našla celkom dobré recepty, môžeš si vybrať, aký Ti vyhovuje najviac.Držím palce, nech sa podarí 😉
klasika, dnes sú to bryndzové halušky :D
Pecena fasirka, pyre, cvikla.. Snad zostane aj na zajtra.
kalerabova polievka,kuracinka na horčici a sampionoch a zemiakova kasa a zeleninovy salat

dnes zeleninová polievka a tvarohové guľky 🙂